Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αντωνάκη μου, μας κακομαθαίνεις!!!!!!!!!!!!!!!

Αντωνάκη μου έτσι που το πας στο τέλος θα μας κακομάθεις και άντε μετά να μας μαζέψεις .Μετά το δωρεάν wi-fi, ήρθαν οι λευκές νύχτες και τώρα η λευκή εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρθρογράφος: 
Δημήτρης Τσιριγώτης
Θυμάμαι όταν ήταν να ανακοινώσεις το «δωρεάν wi-fi  για όλους» πόσο σεμνός ήσουνα ,πόσο έσκυψες το κεφάλι με ταπεινότητα ,δεν ήθελες να πάρεις εσύ όλη τη δόξα. Πραγματικά σε θαυμάζω πως έπιασες τις μύχιες επιθυμίες ενός ολόκληρου λαού???? .Και έχεις δίκιο ότι θα αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα με αυτό τον τρόπο ,γιατί εσύ βλέπεις μπροστά , βλέπεις ότι το μέλλον είναι η δικτύωση. Ειδικά οι νέοι μας έχουν ήδη σηκώσει τα μανίκια ,τα δάχτυλά τους σχεδόν ακουμπάνε το tablet και περιμένουν το πρώτο σήμα του εθνικού μας wi-fi  για να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά .Να σου πω εγώ μετά ανεργία που θα κατρακυλήσεις.
Με τη νοσταλγία θυμάμαι εκείνο το Σάββατο του φετινού Δεκέμβρη όπου τα μαγαζιά ,ουσιαστικά δεν έκλεισαν καθόλου .Λευκή  νύχτα το ονομάσανε. Πραγματικά συγκινήθηκα βλέποντας τον κόσμο , γύρω στα μεσάνυχτα , να βγαίνει φορτωμένος με τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του .Θυμήθηκα τις παλιές εποχές του «Κατράντζος» και του «Μινιόν» .Πόσο δίκιο είχες Αντωνάκη μου όταν έλεγες ότι ο κόσμος δεν ψωνίζει ,όχι γιατί δεν έχει λεφτά , αλλά γιατί δεν προλαβαίνει τα καταστήματα ανοιχτά. Ξέρεις πόσες φορές έχω κάνει νοήματα στις πωλήτριες να μου ανοίξουν τη πόρτα αλλά αυτές μου έλεγαν ότι « λυπούμαστε αλλά έχουμε κλείσει».
Εκεί που πραγματικά όμως σε θαύμασα Αντωνάκη μου ήταν όταν καθιέρωσες τη «Λευκή Εβδομάδα» (κάθε 4-7 Μαρτίου του έτους τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά ώστε να μπορούν οι οικογένειες να εκδράμουν  στα χειμερινά σαλέ και στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας ). Μόνο εσύ μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτό που λείπει από τους Έλληνες δεν είναι το χρήμα αλλά ο χρόνος να το ξοδέψουνε. Αν μου επιτρέπεις μόνο για να τελειοποιηθεί η πρότασή αυτή μήπως να δίναμε και πενθήμερη άδεια στους γονείς  που ακόμα έχουν εργασία ,για να μπορούν να συνοδέψουν ;
Και μην σε ξανακούσω να κατηγορείς το κεφάλι σου όπως σε εκείνη τη συνέντευξη τύπου ,γιατί θα σε μαλώσω .Άκου εκεί λες και μπορεί οποιοσδήποτε να κατεβάζει τέτοιες ιδέες . Μην ακούς όλους αυτούς τους μίζερους που απλά ζηλεύουνε. Εσύ ξέρεις ότι για να αναζωπυρωθεί η οικονομία μας και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία μας και να αρχίσουμε ξανά να καταναλώνουμε. Πρέπει να φύγει η μαυρίλα που μας τρώει τα σωθικά .Και σκέφτηκες : ποιος είναι ο μόνος τρόπος για να φύγει η μαυρίλα ; Λίγη ασπρίλα .Και μη σε πιάσουν πάλι οι μετριοφροσύνες σου και  πεις  «σιγά το πράμα , μιλάμε για το αυτονόητο»  γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι το απλό είναι δύσκολο κάποιος να σκεφτεί.
Και κάτι τελευταίο που θέλω να φροντίσεις. Να σκεφτείς έναν τρόπο να απαλλαγούμε από το γκρίζο που προέκυψε όταν πέταξες το άσπρο πάνω στο μαύρο. Μόνο μη μας  πεις να τα ξαναβάψουμε μαύρα(σε πειράζω). Σου είπα μας κακομαθαίνεις και να που γίναμε και απαιτητικοί.
Δημήτρης Τσιριγώτης .Φυσικός


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/apopsin/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82#ixzz2qKNwvLti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...