Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΌ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΩΣ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !!! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Σε λίγες μέρες, στις 15 στις31 Ιανουαρίου και στις 10 Φεβρουαρίου πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας  πάνω από 60 πολίτες από τη Λάρισα, το Βόλο και τα Τρίκαλα, μέλη  πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια επειδή συμμετείχαν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγματος των δρόμων, από τις μπάρες που έχουν στήσει οι εταιρείες με τις αντισυνταγματικές παραχωρήσεις που υπέγραψαν οι μνημονιακοί υπουργοί  εμπορευματοποιώντας το -σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος- δικαίωμα, της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι άλλοτε «…διέγειραν από κοινού δημοσίως σε διάπραξη πλημμελήματος….και παρότρυναν τους διερχόμενους οδηγούς..….να εξαναγκάσουν με την βία ή με απειλές τους εισπράκτορες διοδίων της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να επιτρέψουν την διέλευση αυτών σηκώνοντας τις μπάρες» και άλλοτε  «…διέγειραν δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων….και με λόγια προκαλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς να μην καταβάλλουν το προβλεπόμενο τέλος διοδίων…»

    Με απλά λόγια οι συμπολίτες μας  κατηγορούνται όχι για κάποια ενέργεια που έκαναν οι ίδιοι, αλλά ως ηθικοί αυτουργοί παρανόμων ενεργειών που έκαναν ή παροτρύνθηκαν να κάνουν  άλλοι.

   Η επιλεκτικά τυφλή, μονόφθαλμη  ή άλλοτε ανοιχτομάτα Δικαιοσύνη -σε διατεταγμένη υπηρεσία και ευθυγραμμιζόμενη ανοικτά με τα συμφέροντα
των πολυεθνικών κοινοπραξιών εκμεταλλευτών των αυτοκινητοδρόμων - ανασύρει από τα συρτάρια της μετεμφυλιακής περιόδου τα άρθρα 183 & 184 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρουν «..όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος….ή σε απείθεια κατά των νόμων…. τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

     Η κατηγορία περί αυτουργίας,  προωθεί με εμφαντικό τρόπο την ποινικοποίηση των ιδεών και αποτελεί κατάφορη παραβίαση των δημοκρατικών και συνταγματικών ελευθεριών και  ποινικοποίηση του φρονήματος. Επιδιώκουν με  μια καταδίκη σήμερα απέναντι σε μεμονωμένους αγωνιστές να ανοίξουν το δρόμο ώστε αύριο να διώκουν  όποια συλλογικότητα, σωματείο, φορέα, οργάνωση, θεωρείται πως με τα καλέσματα του παροτρύνει άλλους να τελέσουν «πλημμελήματα ή κακουργήματα» ή τους διεγείρει «σε απείθεια κατά των νόμων». Και αυτό αποτελεί μια καθαρή συνταγματική εκτροπή

  Η «βιομηχανία» παραγωγής διώξεων ανεξάρτητα από το αν κινείται από τις εταιρίες ή «ευαίσθητους» εισαγγελείς κι άσχετα από το κάθε φορά διαφορετικό χαλκευμένο κατηγορητήριο ευθυγραμμίζεται ανοικτά με τα συμφέροντα των πολυεθνικών κοινοπραξιών εκμεταλλευτών των αυτοκινητοδρόμων, με τα οποία έχουν  ευθυγραμμιστεί όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η πραγματικότητα το επιβεβαιώνει με τον πλέον τραγικό τρόπο. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργολάβοι εισέπρατταν διόδια χωρίς να γίνονται έργα με δική τους ευθύνη, τον περασμένο Απρίλη ή κυβέρνηση τους χάρισε πάνω από 500 εκατ. Ευρώ για να ξεκινήσουν ξανά. Επειδή όμως κι αυτά δεν ήταν αρκετά, λίγες μόλις μέρες πριν, οι υποτακτικοί της συγκυβέρνησης ψήφισαν στην βουλή την τροποποίηση των Συμβάσεων Παραχώρησης δίνοντας τους πλέον τα πάντα. Το Δημόσιο αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις καθυστερήσεις, πληρώνει με ζεστό χρήμα πάνω από το 80% του κόστους των έργων απαλλάσσοντας από περιττά βάρη τράπεζες και εταιρίες, αποσπά πόρους από το ΕΣΠΑ απεντάσσοντας άλλα προγραμματισμένα έργα, δεσμεύεται για κάλυψη των απωλειών στα έσοδα των εταιριών από ενδεχόμενη μειωμένη κίνηση, ενεργοποιεί νέους σταθμούς διοδίων και αυξάνει το αντίτιμο των διοδίων έως και 60%.

Η ισοπέδωση μιας κοινωνίας, με εκατομμύρια ανέργους, απλήρωτους & ελαστικούς «εργαζόμενους», με διαλυμένες τις δημόσιες δομές υγείας και παιδείας δεν αρκεί στον  «εξυγιαντή» πρωθυπουργό και  τους θλιβερούς συνεταίρους του  για την «αναπτυξιακή» τους πολιτική. Είναι επιβεβλημένο το σιωπητήριο κάθε φωνής και το τσάκισμα κάθε αντίστασης σε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές. Γι αυτό η πολιτική των αντιλαϊκών μέτρων,  πάει χέρι – χέρι με  την άμεση δράση των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής απέναντι στο λαϊκό κίνημα και συμπληρώνεται επαρκώς από την καταστολή που ασκεί η Δικαστική εξουσία. Επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, κλείσιμο ανεξάρτητων φωνών ενημέρωσης-αντίβαρο της καθεστωτικής προπαγάνδας των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε., βασανιστήρια στις φυλακές. Διώξεις σε συνδικαλιστές, κυνήγι «επίορκων»,  προφυλάκισεις και διώξεις στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους, διώξεις αρνητών στράτευσης, διώξεις νεολαίων που γυρίζουν τις πλάτες τους στο μέλλον που τους ετοιμάζουν,  διώξεις αγωνιστών για τα διόδια, διαμορφώνουν το τοπίο ενός απέραντου δικαστηρίου απ΄ άκρη σ΄ άκρη της χώρας.



Δεν μας φοβίζουν ….

     Αυτή η απόπειρα τρομοκράτησης της αντίστασης του λαού μας αποδεικνύει τον δικό τους φόβο,  απέναντι σε ένα κίνημα  που ολοένα και  πιο μαζικό τρόπο υιοθετεί την κοινωνική ανυπακοή και αντίσταση στην πράξη απέναντι στην επιδρομή στα δικαιώματα μας, που επιβάλουν οι μνημονιακές επιλογές της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού κατ’ επιταγή  του κεφαλαίου. 



  Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση, όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα ξεδιπλώνουμε τη δική μας αλυσίδα που λέγεται αλληλεγγύη. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Δεν θα υποταχτούμε δε θα παραδοθούμε. Ξέρουμε ότι αν ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι , αυτή η βάρβαρη κυβέρνηση , τα μνημόνιά της και η αντιλαϊκή πολιτική θα ανατραπεί .Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε σ’ αυτό το απάνθρωπο μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει, δε θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας η καύσιμη ύλη για να ξαναπάρει μπροστά η καπιταλιστική μηχανή. Δε θα υποχωρήσουμε. Έχουμε μόνο μια επιλογή, τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία .



Επειδή οι τρέχουσες διώξεις  και όσες ενδεχομένως ακολουθήσουν με την πατέντα του υφιστάμενου κατηγορητηρίου, έχουν προσχηματικό και φρονηματικό χαρακτήρα, με μόνο στόχο τον εκφοβισμό των διωκομένων καθώς και όλων όσων πρωτοστατούν στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας συνολικά, πρέπει να  τους σταματήσουμε.

Στις δίκες αυτές δεν διώκονται κάποιοι μεμονωμένοι συναγωνιστές αλλά οι κοινωνικές αντιστάσεις του λαού μας στην πράξη
Απλώνουμε το κίνημα αλληλεγγύης σ’ ολόκληρη την κοινωνία και σε όλη την

Ελλάδα.




Όπως στο δρόμο καταγγείλαμε την αντισυνταγματικότητα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης των δρόμων σε εταιρείες,  έτσι και τώρα στο δρόμο θα αντιμετωπίσουμε την αντισυνταγματική ποινικοποίηση του φρονήματος…..





ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ



ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ





ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ &

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...