Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αφιερωμενο στα δυο χρονια του κινηματος αλ.ανυ.α και στον ενα χρονο της ''κινησης πολιτων εναντια στις διακοπες ρευματος''

Οταν πριν απο εναμιση χρονο, ψηφιστηκε ο νομος βοριδη για τα διοδια, το κινημα μας επεμενε και συνεχισε τα ανοιγματα (καναμε τεσσερα ανοιγματα με τον νομο σε ισχυ) παραβλεποντας τον νομο (εξαλλου πολιτικη ανυπακοη ειναι οταν δεν υπακους σεαδικους νομους και συνεχιζεις) και προσπαθησαμε να κρατησουμε ζωντανο το κινημα κατα των διοδιων.
Ο λογος απλος.
Ειχαμε τονισει, οτι το συγκεκριμενο νομοσχεδιο, ηταν ενα ''κρας τεστ'' για τη συνεχεια της υπαρξης των κινηματων, αφου επενδυε στη τρομοκρατια και τον εκφοβισμο των μελων του, μεσω της ποινικοποιησης της δρασης αυτης.
Δυστυχως δεν εισακουστηκαμε.
Αποδειχτηκε ποσο δικιο ειχαμε και αποδειξη ηταν η αδρανοποιηση ολων των κινηματων κατα των διοδιων, παρα τη προσπαθεια που καναμε με τα ανοιγματα και τις εκκλησεις για αλληλεγγυη σε αυτες τις δρασεις.
Τα αποτελεσματα αυτης της εξελιξης, ειναι πλεον ορατα, γινεται παρτι!!!
Οχι μονο ενεργοποιηθηκαν οι διωξεις κατα των συναγωνιστων που μετειχαν σε ανοιγματα πριν τον περιφημο νομο (για το ''δεσιμο'' και την επιτυχια του βοριδειου νομοσχεδιου), αλλα πλεον (και αυτο ειναι φυσικη εξελιξη) προχωρουν σε νεες, επαισχυντες συμβασεις στου μεγαλοεργολαβους, με νεους σταθμους,παραπλευρα διοδια και εξωφρενικες αυξησεις μεχρι 60%.

Μια ακομη.....προβλεψη μας, ηταν η εξελιξη στο θεμα των διακοπων ρευματος και η ''γεννηση'' της ''κινησης πολιτων εναντια στις διακοπες ρευματος''
Ειχαμε προβλεψει οτι το προβλημα θα γιγαντωθει, οτι θα παρει τραγικες διαστασεις, διαστασεις γενοκτονιας και πως θα θρηνησουμε μεχρι και θυματα (και δυστυχως δικαιωθηκαμε)

Οταν λοιπον εμεις ''αγκαλιαζαμε'', κατι το οποιο πιστεψαμε και δωσαμε ατελειωτες μαχες για να ''κρατησουμε ορθια τη κοινωνια'' και τα νοικοκυρια, καποιοι προτιμουσαν να εκδιδουν δελτια τυπου, να καταγγελουν και να απαριθμουν τα θυματα αυτης της εξελιξης, κλεβοντας τη δοξα των στατιστικολογων.
Πλεον φανηκε και εδω, το ποσο ''μεσα'' ειχαμε πεσει και ποσο αναγκη ηταν να δραστηριοποιηθουμε σε αυτον τον τομεα.
Παλεψαμε, κουραστηκαμε και ακομη κουραζομαστε, οργωσαμε τους δρομους και σταθηκαμε διπλα σε χιλιαδες νοικοκυρια.
Το σπουδαιοτερο ομως ηταν οι σχεσεις που αναπτυξαμε και ο σεβασμος που αποκτησαμε απο την ιδια τη διοικηση της ΔΕΗ, σεβασμος που μεταφραζεται σε χιλιαδες επανασυνδεσεις και ρυθμισεις, αλλα και αμεσες ''νομιμες'' επανασυνδεσεις και ρυθμισεις μετα απο παρεμβασεις μας στη διοικηση της επιχειρησης, εκει οπου ''πρακτικα ηταν αδυνατο'' μεχρι πριν απο ενα χρονο.

Νοιωθουμε περηφανοι γι'αυτη την εξελιξη, νοιωθουμε περηφανοι για το οτι πιστεψαμε και πετυχαμε σε αυτο που καναμε, νοιωθουμε περηφανοι για τα ''πυρα που δεχτηκαμε'' οταν αποφασισαμε να καθησουμε στο ιδιο τραπεζι με τη διοικηση της ΔΕΗ και να ''παρουμε'' οτι καλυτερο μπορουσαμε για τη κοινωνια, νοιωθουμε περηφανοι που ''μεσα στις θετικες εξελιξεις'' σε αυτο το τεραστιο θεμα, εχουμε ενα μεριδιο συμμετοχης, ''ουσιαστικης συμμετοχης''.
Για να ''κερδισεις'' αλλα και να σε ''σεβαστει'' ο ''αντιπαλος'', θα πρεπει να του δειξεις οτι αυτο που κανεις το πιστευεις, οτι αυτα που λες, ''δεν στα λενε'' οτι αυτα που απαιτεις εχουν βαση και υποσταση και οτι δεν εχεις ''πισω σκεψεις'' αλλα ''ακραδαντα επιχειρηματα''.

Το κινημα μας και η κινηση μας, αυτο που κανει το πιστευει και αυτα που λεει τα κανει πραξη.
Αυτο, δεν φαινεται στα λογια, αλλα στα αποτελεσματα που μεχρι τωρα, μας δικαιωνουν απολυτα!

ΑΛ.ΑΝΥ.Α ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...