Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Μείωση αποδοχών για πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Βουλής, υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης!!!!!(Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ)!!!!!!!!

Σχέδιο νόμου του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα - Μαχαίρι και στα ενοίκια του Δημοσίου.......

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανήρτησε προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων».
Με διάταξη του Σχεδίου Νόμου, μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής διοίκησης της χώρας.
Συγκεκριμένα, περικόπτεται :
Από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Πρόεδρο της Βουλής το ποσό των 1.872 ευρώ μηνιαίως.
Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το ποσό των 1.404 ευρώ μηνιαίως.
Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 935 ευρώ μηνιαίως.
Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 468 ευρώ μηνιαίως.
Επίσης, επίκειται η έκδοση Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών η οποία θα ρυθμίζει τις αποδοχές των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων κ.λ.π.
Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από τις ρυθμίσεις αυτές θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 9 έως 10 εκατ. ευρώ ετησίως.
Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.
Σε άλλη διάταξη του Σχεδίου Νόμου γίνεται ρύθμιση με την οποία επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για μισθώματα κτηριακών εγκαταστάσεων από φορείς του δημοσίου.
Συγκεκριμένα:
α) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως τα χίλια (1.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).
β) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα χίλια και 0,01 (1.000,01) ευρώ έως τα δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).
γ) Για ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα δύο χιλιάδες και 0,01 (2.000,01) ευρώ έως τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).
δ) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%).
Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από την ρύθμιση αυτή θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 15 έως 17 εκατ. ευρώ ετησίως.
(ΣΧΟΛΙΟ: Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ 9800 ΕΥΡΩ, ΣΤΑ 8400 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΑ!!!!! ΔΗΛΑΔΗ....ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ!!!!! ΡΕ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ...ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!!!!!! ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ....ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!!!!! ΖΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ!!!! ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!!!!!!)........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου