Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

"Στάχτες έγινε το σύστημα Δημόσιας Υγείας"

Ανακοίνωση για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ εξέδωσε η δημοτική κίνηση "Πολίτες σε δράση - Οικολόγοι πράσινοι":



Η πολιτική, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τη Δημόσια Υγεία, συνοψίζεται στη φράση: «Οι σοβαρές επιπτώσεις του καπνού στη ζωή μας».

Φυσικά αναφερόμαστε στον καπνό από τις στάχτες ενός, έτσι κι αλλιώς, προβληματικού και ανεπαρκούς συστήματος Δημόσιας Υγείας, που η Κυβέρνηση και ο ("δική μου η δόξα των απολύσεων και όχι της Τρόικας") Υπουργός, αποφάσισαν να ξεπαστρέψουν ενισχύοντας αποφασιστικά τον Ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Μετά από τη βύθιση, σε άπατα νερά, των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της ύφεσης, αλλά και του PSI (υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεματικών), ο Υπουργός προχωράει στην επόμενη "επαναστατική μεταρρύθμιση" που είναι η απόσυρση από την υποχρεωτική χρηματοδότηση σημαντικών πτυχών του συστήματος Υγείας. Τι σημαίνει αυτό;
  • Διάλυση του ΕΟΠΥΥ
  • Απόλυση χιλιάδων γιατρών
  • Ενίσχυση του Ιδιωτικού τομέα Υγείας (όποιος πληρώνει γλιτώνει)
  • Εκτίναξη της Ιδιωτικής Φαρμακευτικής δαπάνης.

Στο Χαϊδάρι ο καλός (μνημονιακός) στρατιώτης Σβέικ –Μαραβέλιας και οι συν αυτώ πειθήνιοι,
  • αφού διέλυσαν κάθε Δημοτική κοινωνική δομή (Παιδικοί Σταθμοί, Κολυμβητήριο, Πνευματικό κέντρο),
  • αφού παρακολούθησαν (σφυρίζοντας αδιάφορα) τη μεταφορά της Δ.Ο.Υ Χαϊδαρίου κατά ένα μικρό μέρος στο Αιγάλεω, και κατά ένα μεγαλύτερο στην Ελευσίνα,
  • αφού δεν είδαν (έλειπαν για "δουλειές"), το ουσιαστικό κλείσιμο του Ψ.Ν.Α., την διάλυση του "ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ" και το "ΑΤΤΙΚΟ" να μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα καθώς απαιτείται (κατά τις ημέρες εκτός εφημερίας) έως και 9ωρη αναμονή για εισαγωγή, επείγοντος περιστατικού, σε ράντσο!!!!!
τώρα ανησυχούν για την "εύρυθμη λειτουργία της πόλης" από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των γιατρών και λοιπών εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, και όχι για το οριστικό και κατά προτεραιότητα κλείσιμο του, γιατί (φοβερή αιτιολόγηση) στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο!!!

Στην προτεινόμενη λύση του προβλήματος που λέει «δεν πειράζει, ο ΕΟΠΥΥ θα μεταστεγαστεί δίπλα μας στο Αιγάλεω ή στο Περιστέρι», τους θυμίζουμε ότι το «δίπλα μας» ειδικά για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες αποτελεί Οδύσσεια, καθώς το Μετρό δεν έφτασε ποτέ στο Χαϊδάρι (λοξοδρομώντας στις παρυφές του) και οι συγκοινωνιακές ρυθμίσεις είναι, τουλάχιστον, ανεπαρκείς, καθιστώντας την πόλη μας «συγκοινωνιακό Καστελόριζο» και «αστικού τύπου άγονη γραμμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...