Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

To ΚΕΠΕ προτείνει πλαφόν 1.500 ευρώ στο ετήσιο κόστος περίθαλψης των ασφαλισμένων!!!!!!!


«Δεν μπορούμε να σχολιάζουμε την κάθε πρόταση του ΚΕΠΕ». Με αυτή την έκφραση ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απήντησε σε ερώτημα του in.gr για το εάν εξετάζονται περικοπές-σοκ σε παροχές Υγείας.
Ειδικότερα, το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ερωτήθηκε για το εάν εξετάζεται η επιβολή πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στο κόστος περίθαλψης ανά ασφαλισμένο στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Απαντώντας, το στέλεχος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εισηγήσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που κινούνται προς την κατεύθυνση της ριζικής περικοπής των δαπανών Υγείας, τις οποίες ωστόσο η Κυβέρνηση δεν υιοθετεί.
Στην περίπτωση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων-ασφαλισμένων, ενώ καταβάλλει τις ασφαλιστικές της εισφορές, καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτεί από τα φαρμακεία τα απαραίτητα φάρμακά της.
Εισηγήσεις δε για πλαφόν στις παροχές υγείας, όσο και εάν μεριμνούν για περιπτώσεις ασθενών όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς, κ.α.. θα συνεπάγονταν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και σε επιδείνωση του κλίματος σταθερότητας που επιδιώκει η κυβέρνηση.
Εξάλλου, ήδη η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ δεν έχει τέλος καθώς σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να καλύψουν από την τσέπη τους τόσο το κόστος φαρμάκων, όσο και τις ελλείψεις που εμφανίζονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΠΗΓΗ:stithoskopio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου