Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

800 OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!!

Μπροστά σε αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα, που είναι το αποτέλεσμα της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες -οι οποίες ήδη από πέρυσι είχαν αρχίσει να αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα- έχει σημάνει συναγερμός.
Με στόχο την έγκαιρη προώθηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών για την παροχή βοήθειας προς τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται εν μέσω θέρους η προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού. Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια οικονομική επιτροπή, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν.

Ο διαγωνισμός θα είναι ύψους περίπου 45.000 ευρώ και θα αφορά στην παροχή δεκατιανού σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτήν τη βασική ανάγκη. Η αρχική πρόβλεψη αφορά την προσφορά κολατσιού σε 350 παιδιά, αλλά ο αριθμός αυτός θα αναπροσαρμοστεί βάσει των πραγματικών αναγκών που θα προκύψουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
«Το εγχείρημα αυτό πρόκειται να συνεχιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αγαστή συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης. Στόχος μας είναι να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη», επισήμανε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΚΤΑΚΟΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Αντώνη Καρούμπη, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεργαστεί με τους διευθυντές σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να προχωρήσει σε αναλυτική καταγραφή όλων των περιπτώσεων παιδιών που έχουν ανάγκη από βοήθεια.
Σε ανάλογη προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει πέρυσι, περίπου στο μέσον της σχολικής περιόδου καταγράφηκαν γύρω στα 620 παιδιά. «Δυστυχώς, τα περιστατικά αυτά ακολουθούσαν μια αυξητική πορεία και μέχρι τα τέλη του διδακτικού έτους είχαμε εντοπίσει ανάλογα προβλήματα σε συνολικά 800 μαθητές», σημείωσε ο κ. Καρούμπης.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ μικρότερος αριθμός ανάλογων περιστατικών καταγράφηκε στα σχολεία των ανατολικών συνοικιών. «Τα προβλήματα αφορούν κυρίως σε παιδιά μεταναστών, αλλά εσχάτως έχουν επεκταθεί και σε Ελληνόπουλα, οι οικογένειες των οποίων έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση», σχολίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

ΒΟΗΘΕΙΑ Με απόλυτη διακριτικότητα

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν τόσο η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη όσο και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης στη διακριτικότητα με την οποία πρέπει να γίνεται η παροχή της βοήθειας, καθώς αυτή έχει ως αποδέκτες ευαίσθητα παιδιά.
«Η παροχή της βοήθειας γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ούτε τα παιδιά, στα οποία αυτή απευθύνεται, να το αντιλαμβάνονται. Η διακριτικότητα είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς δεν πρέπει ούτε να πληγωθεί ούτε να στιγματιστεί κάποιο παιδί», τόνισε ο κ. Καρούμπης.
Όπως εξήγησε, η προσφορά του δεκατιανού γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω του κυλικείου κάθε σχολείου. «Σε κάποιες λιγοστές περιπτώσεις, στις οποίες είτε δεν υπάρχει κυλικείο είτε για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν θέλει να συνεργαστεί, η παροχή του κολατσιού γίνεται σε συνεργασία με κάποιον φούρνο της γειτονιάς», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, προσθέτοντας ότι «τα παιδιά που είναι αποδέκτες της βοήθειας δεν γνωρίζουν ότι το κολατσιό τους προσφέρεται από το δήμο, αλλά τους έχει αναφερθεί ότι τα είδη που παραλαμβάνουν έχουν προπληρωθεί από τους γονείς τους».
http://www.makthes.gr/news/reportage/91375

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...