Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Μαρτυρίες του εγκλήματος στο Φαρμακονήσι....

Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Συνέντευξη Τύπου στην πλατεία Συντάγματος 25/1/2014
Οι μαρτυρίες των επιζώντων προσφύγων από το έγκλημα στο Φαρμακονήσι είναι απλά συγκλονιστικές. Η καταγγελία τους για τους άνδρες του λιμενικού συνοψίζεται στην ανατριχιαστική περιγραφή:
«Ήθελαν να μας βυθίσουν, μας πήγαιναν στην Τουρκία» είπαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην πλατεία Συντάγματος.
Ο Αμπντούλ Σαμπούρ Αζίζι από το Αφγανιστάν καταγγέλλει ότι οι άνδρες του λιμενικού προσέδωσαν με σχοινί το πλοιάριο που επέβαιναν οι πρόσφυγες και με μεγάλη ταχύτητα πήγαιναν προς τις τουρκικές ακτές. Κάποια στιγμή κόπηκε το σχοινί και οι λιμενικοί προσπαθούσαν να αναποδογυρίσουν το πλοιάριο των μεταναστών! Ο Αμπντούλ Σαμπούρ έχασε στο ναυάγιο τη γυναίκα του 28 χρονών και το παιδί του 10 χρονών...
Ο Φαντά Μοχάμεντ Αχμάντι, που έχασε στο ναυάγιο τη γυναίκα (45 ετών), και τρία παιδιά (10, 11 και 13 ετών) κατήγγειλε:
«Ένας Σύρος προσπάθησε με ένα ξύλο να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν και τότε ένας άνδρας του Λιμενικού τον χτύπησε στο κεφάλι με κλωτσιά».
Ο Εχσάντα Σούφι, που έχασε πέντε μέλη της οικογένειάς του συγκλονίζει με τη μαρτυρία του:
«Δεχτήκαμε απειλές από άνδρες του Λιμενικού πως αν πούμε τίποτα από αυτά που είδαμε θα μας κάνουν ζημιά». Κατήγγειλε επίσης ότι στο κρατητήριο της Λέρου, όπου παρέμειναν τη νύχτα του ναυαγίου, δεν τους έδωσαν ούτε φαγητό ούτε νερό.
Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε πορεία διαμαρτυρία για τις δολοφονίες στο Φαρμακονήσι. Η πορεία κατάληξε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...