Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αποσπασμα απο τη συνεντευξη των μελων του κινηματος, Τασου Καραγιωργου και Θοδωρη Μαρινελη, στο Εθνος της Κυριακης.

ΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Βοηθάμε συνανθρώπους μας να ζουν με αξιοπρέπεια

«Δεν υπάρχουν επαναστατικές σκέψεις», έλεγε ένα σύνθημα από τον Μάη του '68, θέλοντας να δείξει ότι η θεωρία βοηθά μεν, αλλά είναι η πράξη που αλλάζει τα πράγματα... Αυτή η φράση συμπυκνώνει την ύπαρξη και τη δράση των Ελλήνων «πειρατών του ρεύματος».

Οι ακτιβιστές και φίλοι Τάσος Καραγιώργος (αριστερά) και Θεόδωρος Μαρινέλης έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 4.000 επανασυνδέσεις μέσα σε 18 μήνες.
Οι ακτιβιστές και φίλοι Τάσος Καραγιώργος (αριστερά) και Θεόδωρος Μαρινέλης έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 4.000 επανασυνδέσεις μέσα σε 18 μήνες.
Οι ακτιβιστές και φίλοι Τάσος Καραγιώργος και Θεόδωρος Μαρινέλης, μέλη της Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος, αναλαμβάνουν εδώ και ενάμιση χρόνο την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να «βυθίζονται» στο σκοτάδι.
Παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα, πάνω από 4.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα ζουν στο φως χάρη στη δράση αυτών των ανθρώπων. Οι ίδιοι σεμνοί, αλλά απόλυτα συνειδητοποιημένοι γι' αυτό που κάνουν, χωρίς να κρύβουν τα πρόσωπά τους, μιλούν στο «Εθνος της Κυριακής» για την απόφασή τους να γίνουν οι σύγχρονοι... «Ρομπέν του ρεύματος».
Πολλοί πιστεύουν ότι οι ακτιβιστές είναι περίεργες προσωπικότητες, ίσως γιατί είναι απρόβλεπτοι και ακραίοι ως προς τους τρόπους αντίδρασής τους, ενώ αρκετοί αδυνατούν να καταλάβουν γιατί γίνεται τόσος θόρυβος για πράγματα που είναι δύσκολο να αλλάξουν ή δεν θα αλλάξουν ποτέ. Αυτό είναι το «λάθος» και η «παγίδα» για τον 51χρονο Τάσο, άνεργο εδώ και ένα χρόνο και τον 43χρονο Θεόδωρο, άνεργο εδώ και τρία χρόνια.
  • Λεπτομέρειες στο Εθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...