Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο εγκάθετος τους Τσίπρα Παναγιωτάκης, παραχωρεί τις οφειλές των πολιτών σε ιδιώτες και ετοιμάζει ''πογκρόμ διακοπών ρεύματος''.

Σχέδιο διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών ενεργοποιεί η ΔΕΗ, εξετάζοντας μεταξύ άλλων την τιτλοποίηση μέρους των οφειλών, προκειμένου να αντλήσει έσοδα. Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί κινούνται σε αστρονομικά ύψη, αφού τα 2,2 δισ. ευρώ αναλογούν στο 42% του ετήσιου τζίρου της ΔΕΗ (5,25 δισ. το 2016) και ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τρίτους ξεπερνούσαν πέρυσι τα 1,8 δισ. ευρώ.

Σε προκήρυξη που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, η ΔΕΗ προσκαλεί διεθνείς οίκους να συμμετάσχουν στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της εταιρείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του πελατολογίου της, με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο προϋπολογισμός του έργου, ύψους 12 εκατ. ευρώ και ενώ ο ανάδοχος θα επιλεγεί με βάση την πλέον συμφέρουσα προσφορά.
Το έργο του συμβούλου θα είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικότερων μεθόδων διαχείρισης των οφειλών και ο καθορισμός συγκεκριμένων δράσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένονται μαζικότερες αποκοπές με έμφαση σε όσους χρωστούν τα μεγαλύτερα ποσά και ειδικά σε όσους χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ – οι οποίοι σε ποσοστό 65% έχουν επανασυνδεθεί παράνομα.
Αναφορικά με τις τιτλοποιήσεις χρεών, η ΔΕΗ επιδιώκει να προεισπράξει ρευστότητα μέσω της μετατροπής ανείσπρακτων οφειλών σε ομόλογα που θα διατεθούν σε επενδυτές σε χαμηλή τιμή και θα αποπληρωθούν με την είσπραξη των απαιτήσεων.



 http://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...