Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι εισπρακτικές μπήκαν στο στόχαστρο του εισαγγελέα.....

Οι εισπρακτικές μπήκαν στο στόχαστρο του εισαγγελέα
Εκβιάζουν, απειλούν, γράφουν τον νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους καθώς αντί να λειτουργούν βάσει των όσων προβλέπει η άδειά τους, δηλαδή ως εταιρείες ενημέρωσης, δρουν καθαρά ως εισπρακτικές εταιρείες. Τον λόγο όμως, έχει πλέον η δικαιοσύνη.

Στα χέρια της Εισαγγελίας Αθήνας βρίσκονται πλέον οι εισπρακτικές εταιρείες και αναμένονται ακόμα και διώξεις, καθώς πολλές κινούνται στο «περιθώριο» του νόμου.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, ήδη έχει εφοδιάσει τον αρμόδιο εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα με έναν ογκώδη φάκελο καταγγελιών και παραπόνων για τις αθέμιτες μεθόδους που ακολουθούν οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίοι συχνά εκβιάζοντας και απειλώντας τους δανειολήπτες, επιδιώκουν την είσπραξη καθυστερούμενων δανείων.

Ήδη ο εισαγγελέας έχει μπροστά του το μητρώο των εισπρακτικών εταιρειών και τις καλεί μία προς μία, προκειμένου να εξακριβώσει αρχικά αν λειτουργούν σύννομα.

Παράλληλα έχει καλέσει μάρτυρες -οι οποίοι έχουν δεχθεί απειλές από υπαλλήλους των εταιρειών- και οι μάρτυρες αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταθέσει τα αντίγραφα των ηχογραφημένων συνομιλιών, από τα οποία προκύπτει ακόμα και η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, όπως είναι η αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Συχνά οι υπάλληλοι των εν λόγω εταιρειών, συστήνονται ως δικηγόροι, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση τους δανειολήπτες, τους οποίους συχνά απειλούν ακόμα και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το τελευταίο διάστημα στο «κόλπο» έχουν μπει και μεγάλα δικηγορικά γραφεία, υπάλληλοι των οποίων καλούν τους δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμε οφειλές, απαιτώντας να προχωρήσουν άμεσα στην ολική εξόφληση του ποσού που βρίσκεται σε καθυστέρηση.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων, ανάμεσα στα σημεία που θα εστιάσει η εισαγγελική έρευνα είναι στο κατά πόσο οι εισπρακτικές εταιρείες τηρούν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή, της ιδιωτικής ζωής, του τραπεζικού απορρήτου, της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...