Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο µικρός Νίκος χρειάζεται τον κόσµο δίπλα του....

Το θηρίο της γραφειοκρατίας και της ανάλγητης Πολιτείας έχει να αντιμετωπίσει για μια ακόμη φορά η Μαίρη Πιπεράκη.
1
Πρόκειται για την μητέρα του 16χρονου Νίκου Γούλα, ο οποίος είναι αναγκασμένος να ζει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας που έχει προσβάλει τους μύες του. Η κα Πιπεράκη έχει αφιερώσει τη ζωή της στο μικρό Νίκο, μην έχοντας όμως βοήθεια από πουθενά, καθώς είναι μια διαζευγμένη γυναίκα, που αναγκάστηκε να μεγαλώσει μόνη της τα τρία της παιδιά.
Μέχρι πρότινος έπαιρνε το εξωϊδρυματικό επίδομα από τον ΟΓΑ, για να προσέχει το Νίκο, όμως και αυτό τώρα πια έχει διακοπεί, καθώς πρέπει να κάνει πάλι ενέργειες για να εξεταστεί το παιδί από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, ώστε να διαπιστωθεί αν εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα, το οποίο, όμως, επιδεινώνεται. Αρχικά η επιτροπή είχε αποφασίσει ότι το ποσοστό αναπηρίας του Νίκου είναι 67%, αλλά αυτό σίγουρα έχει αυξηθεί, καθώς δεν μπορεί πλέον να κινηθεί χωρίς τη βοήθεια συνοδού.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στα άκρα του και μόλις που μπορεί να χειρίζεται το ηλεκτρικό αμαξίδιο που του πρόσφερε μια ομάδα φίλων από το Βύρωνα Αττικής, μετά την έκκληση που είχε απευθύνει η κα Πιπεράκη, σε όποιον μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Μετά και από ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ, αρκετοί ήταν οι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν και την στήριξαν, προσφέροντας και άλλα δυο, απλού τύπου αμαξίδια, τα οποία, όμως, ήταν μεταχειρισμένα και παρουσίασαν βλάβες, ένα εκ των οποίων προσέφερε ο σύλλογος Αρκασίου Μυτιλήνης.
Η κα Πιπεράκη ευχαριστεί μέσα από την καρδιά της και τους συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά και όσους άλλους έστειλαν χρήματα από το υστέρημά τους, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την οικογένειά της. Τον περασμένο Δεκέμβριο κάποιοι άνθρωποι προσέφεραν χρήματα για να αγοράσει η κα Πιπεράκη τα απαραίτητα τρόφιμα, ώστε τα παιδιά της να αισθανθούν και αυτά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όλη αυτή η ανταπόκριση του κόσμου έχει συγκινήσει την κα Πιπεράκη, αφού βλέπει ότι οι άνθρωποι συμπάσχουν, και μόνο η Πολιτεία είναι αδιάφορη, αφού από τη στιγμή που διακόπηκε το επίδομά της, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την ίδια και τα τρία παιδιά, καθώς κανείς τους δεν εργάζεται, και τα έξοδα τρέχουν.
Δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το λογαριασμό της ΔΕΗ και φοβάται ότι σύντομα θα βρεθούν στο σκοτάδι, ενώ χρωστάει και δυο ενοίκια στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που διαμένει στον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας. Επειδή στην περιοχή της Μακρυνείας υπάρχουν πολλά σπίτια που είναι κλειστά, αφού οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν, θα μπορούσε να παραχωρηθεί κάποιο στην οικογένεια, η οποία θα αναλάβει τα έξοδα, και θα το συντηρεί.
Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι η κα Πιπεράκη, δεν έχει χρήματα για να μεταφέρει το Νίκο στο νοσοκομείο παίδων στην Αθήνα, όπου έχει κλείσει ραντεβού για τις 19 Φεβρουαρίου, προκειμένου το παιδί να κάνει τις καθιερωμένες εξετάσεις του.
Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη αγωνία για τη μητέρα, αφού οι εξετάσεις είναι άκρως απαραίτητες για να φανεί η εξέλιξη της ασθένειας του Νίκου και η πιθανότητα αλλαγής της θεραπείας του. Η οικονομική δυσχέρεια έχει αναγκάσει την κα Πιπεράκη να διακόψει τις φυσικοθεραπείες του γιού της, παρόλο που είναι απαραίτητες, ώστε να διατηρηθεί σε μια σχετικά καλή κατάσταση για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται.
Από την άλλη πλευρά το παιδί χρειάζεται και ψυχολόγο, όμως αυτό θεωρείται πολυτέλεια, για την κα Πιπεράκη, αφού είναι αδύνατον να απευθυνθεί σε κάποιον ιδιώτη, δεδομένου ότι η δαπάνη είναι δυσβάστακτη για την οικογένεια. Ο δήμος Αγρινίου, βέβαια δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, τουλάχιστον να καλύψει αυτή την ανάγκη, με κάποιον ψυχολόγο του δήμου.
Το παλιό αυτοκίνητο της οικογένειας ήδη έχει παρουσιάσει πολλές βλάβες και όπως είναι φυσικό η γυναίκα δεν έχει καμία δυνατότητα να τις αποκαταστήσει και να μεταφέρει το παιδί στην Αθήνα, αφού ως γνωστόν η μεταφορά του με τις συγκοινωνίες, είναι πολύ δύσκολη.
Σε αυτή την περίπτωση ίσως και πάλι θα μπορούσε να γίνει μια προσφορά από κάποιον που ενδεχομένως δεν χρειάζεται το αυτοκίνητό του. Όλα αυτά, συν το γεγονός ότι ούτε η ίδια, ούτε κάποιο από τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της, δεν μπορούν να βρουν κάποια δουλειά, έχει φέρει σε σημείο απόγνωσης την κα Πιπεράκη, που δεν ξέρει πλέον τι άλλο να κάνει και που αλλού να απευθυνθεί. Και η ίδια είναι ψυχολογικά επιβαρυμένη, καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το παιδί της που η μόνη του παρηγοριά αυτή τη στιγμή, είναι το ιντερνέτ, το οποίο, όμως, υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί το επόμενο διάστημα, καθώς η γυναίκα δεν μπόρεσε να πληρώσει το λογαριασμό.
Και επειδή τα προβλήματα σε αυτή την οικογένεια δεν έχουν τελειωμό, πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι ο μικρός Νίκος δεν δικαιούται το προνοιακό επίδομα, τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί από το ΚΕΠΑ. Αν το ποσοστό αναπηρίας που θα του δοθεί είναι πάνω από 80%, τότε ίσως υπάρχει ελπίδα να πάρει αυτό το επίδομα.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει σύντομα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, και ξεπερνούν το ένα έτος αναμονής. Σε αυτή την περίπτωση καλείται ο κόσμος να βρεθεί και πάλι δίπλα σε αυτή την οικογένεια και να βοηθήσει όσο μπορεί καταθέτοντας ακόμα και το μικρότερο ποσό, στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για το σκοπό αυτό. Ο λογαριασμός αυτός βρίσκεται στην Τράπεζα Πειραιώς, με αριθμό 6273-010128-674, και εμφανίζεται στα ονόματα Νίκος Γούλας και Μαρία Πιπεράκη.
Της ΒΑΣΩΣ ΒΗΤΤΑ
aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...