Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Καλα ακουγεται και ειναι και επιθυμητη απο ολους η ''γενικη ανατροπη'' αλλα μεχρι να φτασεις εκει, θα πρεπει να κερδισεις μαχες και για να γινει αυτο δεν αρκουν οι ασκησεις επαναστατικης γυμναστικης, αλλα χρειαζεται και ''στρατηγικη και καθαρο μυαλο'', αλλα και ''απεμπολιση της ιδιοτελειας και του εγωισμου''.

Παρακολουθουμε με ιδιαιτερο ενδιαφερον καποιες παρεμβασεις που γινονται το τελευταιο διαστημα απο ''κινηματα'', με στοχο την επανασυνδεση ρευματος σε νοικοκυρια που εχουν αμεση και απολυτη αναγκη ηλεκτροδοτησης.
Αυτο βεβαιως ειναι και το απολυτως σωστο, δηλαδη το να διεκδικεις το δικαιωμα προσβασης σε ενα κοινωνικο αγαθο ''συνταγματικα κατοχυρωμενο'' που λογω της ''κρισης'' στερουνται χιλιαδες νοικοκυρια στη χωρα μας.
Και βεβαιως αυτο ειναι το ζητουμενο για μας και αυτο ακριβως κανει και το κινημα μας.
Διεκδικει συνεχως.
Το ζητημα που θετουμε σε ολα αυτα, ειναι το εξης πολυ απλο.
Οταν διεκδικεις κατι και τη δεδομενη στιγμη το δικαιωμα στο ηλεκτρικο, το διεκδικεις απο καπου συγκεκριμενα και στη περιπτωση του ηλεκτρικου το διεκδικεις απο τη ΔΕΗ.
Αν θελεις να το ''διεκδικησεις απο το κρατος'' πηγαινεις σε μια πλατεια, η στο υπουργειο ενεργειας κλπ και θετεις αιτηματα και αν καταφερεις μαλιστα να κανεις και τη ''γενικη ανατροπη'' αυτο θα ηταν το καλυτερο.
Οταν λοιπον εμεις σαν κινημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α και σαν ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, εδω και πανω απο ενα χρονο με ''συντονισμενες παρεμβασεις'' καταφεραμε ''να κερδισουμε την εμπιστοσυνη'' και τη ''συνεργασια'' της διοικησης της ΔΕΗ, εχοντας επαναφερει με ''νομιμες διαδικασιες'' απο τοτε το ρευμα σε πανω απο 1100 νοικοκυρια μεχρι τωρα (εκτος τις πανω απο 4000 ακτιβιστικες επανασυνδεσεις που εχουμε πραγματοποιησει) κατι που πρακτικα θα ηταν αδυνατο να επιτευχθει ''με φωνες'' μιας και μιλαμε για τεραστιους και ''απενεργοποιημενους'' λογαριασμους, ολοι τοτε ''μιλαγαν και μας κατηγορουσαν'' για συμβιβασμο με το κατεστημενο και για κινησεις ''υποταγης'' απο μερους μας, μιας και ''ετσι δεν ερχονται οι ανατροπες'' κατι που ειλικρινα δεν μπορουμε να το κατανοησουμε.
Το αν ερχονται ετσι οι ανατροπες και το κατα ποσο το κινημα μας με τις πραξεις και τις τακτικες που ακολουθει εχει συμβαλλει στο να φτασει και να παρει αυτη τη τροπη που πηρε το τελευταιο διαστημα η ''υποθεση ΔΕΗ'', αυτο το αφηνουμε στη κριση ολων οσων ''μας παρακολουθουν'' ολο αυτο το διαστημα και βλεπουν τα αποτελεσματα των πραξεων μας.
Εχουμε ομως ενα ερωτημα.
Αυτες οι παρεμβασεις που γινονται στα υποκαταστηματα της ΔΕΗ και που τις καταννοουμε και υπερασπιζομαστε απολυτα, τελικα ποιον αποδεκτη εχουν;
Ολες αυτες οι διαμαρτυριες και τα αιτηματα, σε ποιους απευθυνονται;
Μηπως αυτοι που απευθυνονται για να δωθει λυση στο προβλημα, δεν ειναι η διοικηση της ΔΕΗ;
Αν απευθυνονται καπου αλλου που εμεις δεν εχουμε ακομη καταλαβει, ας μας το πουνε για να απευθυνθουμε και εμεις εκει μαζι τους, μηπως πετυχουμε περισσοτερα.
Εμεις εαν μας δειξουν εναν αλλο δρομο, πιο σωστο και πιο προσοδοφορο για το κοινο καλο, ευχαριστως θα τον ακολουθησουμε.
Γιατι δηλαδη το οτι εμεις σαν κινημα διεκδικησαμε και ''πηραμε'' πραματα απο τη ΔΕΗ να ειναι απο ''αδιαφορο μεχρι κακο'' και το καλο να ειναι το να διεκδικεις χωρις να κερδιζεις κατι επι της ουσιας;
Δηλαδη εαν απο τις παρεμβασεις που γινονται ''κερδιθει κατι'', αν επαναφερουν μια ηλεκτροδοτηση εκει που υπαρχει αναγκη, θα εχει γινει επειδη ''σε φοβηθηκαν'' και θα εχεις κανει την ολικη ανατροπη, η επειδη τα αιτηματα σου ειναι θεμιτα και κατανοητα πετυχες μια νικη ''σε ατυπο συμβιβασμο'' με αυτον στον οποιο απευθυνεσαι;
Αλλα επειδη ο δρομος που κατα τη κοινη λογικη θα πρεπει να ακολουθηθει, ειναι μονοδρομος και ειναι ο δρομος της διεκδικησης σε συνδυασμο με τη προσπαθεια ''καταννοησης μιας καταστασης απο την αλλη πλευρα'' σε καθε περιπτωση το κινημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α δικαιωνεται με τα οσα εχει πετυχει μεχρι τωρα στο θεμα της ΔΕΗ, καλο θα ειναι καποτε να βαζουμε ολοι σαν προθεμα μας το ''εμεις'' παραμεριζοντας το ''εγω'' που μονο δεινα και διαμελισμο ''εχει προσφερει'' μεχρι τα τωρα στο ''γενικο κινημα'' με τα γνωστα αποτελεσματα.
Καλα ακουγεται και ειναι και επιθυμητη απο ολους η ''γενικη ανατροπη'' αλλα μεχρι να φτασεις εκει, θα πρεπει να κερδισεις μαχες και για να γινει αυτο δεν αρκουν οι ασκησεις επαναστατικης γυμναστικης, αλλα χρειαζεται και ''στρατηγικη και καθαρο μυαλο'', αλλα και ''απεμπολιση της ιδιοτελειας και του εγωισμου''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...