Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οταν λεμε οτι η χωρα βρισκεται υπο κατοχη, διαδιακασια πληρους υποταγης, ξεπουληματος και οτι διαπραττεται η μεγαλυτερη γενοκτονια εν'καιρω ειρηνης και σε υποτιθεμενη δημοκρατικη και πολιτισμενη χωρα, απλα το εννοουμε!!!! ΑΛ.ΑΝΥ.Α ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.



The Huffington Post: Σε συνθήκες σκλαβιάς η Ελλάδα. Οι ΗΠΑ μπορούν να την στηρίξουν αν αποσυρθεί το ΔΝΤ

«Οι Έλληνες πολιτικοί να σταματήσουν να είναι τα… τοπικά γραφεία ξένων τραπεζών». Η χώρα βιώνει συνθήκες σκλαβιάς

Την αυξημένη οικονομική και πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους στο ρου της ιστορίας αναλύει, με μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, η The Huffington Post.
Ταυτόχρονα επιχειρεί να περιγράψει τη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας, αλλά και να αναζητήσει πιθανούς τρόπους στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τις αμερικανικές αρχές.
Όπως τονίζει σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα, η ελληνική κρίση, που ξέσπασε πριν από τρία και πλέον χρόνια, αύξησε κατακόρυφα την εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους. Αλλά η εξάρτηση αυτή έχει τις ρίζες της πολύ πιο βαθιά στο παρελθόν, αφού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διατηρούσαν τον έλεγχο της Ελλάδας μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο καταστροφικός πόλεμος άλλαξε άρδην τα δεδομένα και κατέστησε την Ελλάδα ξανά εξαρτημένη, από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά. Οι ΗΠΑ στήριξαν τότε οικονομικά την Ελλάδα, συνεχίζει η εφημερίδα, γεγονός που κατέστησε τη χώρα ένα μόνιμο αμερικανικό προτεκτοράτο.
«Σήμερα η Ελλάδα είναι ξανά εξαρτημένη… Αυτή τη φορά από την τρόικα. Η εξάρτηση αυτή όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αναγκάζοντας τη χώρα να βιώνει συνθήκες που θυμίζουν σκλαβιά. Σήμερα η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους είναι συνδεδεμένη με όρους που θυμίζουν χώρα σκλαβωμένη«, υποστηρίζει η The Huffington Post.
«Οι σημερινές δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ απέναντι στους Έλληνες, είναι τόσο δόλιεςπου κανείς ποτέ δεν μιλά πραγματικά για τον αντίκτυπό τους: Επαναφέρουν σε καθεστώς σκλαβιάς την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο», σπεύδει να επισημάνει η εφημερίδα.
Πως μπορούν όμως οι αμερικανικές αρχές να βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της;Απαιτώντας, σε πρώτη φάση, από το ΔΝΤ να αποσυρθεί από το οικονομικό πρόγραμμα που η χώρα εφαρμόζει. Σε δεύτερη φάση; Να αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών που επισκέπτεται την Ελλάδα!
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την The Huffington Post, δεν είναι μόνο οι ξένοι που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα. Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν επίσης δράση. Πως θα το κάνουν αυτό; Με το να σταματήσουν να είναι τα τοπικά… γραφεία των ξένων τραπεζιτών.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια η The Huffington Post, μόνο μια ισχυρή Ελλάδα μπορεί να σπάσει τις αλυσίδες της σκλαβιάς που γεννά το χρέος της. Και μια ισχυρή Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει από την εξής κίνηση: Να ξαναδώσει ζωή στην ύπαιθρο και στα χωριά της.
«Εάν τα ευρώ δεν αρκούν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τότε ίσως θα πρέπει να τυπωθούν και δραχμές. Εάν η τρόικα συνεχίζει να επεμβαίνει στα ελληνικά τεκταινόμενα – κάτι που σίγουρα θα πράξει – τότε η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αποπληρώνει το χρέος της και αν, χρειαστεί, ας αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ…», δεν διστάζει να επισημάνει η εφημερίδα.
Για «σκλαβιά» της Ελλάδας μίλησε και ο Νόαμ Τσόμσκιtsomski
Σε πρόσφατη εκτεταμένη συνέντευξή του, ο Αμερικανός γλωσσολόγος, γνωστικός επιστήμονας, φιλόσοφος, πολιτικός αναλυτής, ακτιβιστής, κοινωνικός σχολιαστής και συγγραφέας περισσότερων από 100 βιβλίων και χιλιάδων άρθρων, Νόαμ Τσόμσκι αναφέρθηκε στον όρο «σκλαβιά» για την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...