Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Φέρνουν Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στον Σκαραμαγκά!!!!!!!

"Ήξεις αφίξεις" η στάση του δημάρχου, παγωμάρα στη γειτονιά


Η είσοδος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, στην Κάτω Αφαία Σκαραμαγκά.
Πολύ "ιδιαίτερη" μεταχείριση επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο Χαϊδάρι. Ενώ απέσπασε από την πόλη πολύτιμες υπηρεσίες, όπως η Εφορία, το ΙΚΑ, το Ταχυδρομείο του Δάσους κτλ., ενώ την έχει αφήσει σχεδόν χωρίς συγκοινωνίες, τώρα ακούγεται ότι θέλει να φέρει εδώ Κέντρο Κράτησης Μεταναστών (ο Συνήγορος του Πολίτη τα έχει χαρακτηρίσει σαν ιδιότυπες φυλακές με άθλιες συνθήκες διαμονής).

Την πληροφορία ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη "φλερτάρει" το κτήριο του πρώην Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στον Σκαραμαγκά, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ανδρέας Μποζίκας. Όπως ανέφερε, "ακούγεται πως το Υπουργείο ετοιμάζεται να μετατρέψει το παλιό άδειο νοσοκομείο στην Κάτω Αφαία  σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας αλλοδαπών, υπό τύπο φυλακών ή κρατητηρίων. Ζητώ από τη διοίκηση του Δήμου να λάβει υπόψη το θέμα».

Στην Κάτω Αφαία υπάρχει το μεγάλο κτήριο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων, το οποίο δεν λειτουργεί πια, αλλά σε ένα μικρό μέρος του φιλοξενείται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του συλλόγου γονέων παιδιών ΑΜΕΑ "Η Ελπίδα". Το θεραπευτήριο είχε εγκαινιαστεί το 1992, αλλά έκλεισε πριν μερικά χρόνια. 

Αυτή την ώρα στο κτήριο φιλοξενείται ο σύλλογος "Η Ελπίδα", που φέρνει εδώ παιδιά ΑμΕΑ για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.

Δ. Μαραβέλιας: "Να μην φανεί πως είμαστε αρνητικοί..."

Απαντώντας ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας δέχτηκε ότι υπάρχει η πιθανότητα φιλοξενίας αλλοδαπών στο συγκεκριμένο κτήριο. Ισχυρίστηκε πως η δημοτική αρχή έχει κινηθεί στην Πολεοδομία και έχει ενημερωθεί η Τεχνική Υπηρεσία. «Αν θέλετε, πολιτικά δεν πρέπει να το αναδείξουμε αυτή τη στιγμή, γιατί αισθάνομαι ότι θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν πρέπει να φανούμε εμείς, πως είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου είδους χρήσεις. Να δούμε ακριβώς τι γίνεται και, αν χρειαστεί, να επαναφέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε ο δήμαρχος.

Η τοποθέτηση του δημάρχου σχολιάστηκε αρνητικά: "Δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος στην κυβέρνηση", μάς είπε έμπειρος πολιτικός που παρακολουθούσε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Κ. Φωτεινάκης: "Θέλουν και δεύτερο στην περιοχή μας"

Σε παρέμβασή του ο Κώστας Φωτεινάκης είπε πως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υπάρχει αίτημα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για δυο στρατόπεδα φιλοξενίας αλλοδαπών. «Το ένα αναμένεται να δημιουργηθεί, εκεί που λέει ο κ. Μποζίκας και τo άλλο στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα, πρώην Λοιμωδών. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους στρατόπεδο κράτησης, όχι μόνο στο Χαϊδάρι, αλλά παντού», κατέληξε ο κ. Φωτεινάκης.  

Έπεσαν από τα σύννεφα οι κάτοικοι 

Το "Χαϊδάρι Σήμερα" πήγε στην Κάτω Αφαία και ρώτησε κάποιους από τους γείτονες αν γνωρίζουν τα σχέδια τής κυβέρνησης και τι γνώμη έχουν γι' αυτά. 

Η πρώτη αντίδραση ήταν η παγωμάρα. Κανένας δεν γνώριζε τίποτε σχετικό. Δεν θέλησε κάποιος να μιλήσει επώνυμα σχετικά με το θέμα, καθώς, όπως μάς είπαν, ετοιμάζουν τοπικό Σύλλογο για να τοποθετείται επίσημα, αφού αισθάνονται ότι η γειτονιά τους είναι εντελώς παρατημένη από τον Δήμο. "Ίσως όχι τυχαία", σχολίασε μια κυρία που μένει απέναντι από το πρώην Θεραπευτήριο.  

Απομεινάρι μιας άλλης εποχής του πολιτικού μας συστήματος, όταν εγκαινιάζονταν κοινωνικές δομές.
Σήμερα τις κλείνουν και ανοίγουν φυλακές, μέσα στις γειτονιές μας.
Μάλλον είναι φυλακές

«Οι χώροι αστυνοµικής κράτησης αλλοδαπών έχουν µεταβληθεί σε ιδιότυπες φυλακές, δεδοµένου του µεγάλου και συνεχώς διογκούµενου αριθµού κρατουµένων που κρατούνται για πολλούς µήνες». Aυτό επισημαίνει σε έκθεση του ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν εκπρόσωποί του στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών στην Αµυγδαλέζα (Μάρτιος 2013) και στην Κόρινθο, καθώς και τα κρατητήρια της ∆ιεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...