Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Εικόνα εγκατάλειψης στα ολυμπιακά ακίνητα της Αθήνας!!!!!

Η μπογιά ξεφλουδίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η είσοδός του είναι κλειδωμένη. Το κάποτε λαμπερό παράδειγμα του μεγαλείου του αθλητισμού πλέον μουχλιάζει και παραμένει άχρηστο, ενώ η διατήρησή του κοστίζει υπερβολικά πολύ για τη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα.Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters επικεντρώνεται στην εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στα περισσότερα ολυμπιακά ακίνητα στην Αθήνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ολυμπιακό Στάδιο του Μπιτς Βόλεϊ στο συγκρότημα Φαλήρου.

Η ερείπωση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μόλις οκτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα αποτελεί ζωντανή απόδειξη πως η χώρα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος συντήρησης των ακινήτων.Το Reuters αναφέρεται στο 2004, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνονταν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της οικονομίας και θα εκσυγχρονιζόταν η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Όπως υπογραμμίζει το ρεπορτάζ, σήμερα, πάντως, οι αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου λαμβάνουν υποτυπώδη οικονομική στήριξη, καθώς οι δημοσιονομικές περικοπές στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι χρηματοδοτήσεις στον τομέα του αθλητισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου