Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες του Ωρωπού.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα συλληφθέντες του Ωρωπού που οδηγήθηκαν σήμερα στις 9 στον εισαγγελέα. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματαα από αλληλέγγυους κατοίκους του Ωρωπού, που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να διαμαρτυρηθούν για τις 9 συλλήψεις στα διόδια της Μαλακάσας.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των εννέα συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Ωρωπού, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στα διόδια της Μαλακάσας. Και οι εννέα συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και η δίκη ορίστηκε για τις 3 Απριλίου.
 
Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών και πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος.
 
Για την υπόθεση της φωτιάς στο κουβούκλιο των διοδίων αναγγέλθηκε η κατηγορία του εμπρησμού και σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία κατά αγνώστων δραστών.
 
Σε βάρος των εννέα, ηλικίας 37 έως 62 ετών, είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παρακώλυσης συγκοινωνιών, διακεκριμένης φθοράς, διατάραξης κυκλοφορίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κρατούμενοι ήταν ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι τέσσερις αντιδήμαρχοί του, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πολίτες πρόεδροι τοπικών συλλόγων.
 

 
H Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια, η ΚΕΔΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων και "δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...