Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Δίνει»... Φυλή (!) στην ΗΛΕΚΤΩΡ!!!!....


Σύμβαση περί τα 500.000 ευρώ μηνιαίως για τη διαχείριση της χωματερής στη Φυλή ετοιμάζεται να αναθέσει απευθείας στην ΗΛΕΚΤΩΡ, του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα), ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Η πρόταση για την απευθείας ανάθεση, που κατά πληροφορίες θα στηριχθεί στην ανάγκη άμεσων εργασιών στη χωματερή για προστασία της δημόσιας υγείας, θα γίνει σήμερα κατά τη συνεδρίαση του διαδημοτικού συνδέσμου (ΕΔΣΝΑ) που διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην Αττική, στον οποίο προεδρεύει ο κ. Σγουρός. Ο περιφερειάρχης, με σειρά παρεμβάσεων τον τελευταίο μήνα (μέσω ανακοινώσεων, επισκέψεων στον εισαγγελέα, επιστολών σε υπουργούς) φρόντισε να καλλιεργήσει την αίσθηση του κατεπείγοντος, αλλά η πρόταση για απευθείας ανάθεση στην ΗΛΕΚΤΩΡ προκαλεί αντιδράσεις.

Οσοι ασχολούνται με τη διαχείριση των απορριμμάτων υποστηρίζουν ότι εδώ και περίπου έναν χρόνο η ΗΛΕΚΤΩΡ λειτουργεί χωρίς σύμβαση και χωρίς να πληρώνεται τη χωματερή της Φυλής. Για ανεξήγητους λόγους, τα μηχανήματα του ΕΔΣΝΑ έχουν όλα χαλάσει, αλλά εδώ και 10 μήνες δεν επισκευάζονται. Ετσι, περίπου 80 υπάλληλοι του συνδέσμου, που απασχολούνται στη χωματερή, απλώς εισπράττουν τους μηνιαίους μισθούς, χωρίς να εργάζονται. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους ο κ. Σγουρός δεν επισκευάζει τα μηχανήματα ώστε να λειτουργήσει τη χωματερή το προσωπικό, το οποίο πληρώνεται για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά. Αντ' αυτού, στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ θα συζητηθεί η «λήψη απόφασης έγκρισης μελέτης και διαδικασίας ανάθεσης των επειγουσών εργασιών για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΧΥΤΑ Δυτ. Αττικής».

Οπως έχει γράψει τις τελευταίες εβδομάδες η «δημοκρατία», η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Ο ΕΔΣΝΑ είναι πλέον καταχρεωμένος, οι δήμοι δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, με τον κ. Σγουρό να ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα και να στέλνει επιστολές σε υπουργούς. Ομως, αντί να προχωρήσει στην επισκευή των μηχανημάτων, ώστε να εργαστεί το προσωπικό της χωματερής, εμφανίζεται τώρα να προτείνει την πρόσληψη του ιδιώτη που είχε εγκατασταθεί στη Φυλή εδώ και 10 μήνες, χωρίς σύμβαση και χωρίς να πληρώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...