Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ! ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Η ΛΑΡΙΣΑΣ.....


ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΛΑΜΙΑ-ΣΕΡΡΕΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ! ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΗΡΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 12 ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ!
Παρά την πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση, οι αγρότες συνεχίζουν και δυναμώνουν τον αγώνα τους, παλεύοντας για την επιβίωσή τους και τη δικαίωση των αιτημάτων τους. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει ακόμα και τον προσχηματικό διάλογο και σε κάθε μορφή κινητοποίησης των αγροτών απαντά με ξυλοδαρμούς, χημικό πόλεμο και τρομοκρατικές συλλήψεις.
Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη των δώδεκα αγροτών στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας. Και σήμερα όπως και χθες (14/2) απουσίαζαν οι πέντε μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι είναι αστυνομικοί. Μάλιστα, σε σχετικά έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στο δικαστήριο οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν υπηρεσιακές υποχρεώσεις, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, που και ο ίδιος είναι μάρτυρας κατηγορίας, έχει πάρει κανονική άδεια από τις 14 Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δώδεκα αγρότες συνελήφθησαν την Τετάρτη κατά την διάρκεια προσπάθειάς τους για συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης, υλοποιώντας συλλογική τους απόφαση.
Κύμα συμπαράστασης σηκώθηκε στην πόλη της Λαμίας την Πέμπτη, κατά την διάρκεια της δίκης η οποία αναβλήθηκε για την Παρασκεύη, με εκατοντάδες αγρότες και αλληλέγγυους να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων αγροτών!
Επιθέσεις από αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν και οι αγρότες στα μπλόκα Κερδυλλίων και Λευκώνα, στις Σέρρες, οι οποίοι απέκλεισαν τους δρόμους συμβολικά για 1 ώρα. Μάλιστα, στα Κερδύλλια η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές 3 αγροτών, οι οποίοι, κατόπιν πιέσεων από τους συναδέλφους τους, αφέθησαν ελεύθεροι.
Ένταση σημειώθηκε χθες στην Αθηνών-Πατρών, στο Βέλο Κορινθίας, μεταξύ αγροτών και αστυνομικών με αποτέλεσμα να γίνουν 4 συλλήψεις, την ώρα που οι αγρότες επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Ένας 25χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για χρήση μολότοφ. Όλοι τους αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
Ένταση σημειώθηκε και στα αγροτικά μπλόκα των Σερρών επειδή η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Τέσσερα άτομα -μεταξύ αυτών ένας αγροτοσυνδικαλιστής- συνελήφθησαν στα Νέα Κερδύλλια Σερρών με την κατηγορία της απείθειας και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νιγρίτας.
Τελικά, αργότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες πέρασαν την πόρτα της εξόδου του Α.Τ. Νιγρίτας. Κατά την έξοδό τους από το αστυνομικό τμήμα οι αγρότες δήλωσαν ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στράφηκαν και κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται για τα αγροτικά ζητήματα. «Οι αγρότες δεν πτοούνται, αντιθέτως η σκληρή στάση της κυβέρνησης θα μας ωθήσει στα άκρα», δήλωσαν μεταξύ άλλων οι αγρότες.
Αγροτοκτηνοτρόφοι από την Ήπειρο θα συνεδριάσουν σήμερα στα Γιάννενα για να εκτιμήσουν την κατάσταση ενώ και οι αγρότες της Κρήτης οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...