Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ Ξύλο και χημικά κάτω απ' τις μπάρες

Έντυπη Έκδοση 

ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ

Ξύλο και χημικά κάτω απ' τις μπάρες

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν ο δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης, ένας αντιδήμαρχος, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και ακόμη τέσσερα άτομα
Στους σταθμούς των διοδίων μεταφέρεται η κοινωνική οργή των πολιτών, αλλά και η καταστολή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Προκειμένου να μην πάρουν διαστάσεις «επιδημίας» οι κυριακάτικες κινητοποιήσεις, καθώς τα πνεύματα είναι οξυμένα εξαιτίας των πρόσφατων υπέρογκων αυξήσεων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποιούν τη γνωστή συνταγή: βία, ξύλο και χημικά. Αυτό έγινε και χθες στον κόμβο Πάχης - Μεγάρων, όπου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από τους κατοίκους της περιοχής με τη συμμετοχή κινημάτων.
«Τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ κατέφθασαν εντός ολίγου και στη συνέχεια χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Η βία ήταν πρωτοφανής», λέει ο Τάσος Καραγιώργος, ακτιβιστής από το κίνημα ΑΛΑΝΥΑ«Τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ κατέφθασαν εντός ολίγου και στη συνέχεια χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Η βία ήταν πρωτοφανής», λέει ο Τάσος Καραγιώργος, ακτιβιστής από το κίνημα ΑΛΑΝΥΑΚατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν ο δήμαρχος Μεγαρέων Ι. Μαρινάκης, ένας αντιδήμαρχος, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και ακόμη τέσσερα άτομα που συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής στην κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί από 21 φορείς της περιοχής (δημοτική αρχή, τοπικούς συλλόγους, εργατικές οργανώσεις), καθώς απ' ό,τι φαίνεται η σύλληψη εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τείνει να εξελιχθεί σε... ρουτίνα το τελευταίο διάστημα.
«Ηταν μια ειρηνική διαμαρτυρία η οποία εξελίχθηκε σε μάχη εξαιτίας των ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν άγρια βία. Ολα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι θέλησαν να κλείσουν συμβολικά για 15 λεπτά την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ κατέφθασαν εντός ολίγου και στη συνέχεια χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Η βία ήταν πρωτοφανής», λέει ο Τάσος Καραγιώργος, ακτιβιστής από το κίνημα ΑΛΑΝΥΑ.
Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. «Σήκωσαν» τις μπάρες των διοδίων, επιτρέποντας στους οδηγούς να περνούν ελεύθερα από αυτά. Αυτό που φαίνεται πως ...προκάλεσε την εμφάνιση των ΜΑΤ -σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν ότι θέλησαν να διακόψουν συμβολικά την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα.
Η ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας δεν έμεινε αναπάντητη από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που δυναμίτισαν το κλίμα με την εμφάνισή τους, έκαναν χρήση χημικών, έσπρωξαν όποιον βρέθηκε μπροστά τους και απείλησαν ακόμη εικονολήπτες τηλεοπτικών συνεργείων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και σήμερα Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα βρεθούν το πρωί της Δευτέρας δεκάδες κάτοικοι προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες, όπως αποφασίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που αποφάσισε και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
«Κανείς δεν θέλει να πληρώνει αλλά λίγοι τολμούν να σηκώσουν την μπάρα, γιατί ο κόσμος φοβάται. Εμείς όμως ως κάτοικοι της περιοχής έχουμε εξαντληθεί οικονομικά και ταυτόχρονα θέτουμε καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές μας, καθώς η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου που ήταν δέσμευση της εταιρείας να κατασκευαστεί ουδέποτε ολοκληρώθηκε. Σήμερα αναγκαζόμαστε να παίζουμε κορόνα γράμματα τη ζωή μας, διερχόμενοι από επικίνδυνους παράδρομους», λέει στην «Ε» κάτοικος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...