Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς-Βενιζέλος: Πρωτογενές πλεόνασμα με βέρες και χρυσά δόντια!

Οι ναζί, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έκαναν απολογισμό: 696 βέρες, 102 σκουλαρίκια, 234 χρυσά δόντια. Έτσι έβγαινε το πρωτογενές τους πλεόνασμα από κάθε φουρνιά μελλοθανάτων.

Τόσο ανατριχιαστική ακούγεται σήμερα η αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο δεν προέρχεται από την παραγωγή, αλλά από το ξεδόντιασμα μέχρι εξαθλίωσης, ακόμα και…θανάτου, των πολιτών που έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από τους εκτελεστές του Μνημονίου.
Οι αριθμοί, επειδή αφορούν ανθρώπους, είναι τρο-μα-κτι-κοί!

by…Στέλιος Ελληνιάδης

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε ανεργία. Το πιο θλιβερό ρεκόρ εδώ και μισό αιώνα. Τρεις στους δέκα, επισήμως, μισθωτοί, εκτός εργασίας. Χώρια οι άεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες. 1.350 χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι στα αζήτητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών, κοινωνική απαξίωση, ταπείνωση, κατάθλιψη, τάσεις αυτοκαταστροφής. Κι από κοντά εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ημιαπασχολούμενοι, εποχικοί, χωρίς ορισμένο ωράριο εργασίας, ανασφάλιστοι. Στατιστικά, αποτελούν το 35% όσων βρίσκουν μια οποιαδήποτε εργασία.
Συνολικά οι ανασφάλιστοι, δηλαδή αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο εθνικό σύστημα υγείας για δωρεάν εξετάσεις και περίθαλψη, παρά μόνο εάν πληρούν τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού τους ως απόρων, υπολογίζονται σε τρία περίπου εκατομμύρια. Περιλαμβάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι εργάτες και υπάλληλοι, αλλά και ένας αυξανόμενος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών, τεχνητών, δικηγόρων και άλλων ειδικοτήτων, που αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές τους εισφορές. Κι αυτή δεν είναι η μόνη συνέπεια, γιατί ταυτόχρονα διακόπτονται τα συνταξιοδοτικά τους χρόνια.
Η τεχνητή κρίση που προκαλούν τα Μνημόνια, δεν στερεί τους ανθρώπους μόνο από την εργασία που τους συντηρεί. Ούτε σταματάει στη στέρηση της περίθαλψης και της σύνταξης. Επιπίπτει σε όλο τον μικρόκοσμο του κάθε πολίτη και της κάθε οικογένειας και τον διαλύει. Απειλεί το σπίτι του, τη μόρφωση των παιδιών του, κάθε τι πολύτιμο άνευ του οποίου η ζωή γίνεται ανυπόφορη.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στεγαστικά, επαγγελματικά και καταναλωτικά, έφτασαν τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ και άλλα 35 δισ. είναι ήδη δύο μηνών καθυστερούμενα. Οι τράπεζες ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων από 4,73% στο 2%, χωρίς καμία μείωση στα επιτόκια δανεισμού, που για τα επιχειρηματικά είναι 6,88% και για τις πιστωτικές κάρτες παραμένουν στα δυσθεώρητα ύψη του 16,57%! Έτσι, περιορίζονται ακόμα πιο πολύ τα περιουσιακά στοιχεία του πολίτη, που μπορεί εντωμεταξύ να έχει κλείσει την επιχείρησή του ή να έχει υποστεί μείωση του μισθού του κατά 20-40% που είναι ο κανόνας της τελευταίας τετραετίας.

Ο οποίος δεν μπορεί καν να πουλήσει το ακίνητό του, γιατί η αξία του μειώνεται συνεχώς και γιατί δεν υπάρχουν αγοραστές για τα πάνω από 200 χιλιάδες προς πώληση διαμερίσματα, ενώ καλείται να αποπληρώσει ένα στεγαστικό δάνειο με βάση την προ της κρίσης αξία του, η οποία μπορεί και να είναι κατά 50-100% υψηλότερη από τη σημερινή. Που σημαίνει ότι ακόμα κι αν του κατασχέσουν το ακίνητο, λόγω της χαμηλής αγοραστικής του αξίας, θα συνεχίσει να οφείλει ένα πολύ μεγάλο ποσό στις τράπεζες.
Ταυτόχρονα, σε συνθήκες κατάρρευσης της οικοδομικής δραστηριότητας (συνεχής πτώση 30% ετησίως), αδυναμίας ανταπόκρισης στις δανειακές υποχρεώσεις, καταβύθισης των περιουσιακών αξιών, η κυβέρνηση επιβαρύνει με φορολογικές αυξήσεις της τάξης του 41,4% τους ιδιοκτήτες πάσης φύσεως ακινήτων.
1.650.000 άνθρωποι χρωστούν τα χαράτσια, κινδυνεύοντας αφενός να χάσουν το σπίτι τους, το αυτοκίνητό τους ή και το μισθό τους που κατάσχεται στην πηγή ή στην τράπεζα με συνοπτικές διαδικασίες και, επιπλέον, να επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις από 10 έως 30% ανάλογα με την καθυστέρηση.

Ήδη, 950 χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, που σαπίζουν σε υπόγεια γκαράζ, οικόπεδα και δρόμους των πόλεων και των χωριών, αδυνατώντας να πληρώσουν τα πανάκριβα τέλη, 300 για ένα αυτοκίνητο 1800 κυβικών παραγωγής 1990!, ενώ άλλες 200 χιλιάδες ιδιοκτήτες, όσο κι αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν μέχρι το τέλος του χρόνου να πληρώσουν τα τέλη του 2014, διπλάσιοι από τους 95 χιλιάδες που ακόμα χρωστούν τα τέλη του 2013, με συνέπεια να υποχρεούνται τώρα στην καταβολή διπλάσιου ποσού και να φοβούνται το τεράστιο πρόστιμο εάν ελεγχθούν από την τροχαία στο δρόμο. Όπως και εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς οδική ασφάλεια που τιμωρούνται με πρόστιμο 500 ευρώ!

Επενδυτές φαντάσματα
«Η Ελλάδα έχει μόλις 28 επιχειρήσεις με πάνω από 2.000 εργαζόμενους» (Μ. Πεγκλή, Καθημερινή, 22 Δεκ. 2013) Δηλαδή, για να απορροφηθούν οι άνεργοι, θα πρέπει να δημιουργηθούν άλλες ΧΙΛΙΕΣ!
Από πουθενά δεν υπάρχουν ενδείξεις οποιουδήποτε είδους ανάκαμψης. Οι εξαγωγές παρουσίασαν πτώση, «αρνητικό ρεκόρ τετραετίας», τον περασμένο Νοέμβρη ύψους 22,6%, οι λιανικές πωλήσεις στην περίοδο των εορτών κατά 10%, και σε πολλές εμπορικές περιοχές κατά 30%, για τέταρτη συνεχόμενη πτωτική χρονιά, ενώ για κάθε ένα επιπλέον εκατομμύριο τουρίστες δημιουργούνται, με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, μόνο 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας, κι αυτές εποχικές και στην πλειονότητά τους ημιαπασχόλησης. Συμβαίνει δε και το εξής παράδοξο.

Ενώ η κυβέρνηση θριαμβολογεί για την αύξηση του τουρισμού, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο κλείσιμο σημαντικών προορισμών λόγω πολιτικών αναταραχών στη γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου, όπως είναι η Αίγυπτος, η Συρία, ο Λίβανος και η Λιβύη, περισσότερα από 200 ξενοδοχεία στην Αθήνα, αλλά και σε θέρετρα, όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα, βάζουν λουκέτα επειδή δεν βρίσκουν αγοραστές παρ’ όλο που προσφέρονται σε τιμές ευκαιρίας. Από τη μια πλήρης «επενδυτική άπνοια» όπως την χαρακτηρίζει η Ναυτεμπορική και από την άλλη διάλυση της βιομηχανικής υποδομής, διάλυση του λιανικού εμπορίου, διάλυση της οικοδομικής δραστηριότητας, δηλαδή πλήρης αποδόμηση της χώρας.

Σε μία χώρα που το 90% των επιχειρήσεων απασχολεί μέχρι δέκα εργαζόμενους, η στέρηση χρηματοδότησής τους από τις τράπεζες, η αύξηση της φορολογίας με την επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ κερδοφορίας και η συρρίκνωση της καταναλωτικής δυνατότητας των πελατών, ισοδυναμεί με μαζική εξόντωση της κοινωνίας ολόκληρης. Οι πιστωτές των Ελληνικών Ναυπηγείων κατάσχεσαν ήδη τα δύο ρυμουλκά που αγοράστηκαν μαζί με τα νέα υποβρύχια και τώρα επιχειρούν να κατασχέσουν το υποβρύχιο Παπανικολής!
Κι αυτοί έχουν αποφασίσει νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες, 8 χιλιάδες μόνο από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ανήγγειλαν μέσα στις γιορτές την επικείμενη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, από 10 έως 45%, με απλή υπουργική απόφαση, εκτός Βουλής!  Ενώ παράλληλα λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη μαζική «αφαίμαξη μυαλών» που έχει ποτέ συμβεί στην Ελλάδα!

Σε μια χώρα που γερνάει και έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τους νέους επιστήμονες που είναι απαραίτητοι για οποιαδήποτε ανάκαμψη, οι Ευρωπαίοι ρουφούν το μεδούλι του τόπου. Μόνο στη Γερμανία, που είναι η δεύτερη χώρα προορισμού μετά την Αγγλία, μετανάστευσαν 34.000 νέοι επιστήμονες τα δύο τελευταία χρόνια. Και χιλιάδες άλλοι στην Αμερική, την Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ακόμα και στην Τουρκία μαζί με τους πιλότους της κάποτε κραταιής Ολυμπιακής Αεροπορίας!
Με αυτές τις πολιτικές, το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 45 δισ., τα φορολογικά έσοδα είναι σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα, οι οφειλές των πολιτών στην εφορία ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια, οι μειωμένες λόγω ανεργίας εισφορές μαζί με την περικοπή των κρατικών επιδοτήσεων απειλούν με κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία, τα άμεσα χρέη του κράτους σε ιδιώτες ανέρχονται σε 6 δισ., το εξωτερικό χρέος της χώρας έχει εκτιναχθεί, παρ’ όλα τα «κουρέματα», από Σεπτέμβρη σε Σεπτέμβρη, από 303,5 στα 321,9 δισ. ευρώ, και οι άθλιοι κυβερνώντες μιλούν θρασύτατα για το «πρωτογενές πλεόνασμα» που μαγειρεύουν για να βγουν στις αγορές, δηλαδή σε απλά ελληνικά, για να πάρουν και άλλα δανεικά, όχι από την τρόικα, αλλά από τους απανταχού τοκογλύφους!

Ολική γάγγραινα
«Η φούσκα στηρίχθηκε στην αθρόα εισαγωγή εταιριών που σήμερα θα τα ονομάζαμε «ζόμπι», με εξωφρενικές αποτιμήσεις, μηδενικές προοπτικές και ανύπαρκτη διοίκηση με στόχο να υφαρπάξουν τα κεφάλαια των επενδυτών…» (Α. Ντόκα, Καθημερινή 22 Δεκ. 2013)
Σάπιο, πολύ σάπιο, πάρα πολύ σάπιο είναι το εποικοδόμημα εξουσίας στην Ελλάδα. Πιο σάπιο δεν γίνεται. Οι υποθέσεις διαφθοράς που αποκαλύπτονται είναι λιγοστές, αλλά αποκαλυπτικές της τεράστιας ρεμούλας που ρήμαξε τον τόπο.

Την ώρα που η ΣΔΟΕ τη στήνει έξω από τα φωτοτυπεία για να πιάσει πελάτες χωρίς απόδειξη για ένα αντίγραφο που κοστίζει 6 λεπτά, εκατοντάδες υφαρπαγμένα δισεκατομμύρια ευρώ αναπαύονται στις ευημερούσες τράπεζες του Λουξεμβούργου, της Φραγκφούρτης και του Σίτι και στις χιλιάδες οφσόρ εταιρίες που έστησαν οι πάσης φύσεως Βουλγαράκηδες στην Κύπρο και στα νησιά Καϊμάν. Ένας παγκοσμίως άγνωστος και ασήμαντος ονόματι Κάντας βρέθηκε με 16 εκατομμύρια στις τράπεζες της Σιγκαπούρης από μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 161 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι 55 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές, χάθηκαν με την κομπίνα του Χρηματιστηρίου που εκθείαζε ο έντιμος Κώστας Σημίτης!

Αλλά επειδή τα λεφτά δεν χάνονται, αλλά μόνο αλλάζουν κτήτορες, γι’ αυτή τη ληστρική αναδιανομή του ιδιωτικού πλούτου, κανένας δεν θα πληρώσει. Μετά από καθυστερήσεις ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ (14) ετών, οι αδέκαστοι δικαστές αθώωσαν τους 42 χρηματιστές που μαγείρευαν τις φούσκες και παγίδευαν τους αφελείς που, υποκύπτοντας στις πιεστικές και πειστικές παραινέσεις των δημοσιογράφων και των πολιτικών, έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, μερικοί και τα σπίτια τους.
Και να σκεφτεί κανείς ότι με πρόσχημα ένα έλλειμμα μερικών δισεκατομμυρίων, μας παρέδωσαν σούμπιτους στους διεθνείς τοκογλύφους, ενοχοποιώντας γι’ αυτό τις καθαρίστριες των υπουργείων και τους φύλακες των σχολείων!!!
Μόλις προχτές στη Βουλή, εμπόδισαν τη διαλεύκανση του τεράστιου σκανδάλου με τις μίζες για τα ελαττωματικά γερμανικά υποβρύχια προκειμένου να διασώσουν υπουργούς, βουλευτές και επιχειρηματίες που τα πήρανε χοντρά. Μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις που απαλλάσσουν από κάθε αστική και ποινική ευθύνη για οποιαδήποτε πράξη τους τον πρόεδρο της ΕΡΤ, τους τραπεζίτες που έδωσαν 250 εκατομμύρια δάνεια στα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, χωρίς εγγυήσεις, δανεικά κι αγύριστα, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας και άλλους που κάνουν τις βρώμικες δουλειές.
Όμως, παρ’ όλη την τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης της σαπίλας, με τη συνδρομή των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων και επικουρικώς της ΔΗΜΑΡ, πετάγονται σπυριά γεμάτα πύον που σκάνε. Προβεβλημένοι επιχειρηματίες, διοικητές οργανισμών, διευθυντές υπουργείων, τραπεζίτες, πρώην υπουργοί, ακόμα και στρατηγοί, αρχηγοί του στρατού και του ναυτικού, αποτελούν ένα δείγμα του πολιτικο-οικονομικού εποικοδομήματος που με πρωτοφανή σκληρότητα εξολοθρεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες, αφού επί δεκαετίες λεηλάτησε τους πάντες και τα πάντα.

Δημόσιος εξευτελισμός, αποστέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων εφ’ όρου ζωής και ισόβιος εγκλεισμός στις φυλακές υψίστης ασφαλείας που εξήγγειλαν προσφάτως, είναι ό,τι τους αξίζει. Ο λαός το ζητάει, αλλά ταλαντευόμενος. Άραγε, θα το κάνει ο ίδιος ή περιμένει τον Ηρακλή να καθαρίσει την κόπρο για λογαριασμό του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...