Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το δυσκολο ''και αυτο που δεν κανατε'', ειναι να βγεις μπροστα να διεκδικησεις, ''να αψηφησεις τους νομους'', να μην υπακουσεις σε κανονες, να υψωσεις φραγμα στην αδικια και την ''αδικη τιμωρια'' των συμπολιτων σου, να επιμεινεις, να ''τριξεις τα δοντια'' να ''υψωσεις τοιχος'' σε αυτους που δεν σεβονται και βλεπουν σαν αριθμους τις ανθρωπινες ψυχες, να ξεχωρισεις, να κανεις τη διαφορα, να πιστεψεις και να κερδισεις.

 Καθομαι και απολαμβανω ολους αυτους τους ''νεοαλληλεγγυους'' ''νεοαντιστασιακους'' και ''πολιτικοανυπακοους'', να κανουν βαρυγδουπες δηλωσεις, να ''πεφτουν απο τα συννεφα'' με το δραμα που ζουν οι πολιτες αυτης της χωρας χωρις ρευμα ( λες και ετσι ξαφνικα, απο τη μια μερα στην αλλη εγιναν ολα) και ειλικρινα δεν ξερω πως να αντιδρασω.
Ξαφνικα ''ευαισθητοποιηθηκαν'' ολοι, μιας και ανακαλυψαν τη ''χαμενη ατλαντιδα'' που κρυβοταν τοσα χρονια και δεν μπορουσαν να τη διακρινουν, ουτε βεβαια ακουγαν κραυγες και εβλεπαν γυρω τους το δραμα πο εξελισσοταν.
Το τραγικοτερο δε της υποθεσης, ειναι οτι προσπαθουν να αναγαγουν αυτο το ανευ προηγουμενου ''διαρκες εγκλημα'' που συντελλειτο τοσα χρονια, σε μια ''εκρηξη φιλανθρωπιας και ελεημοσυνης προς τους δοκιμαζομενους πολιτες, κατι που κανει ωψιμη ''προσεγγιση'' τους, ακομη πιο ''θλιβερη'' και ''οσμωδη''.

Οχι κυριοι.
Αυτο που μολις ''ανακαλυψατε'' και προσπαθειτε να το ''εκμεταλευθειτε και να καρπωθειτε'' ο καθενας με τον δικο του τροπο, ειναι αυτο που δυο χρονια τωρα σας φωναζαμε και ''παλευαμε'' με ολες μας τις δυναμεις να το συγκρατησουμε οσο πιο πολυ μπορουσαμε και σεις μας αποκαλουσατε ''γραφικους ακτιβιστες'' και μας περιφρονουσατε, λες και αφορουσε εμας και οχι τη κοινωνια που βιωνε ενα ατελειωτο δραμα.
Και βεβαια η τροπη και οι διαστασεις που πηρε, σας ξευτιλιζει (που λεει ο λογος δηλαδη) και σας εκθετει ανεπανορθωτα (και παλι που λεει ο λογος) μιας και δεν καταδεχοσασταν μεχρι τα τωρα να ασχοληθειτε μαζι του, αφου τα ενδιαφεροντα σας, ηταν πιο.......''ουσιαστικα για εσας''.

Και βεβαια τωρα πλεον, ολοι κυματιζουν τη ''σημαια της επαναστασης'' μια και ''αυτοι'' ειναι που δινουν λυσεις και αγκαλιαζουν τα νοικοκυρια που ''τοσο νοιαζονται''.
Και για να καταληξουμε.
Το θεμα μας δεν ειναι σημερα, μετα απο δυο χρονια τραγωδιας να κοπει μια σφραγιδα σε εναν διακοπτη, να βιδωθει μια ασφαλεια, η να περαστει ενα καλωδιο για να δωσεις στον συμπολιτη σου ''φως'', να του δωσεις τη δυνατοτητα να ζεσταθει, να πλυθει, να μαγειρεψει, να συντηρησει τα φαρμακα του, να χαμογελασει και να συνεχισει να ζει και να ελπιζει κατι που ειναι το αυτονοητο.
Αυτο, ειναι το ευκολο και θα επρεπε να ειναι και ο κανονας ολο αυτο το διαστημα που εσεις ζουσατε στο δικο σας γυαλινο και αποστειρωμενο κοσμο σας, απλοι παρατηρητες μιας εξελισσομενης γενοκτονιας.
Το δυσκολο ''και αυτο που δεν κανατε'', ειναι να βγεις μπροστα να διεκδικησεις, ''να αψηφησεις τους νομους'', να μην υπακουσεις σε κανονες, να υψωσεις φραγμα στην αδικια και την ''αδικη τιμωρια'' των συμπολιτων σου, να επιμεινεις, να ''τριξεις τα δοντια'' να ''υψωσεις τοιχος'' σε αυτους που δεν σεβονται και βλεπουν σαν αριθμους τις ανθρωπινες ψυχες, να ξεχωρισεις, να κανεις τη διαφορα, να πιστεψεις και να κερδισεις.
Για εμας, το κινημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α και την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ολο αυτο το διαστημα, αυτος ηταν ο κανονας.
Αψηφησαμε τους νομους, δεν υπακουσαμε σε κανονες, βγηκαμε μπροστα, επιμειναμε, σταθηκαμε διπλα στους συμπολιτες μας, πιστεψαμε σε αυτο που καναμε, κλαψαμε με αυτα που αντιμετωπιζαμε, πεισμωσαμε ακομη περισσοτερο, επιμειναμε και τελικα δικαιωθηκαμε.
Και βεβαια οι πραξεις μας, δεν ηταν μονο πραξεις αλληλεγγυης και....ελεημοσυνης, δεν ειμαστε οι ''καλοι Σαμαρειτες, ουτε οι ''Ρομπεν του ρευματος'', οπως πολυ εντεχνα καποιοι προσπαθησαν να μας παρουσιασουν για να αποδομησουν και να υποτιμησουν τον αγωνα μας και ουτε ποτε θα γινουμε, δεν επιδιωκουμε αυτους τους....τιτλους, επειδη τους θεωρουμε ''τιτλους τελους'' και συντηρησης και οχι προοδου..
Ηταν οπως ειναι και ολη μας η παρουσια στο χωρο της δρασης των κινηματων. πραξεις πολιτικης ανυπακοης, αντιστασης και ανατροπης.
Με τη δραση μας, δεν επιδιωκαμε να ''καθηλωσουμε και να καλομαθουμε'' τους πολιτες στην αναθεση, ουτε να.....τους κανουμε ''μαθηματα ηλεκτρολογιας'', αλλα να τους προτρεψουμε να ξεπερασουν το φοβο, να σηκωσουν το κεφαλι, να συστρατευθουν και αυτοι μαζι μας, στο πολεμο εναντια στη κατοχη της χωρας και την υποταγη του λαου.

Χαιρετισματα λοιπον στην εξουσια, εμεις κραταμε την ουσια και ονειρευομαστε για ενα καλυτερο μελλον.
Εσεις ολοι, μπορειτε να επιχαιρετε, για κατι που ολο αυτο διαστημα ''συντηρουσατε'' με τη σιωπη και την αδιαφορια σας, για κατι που εισαστε συνυπευθυνοι και συνενοχοι.
ΑΛ.ΑΝΥ.Α ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...