Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!!! DIGEA: Αυτή την είδηση δεν θα την δείτε ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
Μετά τον ΟΠΑΠ, ο Λουρόπουλος “καθάρισε” και για τους νταβατζήδες! “η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής”!!!
 Είπατε κάτι για φωτογραφικό διαγωνισμό; Είπατε κάτι για διαπλοκή; Δηλαδή οι νταβατζήδες – καναλάρχες που είναι μέτοχοι στην DIGEA, θα χορηγούν δικαιώματα χρήσης στους εαυτούς τους μέσω της DIGEA! 
Το κυριότερο; Θα δίνουν δικαιώματα χρήσης και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται. Ποιές οι πιθανότητες λοιπον να παρει δικαίωμα χρήσης κάποιος που θέλει να συγκρουστεί με τους καναλάρχες και τους εκλεκτούς τους; Δηλαδή με τους προπαγανδιστές του συστήματος εξουσίας; Με στημένο διαγωνισμό όλες οι ψηφιακές συχνότητες στη Digea. 
Σε σκανδαλώδες μονοπώλιο με ευτελές τίμημα και με φωτογραφικό διαγωνισμό οδηγείται η διαχείριση των ψηφιακών συχνοτήτων στην κοινοπραξία των μεγάλων καναλιών, η οποία παραλαμβάνει τις πανελλαδικές, τις περιφερειακές συχνότητες αλλά και ενδεχομένως και τις δημόσιες, με δικαίωμα να ελέγχει και το περιεχόμενο του προγράμματος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στις 30 Ιανουαρίου, η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε ότι μόνο η εταιρία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής. «Ως επόμενο βήμα, η ΕΕΤΤ θα προχωρήσει σε έλεγχο των κριτηρίων προεπιλογής και εφόσον η εταιρία πληροί τις προϋποθέσεις θα ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης.» σημειώνει η ΕΕΤΤ. Φωτογραφικός διαγωνισμός και απόλυτο μονοπώλιο
Για το θέμα μίλησε ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, στο δελτίο ειδήσεων της ανοιχτής ΕΡΤ: «Εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, επειδή ήταν φτιαγμένος έτσι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ώστε να μην έχει ενδιαφέρον ή να μην μπορεί επί της ουσίας να συμμετάσχει κανένας άλλος διαγωνιζόμενος. Ήταν λοιπόν ένας απολύτως φωτογραφικός διαγωνισμός και θα θυμάστε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ είχαμε πει ότι εκεί οδηγούνται τα πράγματα. Μιλάμε για απόλυτο μονοπώλιο διότι ήταν φτιαγμένος ο διαγωνισμός ώστε να μη γίνει αυτό που συμβαίνει πάντοτε όταν συμμετέχει ένας μόνο, δηλαδή να επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός για να έχει μεγαλύτερα ωφέλη το δημόσιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός, αλλά αντί να του δώσουν μόνο τις 4 πολυπλεξίες εθνικής εμβέλειας, του δίνουν απ’ ευθείας και όλες τις πολυπλεξίες της περιφερειακής εμβέλειας, των περιφερειακών σταθμών. Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο μονοπώλιο, το οποίο καταγγέλθηκε βεβαίως και από τους περιφερειακούς σταθμούς, τη Digital Union δηλαδή, η οποία έχει κάνει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον αυτού του διαγωνισμού. Ήταν δηλαδή όλα προδιαγεγραμμένα» «
Τον διαγωνισμό αυτόν τον παίρνει η Digea, δηλαδή ένας ψηφιακός πάροχος ο οποίος αποτελεί κοινοπραξία των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, που σημαίνει ότι αρχικώς αυτός που θα είναι προμηθευτής, αυτός που θα παρέχει την υπηρεσία εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης, θα αποτελείται από τους πελάτες του. Δηλαδή τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα δίνουν, απ’ την μία τσέπη θα βγαίνουν στην άλλη τσέπη θα μπαίνουν»
Ευτελές το τίμημα: θα πληρώσουν 18 εκ., θα εισπράξουν 600 «Το τίμημα είναι πάρα πολύ μικρό. Οι 6 συχνότητες (από τις οποίες οι 4 αποτελούνται από σταθμούς εθνικής εμβέλειας, οι δύο από περιφερειακής εμβέλειας) δίνονται για 18 εκατομμύρια ευρώ μόνον, για 15 χρόνια. Ενώ εκτιμάται ότι απο τον καθένα από τους 30 ή 40 σταθμούς που μπορεί να έχει μέσα σε αυτές τις συχνότητες η Digea θα εισπράττει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Δηλαδή μπορεί να εισπράττει 30-40 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ θα πληρώσει συνολικά 18 εκατομμύρια για 15 χρόνια, έχοντας 15 χρόνια όλο το φάσμα μονοπωλιακά δικό της.» Στη Digea και οι 2 δημόσιες συχνότητες λόγω ανυπαρξίας της ΝΕΡΙΤ «Ως προς τη δημόσια τώρα ραδιοτηλεόραση: στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν αποδοθεί με νόμο δύο πολυπλεξίες. Πρέπει λοιπόν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2014 τόσο τα ιδιωτικά κανάλια (ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου, δηλαδή η Digea πλέον) όσο και η ΝΕΡΙΤ, (που αυτή τη στιγμή υποτίθεται ότι αποτελεί τη δημόσια τηλεόραση) να στήσουν σε 156 κέντρα εκπομπής από έναν πομπό για κάθε πολυπλεξία που διαθέτουν. Δηλαδή η ΝΕΡΙΤ πρέπει να στήσει 300 πομπούς: πρέπει να τους αγοράσει και να βρει κόσμο να τους στήσει, πράγμα αδύνατον διότι δεν έχει συσταθεί ακόμα η πλήρης λειτουργία της ΝΕΡΙΤ -άρα δεν μπορεί να κάνει διαγωνισμό.» 
«Ο διαγωνισμός ήταν έτοιμος να γίνει πριν κλείσει η ΕΡΤ: δεν έγινε ποτέ με ευθύνη του [τότε Διευθύνοντα Συμβούλου και νυν ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ] κυρίου Μάναλη, ο οποίος δεν τον έβαζε στο διοικητικό συμβούλιο. 
Τώρα λοιπόν δεν μπορούν να αγοράσουν τους πομπούς και δεν έχουν κόσμο να τους στήσουν, διότι προβλέπονται μόνο 5 θέσεις τεχνικών δικτύου στη ΝΕΡΙΤ, ανάμεσα στους 615 συνολικά υπαλλήλους.
 Κι αν αποφασίσουν να το στήσουν θα τελειώσουν μετά από μια 5ετία.» «Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι επειδή στην 1η Οκτωβρίου θα κλείσει η αναλογική τηλεόραση θα πρέπει να έχουν στηθεί αυτοί οι πομποί, θα βρουν ευκαιρία να δώσουν και τις δύο αυτές συχνότητες (την διαχείριση, την αγορά και το στήσιμο των πομπών) στη Digea, η οποία θα τους υπερκοστολογήσει -τόσο την αγορά των πομπών όσο και την ετήσια συντήρησή τους. Το δημόσιο θα πληρώνει στη Digea, αντί να έχει ένα δικό του δίκτυο να διαχειρίζεται. 
Θα πληρώσει δηλαδή στη Digea και ποσά τα οποία θα τα χρειαστούν για να στήσει τους δικούς της πομπούς. Είναι να πληρώσουν τα 18 εκατομμύρια σε 15 χρόνια, ενώ θα εισπράττουν πολύ περισσότερα. Θα χρηματοδοτεί λοιπόν τη Digea το δημόσιο, ενώ της δίνει το μονοπώλιο για τα πάντα.» H Digea θα μπορεί να ελέγχει και το περιεχόμενο των καναλιών «Πρόκειται για πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου: όχι μόνο από άποψη περιεχομένου, όπως το έχουν μέχρι τώρα με τα ιδιωτικά κανάλια και με την κυβερνητική ΔΤ, αλλά και από άποψη ψηφιακής εκπομπής. Θα μπορεί δηλαδή ο πάροχος να ελέγχει το περιεχόμενο οποιουδήποτε καναλιού και αν δεν του αρέσει θα το κόβει. Όπως αν θυμάστε είχε κάνει με τον 902 ο οποίος προσπαθούσε να αναμεταδώσει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.» «Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, διότι εδώ υπάρχουν ευθύνες για το πώς κατέληξε ένας τέτοιος διαγωνισμός, από τον οποίο θα μπορούσε να εισπράξει πολλά χρήματα το κράτος, ήρθε μόνο ένας και τον παίρνει με τη χαμηλότερη τιμή -η οποία είναι αστεία για αυτήν την υπηρεσία την οποία αναλαμβάνει. Τις αυτές ευθύνες δεν μπορεί πλέον να χρεωθεί ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, βάσει νομοθετικής ρύθμισης.» - See more at: /arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...