Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΛΙΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.....


Η κυβέρνηση Σαμαρά με τη στήριξη της τρόικας εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και σε συνεργασία με την τρόικα εξωτερικού συνεχίζει την ίδια πολιτική λιτότητας, ανεργίας και φτώχιας για τους εργαζόμενους και το λαό. Μετά τις εκλογές ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση και είμαστε αντιμέτωποι με νέες περικοπές και συγχωνεύσεις σε παιδεία και υγεία, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και με μια νέα φοροεπιδρομή που αφορά τα λαϊκά στρώματα και φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, άνεργους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους. Μαζί με τη φοροληστεία μέσω των φορολογικών δηλώσεων επανέρχεται το χαράτσι της ΔΕΗ με απειλές ακόμη και για το μισθό προκειμένου να εισπραχθεί. Κάθε συζήτηση για επαναφορά του κατώτερου μισθού και του επιδόματος ανεργίας στα πρότερα επίπεδα έχει σταματήσει, ενώ αντίθετα έχει αρχίσει να συζητιέται η παραπέρα μείωσή τους. 
Παράλληλα ετοιμάζονται ιδιωτικοποιήσεις - μια εξπρές διαδικασία δηλαδή ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων  στο ιδιωτικό κεφάλαιο-,  συντριβή των όποιων δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκεί, αύξηση των τιμολογίων και κατάργηση της έννοιας της κοινωνικής υπηρεσίας και παροχής.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται η ίδια πολιτική ενίσχυσης των τραπεζών, νομιμοποίησης της ασυδοσίας των επιχειρήσεων απέναντι στους εργαζόμενους, διατήρησης της φοροασυλίας και της εισφοροδιαφυγής για τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο. Η περίπτωση Βερνίκου με την υπεράκτια εταιρεία είναι ενδεικτική.
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν πρόκειται να γίνει κανενός είδους διαπραγμάτευση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η στάση πληρωμών για το δημόσιο χρέος και η άμεση ακύρωση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων είναι μονόδρομος για την επιβίωση του λαού μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!!....


Σήμερα πρέπει να ανασυνταχθεί με γρήγορους ρυθμούς το εργατικό και λαϊκό κίνημα για να αντισταθεί και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική τους.
Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ που κατάφερε να συσπειρώσει ένα μεγάλο δυναμικό κατοίκων κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά με τη μαζική οργανωμένη συλλογική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού και με την συλλογική διασφάλιση ότι κανένα σπίτι που δεν θα πληρώσει το χαράτσι ή θα αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.
Μαζί του πρέπει να βρει θέση η έμπρακτη οργανωμένη ανυπακοή των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στη φοροληστεία μέσω των φορολογικών δηλώσεων και η μαζική πάλη για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά.
Η συλλογική λαϊκή πάλη μπορεί να ανατρέψει τα μέτρα τους μαζί με τα Μνημόνια και την πολιτική που τα γεννάει και να διώξει τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ και όσους τους στηρίζουν και σχεδιάζουν την εξόντωσή μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ οποιασδήποτε μορφής και το χρέος τους
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική και όσους την εφαρμόζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...