Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ένα κουπόνι για κάθε πνιγμένο παιδί...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ένα κουπόνι για κάθε πνιγμένο παιδί...

Πολυσέλιδες κυριακάτικες εφημερίδες χωρίς ειδήσεις. Ποιο Φαρμακονήσι; Συνέβη κάτι εκεί; Όχι. Για πέντε από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες δεν συνέβη το παραμικρό.
Και δεν είχαν ούτε λέξη σχεδόν στις πολυσέλιδες εκδόσεις τους για τα τραγικά γεγονότα με τα εννιά νεκρά παιδάκια. Ούτε ρεπορτάζ, ούτε ξεχωριστό θέμα, ούτε τίποτε. Να υποθέσουμε πως δεν θα χώραγαν στην ύλη; Προφανώς, τόσοι τηλεοπτικοί έρωτες βρίσκονται εν εξελίξει, πρέπει να τους παρακολουθούν... στενά.
  • Η Καθημερινή της Κυριακής δεν ανέφερε ούτε λέξη σε ρεπορτάζ για το γεγονός! Ούτε υπέρ Λιμενικού, ούτε κατά, ούτε τίποτε. Μόνο σε ένα άσχετο άρθρο έγινε μία μικρή αναφορά. Ευτυχώς ο Πάσχος Μανδραβέλης στηλίτευσε για μία ακόμα φορά τους κακούς αρτοποιούς και καμιά δεκαριά ακόμα επαγγελματικές τάξεις
  • Το ίδιο και το Πρώτο Θέμα. Σαν να μην συνέβη ποτέ το γεγονός. Ευτυχώς κι αυτό με τη σειρά του δημοσίευσε ολόκληρο τετρασέλιδο με τα γυμνά ενσταντανέ της νέας ερωμένης του Ολάντ. Χορτάσαμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
  • Η Real News δημοσίευσε μόνο ένα μικρό παραπολιτικό σχόλιο. «Το είχαμε εξαντλήσει στα sites και στο ραδιόφωνο. Δεν υπήρχε καμιά νεώτερη εξέλιξη» μας απάντησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο twitter του @tetRadio.
  • Τέλος, δεν έλαβαν χώρα ποτέ τα τραγικά γεγονότα με τα εννιά νεκρά παιδάκια για δύο ακόμα εφημερίδες: το Έθνος και τον Ελεύθερο Τύπο. Ούτε μισή δημοσιογραφική αράδα δεν τους αφιέρωσαν.

Κουπόνια για σούπερ μάρκετ είχαν σχεδόν όλες πάντως, θέλω να είμαι δίκαιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...