Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 3.00μ.μ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής λέμε ΟΧΙ σε ΝΕΑ αλλα και σε ΠΑΛΙΑ ΔΙΟΔΙΑ στην ΑΤΤΙΚΗ

Φωτογραφία του Tasos Karagiorgos.
Το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α συμμετέχει στη παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Κάλεσμα Παρέμβασης Την Τριτη 25 Απριλίου και ώρα 15:30 θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο αµφιθέατρο του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός) με ΠΡΩΤΟ θέμα: «∆ιόδια στο Οδικό ∆ίκτυο χωρικής αρµοδιότητας Περιφέρειας
Αττικής». ...., οπού μετά και τη θετική γνωμοδότηση του υπουργείου περιβάλλοντος για τα ηλεκτρονικά διόδια στην Αττική, είναι θέμα χρόνου να δούμε τα διόδια (οχι τα κουβούκλια) σε Μεταμόρφωση, Κηφισιά και Άγιο Στέφανο και φυσικά σε λίγο θα τα "δούμε" ΠΑΝΤΟΥ!!!
ΘΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ;
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 3.00μ.μ
στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
λέμε
ΟΧΙ σε ΝΕΑ αλλα και σε ΠΑΛΙΑ ΔΙΟΔΙΑ στην ΑΤΤΙΚΗ
Οι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι έχουν μετατραπεί από δημόσιο κοινωνικό αγαθό στρατηγικής σημασίας σε εμπόρευμα-μέσο κερδοσκοπίας εργολάβων και τραπεζών.
Είμαστε η μόνη χώρα όπου επιβάλλονται διόδια σε έτοιμους δρόμους που τους πληρώναμε επί χρόνια, με σκοπό να κατασκευαστούν άλλοι αυτοκινητόδρομοι, σε άλλη περιοχή της χώρας.
Είμαστε η χώρα με το ήδη ακριβότερο κόστος κατασκευής αυτοκινητόδρομου ανά χιλιόμετρο και με τις συμβάσεις αυτές καλούμαστε να πληρώσουμε κόστος πολλαπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Είμαστε η χώρα όπου οι εργολάβοι αναλαμβάνουν τα έργα με ίδια κεφάλαια χρηματοδότησης που δεν ξεπερνούν το 10% του προϋπολογισμού και τα έργα πληρώνονται από την προείσπραξη των διοδίων, τα δάνεια και το Δημόσιο.
Σύμφωνα με αυτές τις συμβάσεις, τα έργα δεν ελέγχονται από υπηρεσίες επίβλεψης του Δημοσίου, αλλά καθήκοντα ελέγχου, επίβλεψης πιστοποιήσεων και αδειοδοτήσεων αναλαμβάνει ο “ανεξάρτητος μηχανικός”, δηλαδή άλλη μια τεχνική εταιρεία, της οποίας τα συμφέροντα θα μπορούσαν -χωρίς αντικειμενική δέσμευση- να ταυτίζονται με αυτά της ελεγχόμενης εταιρείας
Για την κάμψη των αντιστάσεων και των δίκαιων αγώνων των πολιτών ενάντια σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, οι εταιρείες με τη συνδρομή των μνημονιακών κυβερνήσεων, συνεχίζουν τις διώξεις εναντίον εκατοντάδων πολιτών που συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στα διόδια, μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής, αγωγών και ποινικών διώξεων.
-Λέμε όχι στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ.Στεφάνου, αλλά και σε κάθε προσπάθεια για νέα διόδια στο Εθνικό δίκτυο που είναι στην Περιφέρεια Αττικής.
-Ζητάμε την απομάκρυνση των ήδη εγκαταστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής.
-Απαιτούμε τη ριζική αναθεώρηση ή κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων διότι και οι δρόμοι είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
-Απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών και αιρετών δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κλπ, που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια και τασσόμαστε στο πλευρό τους
*Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Βορίδη – Ρέππα για τα ΔΙΟΔΙΑ
· Ακύρωση του εικοσαπλάσιου προστίμου για μη καταβολή των διοδίων, ενός προστίμου που καταλήγει στα ταμεία των εταιριών!!!!
-Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα για να φύγουν τα διόδια από την Αττική.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...