Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Νέα μαζική εκτέλεση στη Συρία!!!!....


Ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο της σφαγής - Χθες συνεδρίασε για το θέμα της Συρίας το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, εν μέσω «φωνών» που ζητούν ανεξάρτητη έρευνα για τη σφαγή στη Χούλα
Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΧΟΥΛΑ ενδέχεται να εμπίπτει στα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σε άλλα διεθνή εγκλήματα», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ
Ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που υποστηρίζουν ότι δείχνει μίαν ακόμα μαζική εκτέλεση στη Συρία από παραστρατιωτικές ομάδες. Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την τρίτη εκτέλεση σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης Αλ Σαμπίχα ανάγκασαν 13 εργαζόμενους σε εργοστάσιο να κατέβουν από ένα λεωφορείο κοντά στο χωριό Κουσέρ, στα δυτικά της χώρας.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι μαχητές τούς εκτέλεσαν. Το βίντεο δείχνει αρκετές σορούς με τα θανατηφόρα τραύματα. Άλλο βίντεο δείχνει συγγενείς των θυμάτων να θρηνούν πάνω από τις σορούς. Οι πληροφορίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν· ωστόσο, δύο φορές αυτή την εβδομάδα, παρατηρητές του ΟΗΕ έχουν επιβεβαιώσει τα λεγόμενα ακτιβιστών για εκτελέσεις στη Χούλα και στην Ντέιρ αλ Ζουρ.
Χθες συνεδρίασε για το θέμα της Συρίας το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, εν μέσω «φωνών» που ζητούν ανεξάρτητη έρευνα για τη σφαγή στη Χούλα. Οι εκτελέσεις αυτές έχουν προκαλέσει την οργή της διεθνούς κοινότητας. «Σφαγές όπως αυτές που είδαμε το προηγούμενο σαββατοκύριακο, μπορούν να οδηγήσουν τη Συρία σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, έναν εμφύλιο πόλεμο από τον οποίο η χώρα δεν θα μπορούσε ποτέ να συνέλθει», είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ. Οι παρατηρητές του ΟΗΕ «δεν εστάλησαν στη Συρία για να γίνονται μάρτυρες της σφαγής αθώων», πρόσθεσε. «Δεν είμαστε εδώ για να παίζουμε τον ρόλο του παθητικού παρατηρητή σε ανείπωτες βαρβαρότητες», τόνισε.
«Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, δήλωσε χθες στη διάρκεια της ειδικής συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρία, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του Κατάρ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η σφαγή στη Χούλα ενδέχεται να εμπίπτει στα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σε άλλα διεθνή εγκλήματα». «Αυτές οι πράξεις ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και άλλα διεθνή εγκλήματα και μπορεί να είναι το σημάδι ενός μοντέλου συστηματικών ή γενικευμένων επιθέσεων εναντίον του άμαχου πληθυσμού, οι οποίες διαπράττονται ατιμώρητα», σημείωσε η Πιλάι σε μια ομιλία, την οποία ανέγνωσε μια εκπρόσωπός της.

Η σφαγή τουλάχιστον 108 ανθρώπων, ανάμεσά τους 49 παιδιά και 34 γυναίκες, την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο στη Χούλα, έχουν προκαλέσει την έντονη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας. Στο μεταξύ περισσότεροι από 13.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων στη Συρία από τα μέσα Μαρτίου 2011, οπότε ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εκτιμά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...