Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Θυσιαζουν για αλλη μια φορα τους πολιτες, εξαθλιωνουν τα νοικοκυρια και βυθιζουν διαρκως τη χωρα στο σκοταδι, για να......''αξιοποιησουν ενα ακομη χαρτι'' να ξεπουλησουν μια ακομη στρατηγικης σημασιας επιχειρηση, τη μεγαλυτερη της χωρας στους ημετερους τους. Με ενα σμπαρο δυο τρυγονια.

Παρα τη τροπη και τη ''θετικη εξελιξη'' που πηρε το θεμα των διακοπων ρευματος λιγο πριν τις γιορτες για τις ευπαθεις κοινωνικες ομαδες, τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο τουλαχιστον δειχνουν.
Γιατι ναι μεν και κατω υπο τη ''πιεση της ανθρωπιστικης κρισης'' και της γενικης κατακραυγης που πραγματι εχει παρει το θεμα αυτο, η....πολιτεια σε συνεργασια με τη ΔΕΗ μπορει να ''εδειξε καλες προθεσεις'', ομως αυτο δεν αρκει.
Το εχουμε τονισει επανειλλημενα και δεν θα κουραστουμε να το φωναζουμε διαρκως.
Οσα ημιμετρα και αν παρθουν και οσες προσωρινες ''λυσεις'' και αν δοθουν, το πραμα δεν μαζευεται και σε λιγο παλι θα αρχισει οχι μονο ''να σκαει παλι'' αλλα θα παρει και τεραστιες διαστασεις.
Τα πραγματα ειναι απλα.
Οσο συνεχιζεται αυτο το ''πολιτικο θεατρο του παραλογου'',με την ανεργια να καλπαζει, τις περικοπες σε μισθους, συνταξεις και επιδοματα να συνεχιζονται ασταματητα, τις αυξησεις στα ειδη πρωτης αναγκης αλλα και των ΔΕΚΟ να παιρνουν την ανιουσα, την αναπτυξη και τις επενδυσεις να ακουγονται σαν ενα συντομο ανεκδοτο και την κοροιδια να πηγαινει συννεφο, οχι μονο δεν θα ανασανουν τα νοικοκυρια, αλλα θα πνιγονται ακομη περισσοτερο με αποτελεσμα τα προβληματα να γιγαντωνονται και φυσικα το σκοταδι γρηγορα θα....επανελθει.
Το κινημα μας ολες αυτες τις μερες που φαινεται να εχει καταλαγιασει λιγο το πραμα, καθημερινα συνεχιζει να επανασυνδεει το ρευμα σε νοικοκυρια που δεν μπορουν για διαφορους λογους να ενταχθουν στο κοινωνικο τιμολογιο, αλλα και να ρυθμιζει σε συνεργασια με τη ΔΕΗ τις οφειλες οπου υπαρχει αναγκη.
Ομως αυτο δεν αρκει.
Εχουμε πει οτι οσες επανασυνδεσεις και να γινουν, οσες ρυθμισεις οφειλων και να πραγματοποιηθουν, οση καλη θεληση και αν υπαρχει και οση προσπαθεια απο ολους τους....εμπλεκομενους και αν γινεται, εαν δεν υπαρξουν ''συνταρακτικες πολιτικες ανατροπες'' ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ.
Και αυτο πολυ απλα θα γινεται γιατι....''λεφτα στους πολιτες δεν υπαρχουν'' επομενως αυτο που θα γινεται διαρκως, ειναι να ''ανακυκλωνεται η απελπισια και η εξαθλιωση'' και σε αυτο το φαυλο κυκλο να ''υπαρχουν πολλα θυματα''.
Εκτος απο τους ηδη ''παραδομενους και χωρις αντιστασεις'' πολιτες, το επομενο θυμα θα ειναι η ιδια η ΔΕΗ, αφου με αυτη τη συνειδητη απο μεριας συγκυβερνησης ''τακτικη εξοντωσης και ξεπουληματος'' της επιχειρησης, ειναι πλεον θεμα χρονου και η ΔΕΗ να παρει το δρομο για την Ιθακη.
Βεβαια αυτος ειναι και ''ο αντικειμενικος στοχος'' της συγκυβερνησης, που οπως στο θεμα του φορου στο πετρελαιου θερμανσης που εχει σαν αποτελεσμα να εχει ''εχει παγωσει η χωρα'' και ο Στουρναρας να μας μιλα ακομη για παταξη του λαθρεμποριου, δειχνοντας πως....αλλος ειναι ο στοχος του, ετσι και στο θεμα της ΔΕΗ, κατι αλλο παιζει και αυτο ειναι πασιφανες.
Θυσιαζουν για αλλη μια φορα τους πολιτες, εξαθλιωνουν τα νοικοκυρια και βυθιζουν διαρκως τη χωρα στο σκοταδι, για να......''αξιοποιησουν ενα ακομη χαρτι'' να ξεπουλησουν μια ακομη στρατηγικης σημασιας επιχειρηση, τη μεγαλυτερη της χωρας στους ημετερους τους.
Με ενα σμπαρο δυο τρυγονια.
Και εχουμε διαρκως το λαο γονατισμενο και υποταγμενο, αλλα και συνεχιζουμε το ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας, παραδιδοντας ολοσχερως τη χωρα στη.....''μεγαλη ταξη'', ''την ανωτερη φυλη'' των γαλαζοαιματων απατριδων, δοσιλογων και ξεπουλημενων.
Στο χερι μας ειναι ειναι να αναστρεψουμε αυτη τη κατασταση και να τους κανουμε ''τη φυλη των κυνηγημενων και των ανεπιθυμητων''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...