Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Tελικα ειναι στραβος ο γυαλος, η αρμενιζουμε εμεις στραβα;


Οι ανενταχτοι, οι αδεσμευτοι, οι αριστεροι οι ασυνειδητοι και ο ρολος που παιζουν στη διαμορφωση εξουσιας και στην διατηρηση της κατοχης στη χωρα.

Ειναι γεγονος αναμφισβητητο και δεν χρειζεται αναλυση, το ποσο μεγαλο ρολο παιζει η ενοτητα ενος χωρου, η προσεγγιση σε αυτον συγγενων δυναμεων, αλλα και η χωρις φοβιες, αμφιβολιες και φραξιονισμους ''συμπορευση'' τους προκειμενου να επιτυχεις ενα στοχο.
Το διαιρει και βασιλευε, ανεκαθεν, ανεβαζε, κατεβαζε αλλα και συντηρουσε ''θρονους'' και ειναι διαχρονικα, το μεγαλυτερο οπλο στα χερια οσων θελουν να ''τιθασευσουν ομαδες και κοινωνιες και να ηγεμονευσουν σε οποιοδηποτε χωρο, σε οποιοδηποτε τοπο.

Ετσι λοιπον και σε μας, στον τοπο μας, τουτες τις πραγματικα τραγικες στιμες της ιστοριας μας, το διαιρει και βασιλευε ειναι το μεγαλυτερο οπλο στα χερια των ''εθνικων σωτηρων'' μας, ενα οπλο που σε συνδυασμο με τον αποπροσανατολισμο, τη δημαγωγια, τους εκβιασμους, τον εκφοβισμο και τον ''κακο'' κοινωνικο αυτοματισμο που και αυτο εμπιπτει στη πρακτικη του διαιρει και βασιλευε, εχει ουσιαστικα καμψει τις αντιστασεις και τη ''διαθεση'' για ουσιαστικο αγωνα και διεκδικησεις σε ενα παρα πολυ μεγαλο κομματι της κοινωνιας.

Αυτο απο μονο του, δεν θα αποτελουσε τροχοπεδη στον αγωνα του συνολικου ''κινηματος'' αν και στο ιδιο το ''σωμα που αποτελει το κινημα αλληλεγγυης, ανυπακοης, αντιστασης δεν υπηρχε διχασμος.

Δεν χρειαζονται ειδικες γνωσεις και βαθιες αναλυσεις, ωστε να καταλαβει καποιος ''ουδετερος'' παρατηρητης, οτι υπαρχει βαθεια κριση, τεραστια διασπαση και δυσκολιες που δεν ειναι καθολου, μα καθολου αντικειμενικες στον κοσμο της ''πλατειας'' του ''δρομου '' της αντιστασης.

Γιατι πως να δεχτω οτι υπαρχουν αντικειμενικες και ουσιαστικες διαφορες σε ομαδες που αποτελουνται απο ανθρωπους που επι της ουσιας εχουν τον ιδιο στοχο.

Η μονη εξηγηση που θα μπορουσα να δωσω, θα ηταν οτι ναι μεν εχουν τον ιδιο στοχο, αλλα δεν εχουν τα ιδια οραματα, αλλα αρκει αυτο, το ''οραμα'' οποιουδηποτε απο εμας, οποιασδηποτε ομαδας, οποιουδηποτε χωρου, για να ''βαλουν στο περιθωριο'' το στοχο της ανατροπης.

Ειναι ''ισοδυναμο'' το ''οραμα'' και η ιδιοτελεια του καθε ενος απο εμας και του οποιουδηποτε χωρου, για να βαλει στο περιθωριο, να ''πνιξει'' το οραμα της ανατροπης και της ''ελπιδας για το μελλον του τοπου και του Ελληνικου λαου;

Εχουμε αναρωτηθει, μηπως ειναι λαθος να επιδιωκουμε τα πρωτεια, την ηγεμονια στον μικροκοσμο μας, αδιαφορωντας ομως για τις συνεπειες της ασυνεπειας μας, αφηνοντας ανοιχτο πεδιο, σε ολους οσους επιβουλευονται τη χωρα και το λαο, να κανουν περιπατο πανω στα συντριμια του τοπου;

Για να καταλαβουμε λιγο για το τι ''επικρατει'' ας το προσεγγισουμε λιγο και ας προσπαθησουμε να βαλουμε καποια πραγματα σε μια βαση.

Το ''κινημα'', αποτελειτα απο διαφορες ομαδες και χωρους και αυτο ειναι λογικο και απαραιτητο.
Ομως παρα τη ''διαφορετικοτητα'' των χωρων, γενικη παραδοχη πρεπει να ειναι πως σε ολους αυτους τους χωρους υπαρχει ενας κοινος στοχος, αλλωστε, δεν θα υπηρχε και λογος αντιδρασης και κοινης ''συνευρεσης'' στο δρομο, αν οι στοχοι ηταν διαφορετικοι, εκτος και αν μιλαγαμε για καποιους τρελλους, καποιους σαλεμενους, που βλεποντας ο ενας τον αλλον παρασυρονταν και απο ''περιεργεια'' ακολουθουσαν την ιδια διαδρομη, για να δουν που θα καταληξει, η απλα για να ''ξεχαρμανιασουνε'' κοβοντας βολτες πανω κατω στους δρομους της Αθηνας και αλαλαζοντας.

Οι ''ταυτοτητες'' αυτων των ομαδων, τους επιτρεπουν να ''ξεχωριζουν'' και να  δινουν το ''στιγμα'' τους αλλα και το πολιτικο τους υποβαθρο.
Εχουμε λοιπον τους αντιεξουσιαστες, που ουσιαστικα αυτο που αναζητουν ειναι το να τιμωρουν την εκαστοτε εξουσια, τους αναρχικους που με τον δικο τους ξεχωριστο τροπο δινουν το δικο τους παρων , τους ανενταχτους, τους ακροαριστερους τους  αδεσμευτους, τους απροσδιοριστου γενικης προελευσης αγανακτισμενους, που δινουν τη δικη τους νοτα, το δικο τους χρωμα στους αγωνες των κινηματων και τα κομματα της αριστερας.

Εδω τωρα, θα πρεπει να δουμε τι πραγματικα φταιει και ολοι αυτοι οι χωροι δεν μπορου να ενωθουν κινηματικα, γιατι ενεργουν ακομη και σαν αντιπαλοι σε ορισμενες περιπτωσεις.

Το μετανοιωσα. Θα το ''παρω'' δαφορετικα.
Κανωντας μια υποθεση εργασιας, θα ρωτησω ολους αυτους τους χωρους με τις διαφορετικες προσεγγισεις στον αγωνα για Ελευθερια, δημοκρατια, κοινωνικη δικαιοσυνη, εκτος βεβαια απο τους ''ασυνειδητους''.
                                                                                                               Για ολους εσας, τι μετραει περισσοτερο τη σημερινη τραγικη για τον τοπο και το λαο χρονικη στιγμη;
Η πραγματικα ''ομορφη'' και μαχητικη ιδεολογια  σας, η το μελλον της πατριδας σας και των παιδιων σας;
Για ολους εσας τους αγωνιστες, τους ιδεολογους, τους διανοουμενους, τους μαχητες, τι μετραει περισσοτερο;
Η ικανοποιηση οτι εσεις και οχι οι αλλοι, δωσανε μια μαχη, η καταφεραν ενα χτυπημα στο κατεστημενο που εχει τη ''σφραγιδα'' τους, η η μαχη αυτη να δοθει αλληλεγγυα, ενωτικα, ετσι ωστε να μην αρκει να κερδιθει μια η καποιες  μαχες, αλλα να κερδιθει ο πολεμος;
                                                                                                                Για ολους εσας, τους διαφορετικους χωρους, που ομως ''τυχαινει'' να παροικειται ολοι στην ''ιερουσαλημ'' τι μετραει περισσοτερο;
H προσωπικη, η κινηματικη, η κομματικη ιδιοτελεια και ''φημη'' η το κοινο, το πατριωτικο, το εθνικο συμφερον;
Δεν βλεπετε, οτι ο μοναχικος δρομος που καθε μια απο τις ομαδες σας εχει διαλεξει, δεν οδηγει πουθενα;
Δεν βλεπετε, οτι δεν ειναι στραβος ο γυαλος, αλλα εσεις αρμενιζετε στραβα;

Αν σε ολα αυτα τα ερωτηματα, η απαντηση ειναι οτι εμεις, θελουμε την προσωπικη μας προβολη, μας ενδιαφερει η προβολη του χωρου μας, του κινηματος μας, το κομματος μας εχει καλως, μου λυθηκε η απορια, δεν εχω αλλους προβληματισμους εγινα σοφοτερος.
Αν ομως η απαντηση σας ειναι οτι εμεις, παλευουμε για το κοινο συμφερον, για το καλο της κοινωνιας, για το καλο της χωρας, για την Ελευθερια, τη δημοκρατια, τη κοινωνικη δικαιοσυνη, για να σταματησει η δυστυχια στον τοπο, για να εχουν δουλεια οι συμπολιτες μας, για να εχουν βιβλια τα παιδια μας, για να εχουν φαρμακα και να μην πεθαινουν σαν τα σκυλια οι ανθρωποι, για να σταματησει η πεινα, η καταθλιψη και οι αυτοκτονιες, για να επανελθει παλι το χαμογελο στα χειλη ολων μας, για να εχουμε ελπιδα για το μελλον και το μελλον των παιδιων μας, για να ξαναγινουμε παλι ανθρωποι και οχι να παραμεινουμε αριθμοι, τοτε ολοι σας, εχετε διαλεξει λαθος τροπο να το δειξετε.
Δεν σας πιστευω, δεν με πειθετε, λετε ψεμματα και αν με.....κοροιδευετε συνειδητα τοτε εχουμε πραγματικο προβλημα.
Αν ομως δεν το κανετε με....δολο, αλλα αθελα σας, τοτε ισως, θα πρεπει να αναθεωρησετε καποιες αποψεις σας περι του τροπου των κοινωνικων διεκδικησεων και αγωνων, γιατι αν δεν το εχετε καταλαβει, εχουμε πολεμο,εχουμε κατοχη, εχουμε γενοκτονια και οι συνθηκες δεν επιτρεπουν, η μαλλον απαγορευουν, ιδιοτελειες, ηγεμονισμους, φραξιονισμους, μικροκομματικες ''τακτικες'' και τρικλοποδιες.
                                                                                                           Οσο για την ομαδα που αφησα ξεχωριστα τους....''ασυνειδητους'', λιγο αδιαφορους και ωχαδελφιστες, εχω να πω ενα.
Εαν εισασταν μονοι σας απομονωμενοι σε μια κοινωνια φτιαγμενη ειδικα για σας σε εναν ''γυαλινο κοσμο'', τοτε θα ειχατε καθε λογο οχι μονο να αδιαφορειτε και να μην ενδιαφερεστε, για το τι συμβαινει σε μια αλλη, διαφορετικη απο τη δικη σας κοινωνια, θα ειχατε καθε δικαιωμα, να μην σας καιγεται καρφι.
Απο τη στιγμη ομως που εισαστε ενταγμενοι σε μια κοινωνια, που συμπεριλαμβανει και αλλες κοινωνικες ομαδες εκτος απο τη δικη σας ''ξεχωριστη'' ομαδα,  ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΝΟΜΠΑΡΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ.......ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙBΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!

Τασος Κ.
Μελος του κινηματος αλ.ανυ.α αδεσμευτοι μαχητες των δρομων






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...