Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η κυβέρνηση Τσίπρα ανοίγει ''νέους ορίζοντες''. Ιρλανδικό fund πραγματοποιεί πλειστηριασμούς στην Ελλάδα




Ξένο fund που έχει την έδρα του στην Ιρλανδία θα πραγματοποιήσει πλειστηριασμούς στην Ελλάδα. Μάλιστα, τα κέρδη που θα αποκομίσει από διαμερίσματα κάτω των 100 τ.μ. δεν θα φορολογηθούν στη χώρα μας.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», έρχονται στο φως οι λεπτομέρειες για τρεις πλειστηριασμούς, πίσω από τους οποίους βρίσκεται το ιρλανδικό fund. Η διεξαγωγή τους έχει προγραμματιστεί μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, όπως αποτυπώνεται στις σχετικές κατασχετήριες εκθέσεις ακίνητης περιουσίας που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα.
Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, πως τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα σπίτια αποκτήθηκαν -κατά μέσο όρο- από το fund στο 45% της αρχικής τους τιμής, όμως απαιτεί την είσπραξη του 100% αυτής. Γεγονός που μεταφράζεται σε κέδρος 55% για το fund. Επιπλέον, το γεγονός πως το φορολογικό καθεστώς είναι πιο ευνοϊκό στην Ιρλανδία από ό,τι στην Ελλάδα θέτει εκτός… πλάνου την επιλογή της εγκατάστασης του fund στην Ελλάδα μέσω υποκαταστήματος. Άλλωστε, δεν είναι υποχρεωμένο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια -βάσει νόμου είναι στη διακριτική του ευχέρεια. Συνεπώς, το κέρδος θα είναι μηδενικό για τα κρατικά ταμεία της χώρας μας.
Ένα από τα ακίνητα που βγάζει στο σφυρί το ιρλανδικό fund (ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών) είναι ένα διαμέρισμα 78 τ.μ., που χρονολογείται από το 1974 και βρίσκεται στο ισόγειο ορόφου πολυκατοικίας στο Δήμο Δάφνης -Υμηττού. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται η εμπορική αξία του ακινήτου όπως αυτή προσδιορίζεται κατά την κατάσχεση, δηλαδή το ποσό των 48.749 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...