Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ΑΛΗΤΕΣ ΔΑΝΟΙ)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το βλέμμα του Μάριου ... ενός ζώου 18 μηνών που θανατώθηκε για λόγους ευγονικής στην "πολιτισμένη" Δανία ... θλίψη για μια Ευρώπη που ολισθαίνει στη βαρβαρότητα

 Απίστευτη αγριότητα στην καρδιά της Ευρώπης: Σκότωσαν καμηλοπάρδαλη για λόγους ευγονικής!!!!!!!!!!!!!!!......

Απίστευτη αγριότητα στην καρδιά τη...
ς Ευρώπης: Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης εξόντωσε δια… τουφεκισμού, δημοσία θέα και ενώπιων μικρών παιδιών μία υγιέστατη καμηλοπάρδαλη μόλις 18 μηνών, τον «Μάριο».http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63961193

Ο Μάριος, η μόλις 18 μηνών καμηλοπάρδαλη, που θεωρήθηκε πλεόνασμα στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης έγινε πασίγνωστος διότι οι ιθύνοντες αποφάσισαν ν’ απαλλαγούν από την παρουσία του.
Παρά τις εκκλήσεις φιλοζωικών οργανώσεων, την κινητοποίησή τους με κάθε μέσο ακόμη κι από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τις αντιδράσεις τους έως και την τελευταία στιγμή η απόφαση για ευθανασία της αρσενικής καμηλοπάρδαλης δεν άλλαξε.

Πυροβολήθηκε στο κεφάλι και δεν χορηγήθηκε θανατηφόρος ένεση προκειμένου να μην δηλητηριαστεί το κρέας του Μάριου, που προοριζόταν για τους υπόλοιπους ενοίκους του ζωολογικού κήπου.

Ο Μάριους εκτελέστηκε εν ψυχρώ το πρωί της Κυριακής με το ηλεκτρικό πιστόλι. Λίγο πριν, φρόντισαν να τον ταϊσουν το αγαπημένο του γεύμα: κριθαρόψωμο.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η όλη διαδικασία κατά τον τεμαχισμό του Μάριου έγινε μπροστά στα μάτια ακτιβιστών κι επισκεπτών, που είδαν ένα πρωτόγνωρο και πρωτόγονο θέαμα.

Ο Μάριος θεωρήθηκε ως «πλεόνασμα» στο ζωολογικό κήπο , που δεν διέθετε τον απαιτούμενο χώρο, ώστε όλες οι καμηλοπαρδάλεις να ζουν σε άνετες συνθήκες, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών.

Ωστόσο δεν εξετάστηκαν άλλες επιλογές, όπως η πρόταση από ζωολογικό κήπο της Βρετανίας, που ζήτησε την μεταφορά του εκεί.

Ο κτηνίατρος που πυροβόλησε τον Μάριο, περιέγραψε με ανατριχιαστική ψυχραιμία και λεπτομέρεια τη σκηνή: «Στάθηκα πίσω του με το όπλο και μόλις έσκυψε για να φάει το ψωμί από σίκαλη, τον πυροβόλησα στον εγκέφαλο. Ακούγεται βίαιο, αλλά ο Μάριος δεν είχε ιδέα τί ακολουθούσε» δήλωσε ο Μαντς Μπέρτελσεν.
Ο λόγος; Το γονιδίωμά της δεν ήταν ικανό να συνεισφέρει κάτι ιδιαίτερο στην επιχειρούμενη διαιώνιση του είδους...
Στο σκηνικό παρόντες ήταν δεκάδες «θεατές» ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, μπροστά στα οποία το ζώο τεμαχίστηκε για να δοθεί βορά στους λέοντες και τα αιλουροειδή του ζωολογικού κήπου.

Η εξήγηση για την εξόντωση της καμηλοπάρδαλης, κρύβεται πίσω από ένα διαφιλονικούμενο (ευρωπαϊκό;) πρόγραμμα που στοχεύει στη διασφάλιση της αναπαραγωγής κάποιων ειδών, προφανώς χωρίς να υπολογίζει τα σοβαρά ζητήματα ηθικής που τέτοιες πρακτικές εγείρουν.
Εκ μέρους του Ζωολογικού Κήπου, ο επιστημονικός του διευθυντής ονόματι Bengt Holst, δήλωσε ότι ουδέποτε σκέφθηκε να ακυρώσει τη θανάτωση του ζώου παρά τις διαμαρτυρίες (και τις 27.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν παγκοσμίως): «Είμαστε αταλάντευτοι στην απόφασή μας επειδή ξέρουμε ότι προχωρήσαμε σε αυτήν επί ρεαλιστικής βάσης. Δεν μπορούμε ξαφνικά, εξαιτίας κάποιων συναισθηματικών αντιδράσεων που υπάρχουν, να αλλάξουμε την πολιτική μας σε κάτι που ξέρουμε ότι θα είναι χειρότερο. Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε γιατί το κάνουμε και ελπίζουμε ο κόσμος να καταλάβει. Αν πρόκειται να είμαστε σοβαροί με τις αναπαραγωγικές δραστηριότητες και τη συμμετοχή μας στα αναπαραγωγικά προγράμματα, τότε πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι το σωστό. Και αυτό ήταν το σωστό».

Η απόφαση για δημοσία θέα θανάτωση καθώς και το γεγονός ότι η καμηλοπάρδαλη δεν εξοντώθηκε με με κάποια μέθοδο ευθανασίας (για να μπορεί να δοθεί μετά στα σαρκοβόρα) έριξε ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά των διαμαρτυριών που ζήτησαν μποϊκοτάζ ή και λουκέτο στον ζωολογικό κήπο.
Ο τεμαχισμός του ζώου που εξελίχθηκε σε μάθημα ανατομίας διήρκησε τρεις ώρες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού θεατών, ενώ οι φύλακες του ζωολογικού κήπου έδιναν λεπτομερείς εξηγήσεις για την όλη διαδικασία.

Ο Holst, μάλιστα δήλωσε πως στο παρελθόν είχαν κάνει ξανά δημόσια «μαθήματα» με αντικείμενα ζέβρες, φίδια και κατσίκες, αλλά ήταν η πρώτη φορά που γινόταν σε καμηλοπάρδαλη.

Η παρουσία διαμαρτυρόμενων φιλόζωων έξω από τις πύλες του Κήπου της Κοπεγχάγης δεν ήταν δυνατόν να πτοήσει τους υπευθύνους του, που προσηλωμένοι στο…πρόγραμμα αγνόησαν και τις προσφορές που δέχθηκαν από ζωολογικούς κήπους σε όλον τον κόσμο να φιλοξενήσουν αυτοί τον «Μάριο». Το Πάρκο Άγριας Ζωής του Γιόρκσιρ στη βορειοδυτική Αγγλία ήταν ένας από αυτούς. Μετά τη θανάτωση εκδήλωσε με ανακοίνωσή του την θλίψη του για την απόφαση της Κοπεγχάγης.
Οι Δανοί αγνόησαν ακόμη και την προσφορά ενός ιδιώτη που προσφέρθηκε να αγοράσει τον «Μάριο» έναντι 50.000 ευρώ. Δεν έλαβε ποτέ ουδεμία απάντηση. Ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης αρκέστηκε να απαντήσει ότι χωρίς να γνωρίζει εντελώς τις λεπτομέρειες της προσφοράς δεν θα ήταν κατάλληλο να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο.

«Οι άνθρωποι είναι γοητευμένοι από αυτή τη διαδικασία, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά και θέλουν να ακούσουν ιστορίες στις οποίες εν γένει δεν έχουν πρόσβαση. Νομίζω πως αυτό είναι καλό. Βοηθά στη διεύρυνση των γνώσεων για τα ζώα, τόσο όσο αυτά είναι στη ζωή όσο και μετά το θάνατό τους» δήλωσε ο Holst.

Όταν έγινε γνωστή η θανάτωση της καμηλοπάρδαλης - αν επιτρεπόταν η αναπαραγωγή της υπήρχε κίνδυνος ενδογαμίας εξαιτίας του μικρού πλήθους ζωολογικών κήπων της Ευρώπης- ξέσπασε θύελλα διαμαρτυριών, που οδήγησε στην αναλυτική αιτιολόγηση του ζωολογικού κήπου στην ιστοσελίδα του. Σε αυτήν εξηγούσε πως ως μέρος διεθνών προγραμμάτων, μόνο τα μη συγγενικά ζώα επιτρέπεται να αναπαραχθούν: «όσο αυξάνεται η αναπαραγωγική δραστηριότητα, μερικές φορές είναι απαραίτητη η ευθανασία».

Μάλιστα, ο ζωολογικός κήπος εξήγησε πως δεν έδωσαν αντισυλληπτικά χάπια στον Μάριο γιατί θα επέφεραν ανεπιθύμητες παρενέργειες και θα αντιπροσώπευαν κακομεταχείριση των ζώων, ενώ τόνισαν πως δεν υπάρχουν προγράμματα για την απελευθέρωση καμηλοπαρδάλεων στο φυσικό περιβάλλον.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων, που παρακολουθεί τα διεθνή πρότυπα, δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του ζωολογικού κήπου.

«Στόχος μας είναι η διασφάλιση για τις μελλοντικές γενιές, ενός γενετικά διαφορετικού, υγιή πληθυσμού των ζώων ενάντια στην εξαφάνισή τους» αναφέρει η ανακοίνωση. «Η Κοπεγχάγη συμμετέχει σε αυτά τα προγράμματα και πήρε μια ειλικρινή απόφαση πως το συγκεκριμένο ζώο δε θα μπορούσε να συμβάλει περαιτέρω στο μέλλον του είδους του. Δεδομένου του περιορισμένου χώρου και των πόρων για έναν απεριόριστο αριθμό ζώων στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών, ο ζωολογικός κήπος θα προχωρήσει στην ευθανασία του με ανθρωπιά».

Πάντως, ο Στάιν Γένσεν, της δανέζικης οργάνωσης κατά του βασανισμού των ζώων, χαρακτήρισε «ανήθικη» την επιλογή που έγινε.

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν αυτή η κατάσταση. Απλώς αποδεικνύει ότι ο ζωολογικός κήπος δεν είναι το ηθικό ίδρυμα το οποίο θέλει να προβάλλει, καθώς εδώ έχουμε ένα προϊόν-σκουπίδι, το Μάριο. Έχουμε εδώ έναν ζωολογικό κήπο ο οποίος θεωρεί βέλτιστη επιλογή την ευθανασία αντί της αναζήτησης εναλλακτικής».

Η ιστοσελίδα που συγκεντρώνονταν υπογραφές για τη σωτηρία του Μάριου είχε υποστηρίξει: «Ο Μάριος αξίζει να ζήσει και θα υπάρχει σίγουρα ένα μέρος γι' αυτόν. Ο ζωολογικός κήπος που τον μεγάλωσε έχει την ευθύνη να του βρει ένα σπίτι, άσχετα με το χρόνο που θα χρειαστεί για να γίνει αυτό» Συγκεντρώθηκαν 27.170 υπογραφές προτού κλείσει η ψηφοφορία, όταν ξέσπασε η είδηση πως η καμηλοπάρδαλη πέθανε.
Πηγή: Guardian




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...