Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαικών Αγορών) συνάντηση από αντιπροσωπεία του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και του Μετώπου Νίκης με τη διοίκηση της ομοσπονδίας.

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στα γραφεία της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαικών Αγορών)  συνάντηση από αντιπροσωπεία του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και του Μετώπου Νίκης με τη διοίκηση της ομοσπονδίας.

Το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α εκπροσώπησε ο υπεύθυνος συντονισμού του κινήματος Τάσος Καραγιώργος και το ''Μέτωπο Νίκης'' η Αυγή Βουτσινά.
Από τη διοίκηση της ομοσπονδίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Κώστας Κακαράντζας, ο γραμματέας 
Μουλιάτος Δημήτρης και ο Βασιλειου Αρης υπ. δημοσίων σχέσεων.

Αντικείμενο της συζήτησης μας ήταν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λαικών αγορών, τόσο σαν αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και σαν αποτέλεσμα έχουν την τεράστια πτώση του τζίρου των επαγγελματιών και την διαρκή ανασφάλεια, όσο και του τρόπου που αντιμετωπίζουν τον κλάδο τα πολιτικά πρόσωπα που καλούνται να τον διαχειριστούν.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε την απενεργοποίηση του ταμείου λαικών αγορών και το πέρασμα της διαχείρισης στην περιφέρεια και τους δήμους σε κάποιες περιοχές, την κατάργηση της δυνατότητας μεταβίβασης των αδειών από γονείς σε παιδιά, τις Κυριακάτικες αγορές χωρίς η με μεσάζοντες που αφαιρούν εισόδημα από τους επαγγελματίες των λαικών αγορών και παράλληλα λειτουργούν ως σκαλοπάτι για να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία, τις βιολογικές αγορές, τους δήθεν παραγωγούς που ακόμη ζουν παρασιτικά σε βάρος των παραγωγών και των επαγγελματιών κλπ.

Να επισημάνουμε τόσο το φιλικό και με διάθεση σύνθεσης απόψεων και εξεύρεσης λύσεων κλίμα που επικράτησε καθ'όλη τη διάρκεια της συζήτησης, όσο και την άψογη και αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κώστα Κακαράντζα, γνωστό για τον έντιμο και μαχητικό συνδικαλισμό που ασκεί εδώ και πολλά χρόνια.

Από την πλευρά μας τονίσαμε στα μέλη της διοίκησης ότι θα είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι όποτε μας χρειαστούν, στη προσπάθεια που καταβάλλουν για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των πωλητών, όσο και για να κρατηθεί ζωντανός υγιής και ζωντανός,ένας από τους πιο παραγωγικούς, δραστήριους και με δύσκολες συνθήκες εργασίας κλάδους στη χώρα μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι συναντήσεις μας με φορείς του επαγγελματικού και παραγωγικού κλάδου θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες συμμαχίας και ενδυνάμωσης της σχέσης των κοινωνικών κινημάτων και φορέων με τον κόσμο της εργασίας και της μόχθου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...