Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης....
Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης
Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 και μάλιστα από την 1.1.2013 προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το νέο αυξημένο όριο ηλικίας, εκτιμάται ότι θα θίξει τους ασφαλισμένους που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τις 31.12.2012.

Αυτό σημαίνει ότι με το νέο όριο θα υποχρεωθούν να βγουν στη σύνταξη οι ασφαλισμένοι μετά το 1988.

ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ

Στα 66 έτη θα ανέβει το όριο ηλικίας για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες δεν θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους και οι οποίες σύμφωνα με το σημερινό καθεστώς θα έβγαιναν στη σύνταξη από την 1.1.2013 στα 65 έτη.

Το νέο όριο ηλικίας θα ισχύσει και για τους ασφαλισμένους που μπορούσαν μέχρι σήμερα να συνταξιοδοτηθούν στα 60 έτη λαμβάνοντας μειωμένη σύνταξη.

ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ


Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα επηρεάσει το σύνολο των ασφαλισμένων, ανεξαρτήτως ταμείου, ενώ χαμένοι θα είναι και οι παλαιοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα, αλλά και νέοι ασφαλισμένοι μετά το 1993.

Η αύξηση του ορίου ηλικίας θα γίνει σταδιακά σε δύο χρόνια. Από την 1.1.2013 αναμένεται να αυξηθεί κατά ένα εξάμηνο και από την 1.1.2014 κατά άλλο ένα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου