Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ


Με κατάληψη στη EUROBANK απάντησαν οι κάτοικοι στην αξίωση της τράπεζας να κατασχέσει σπίτι άνεργης εξαμελούς οικογένειας. Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς χαιρετίζει τη μαζική λαϊκή αντίδραση στη βάρβαρη επιχείρηση έξωσης οικογένειας συντοπίτη μας από τους τραπεζίτες της Eurobank. Οι ανακοινώσεις μαζικών φορέων, η κατάληψη της τράπεζας, εκφράζουν την πάνδημη καταδίκη της πολιτικής των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων κατοικιών και των εξώσεων από τους καπιταλιστές, το πολιτικό τους προσωπικό και τη δικαιοσύνη τους. Κάτω από αυτή τη δράση η τράπεζα έκανε έναν προσωρινό ελιγμό, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια πρώτη νίκη του λαϊκού κινήματος. Δέχθηκε να συνυπογράψει την παραμονή της οικογένειας στο σπίτι της, χωρίς νοίκι όπως προσπαθούσε να επιβάλλει μέχρι τώρα. Βεβαίως η Eurobank κρατά την ιδιοκτησία, δηλαδή δεν αναιρείται η κατάσχεση, ο «πλειστηριασμός» και η αγορά για ένα κομμάτι ψωμί της εν λόγω κατοικίας.
Μόνο ο λαός μπορεί να βάλλει τέλος στην αδικία και την εξαθλίωση. Οι τοκογλύφοι δεν θα έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα να πετάξουν στο δρόμο οικογένειες, μικρά παιδιά, όσο εμείς δεν αντιδρούμε οργανωμένα, ταξικά, μαχητικά. Η υπόθεση της έξωσης στη Λειβαθώ πρέπει να μας παραδειγματίσει. Είναι μόνο η αρχή για μαζικές κατασχέσεις οικιών και για να είμαστε «φιλοξενούμενοι» ή ενοικιαστές στα ίδια μας τα σπίτια. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση, σε πολλούς. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που δίνει κέρδη στο κεφάλαιο σπέρνει δυστυχία στο λαό. Οι κεφαλαιοκράτες, μέσα στην κρίση, συσσωρεύουν σε εξευτελιστικές τιμές σταθερές αξίες (γη, ορυκτό πλούτο, ακίνητα κ.ά.), προκειμένου να τις αξιοποιήσουν σαν πεδία κερδοφορίας την περίοδο της ανάπτυξης.
Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας και όπου αυτό έχει συμβεί, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αναιρεθεί με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι οι φτωχοί και άνεργοι άνθρωποι έχουν τη οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Εξάλλου, νόμος στον καπιταλισμό είναι το δίκιο των αφεντικών. Αλλά κι όταν οι δικαστικές αποφάσεις δε βολεύουν τους καπιταλιστές δεν τις εφαρμόζουν.
Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. Κανείς μόνος του στην κρίση.
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 6 μμ,
Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών.
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...