Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Περικοπών το... ανάγνωσμα!!!!!!


Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για τις συναντήσεις με Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολαντ, έχοντας στο χαρτοφύλακά του αποκλειστικά και μόνον ένα σκληρό πρόγραμμα περικοπών. Εχουμε και λέμε λοιπόν:
- Περικοπή κοινωνικών επιδομάτων με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια της οικογένειας.
- Περικοπή του ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών, ενώ στο πλαίσιο των εισοδηματικών κριτηρίων που θα ισχύσουν θα ληφθεί υπόψη και η ιδιοκατοίκηση.
- Περικοπή σύνταξης ΟΓΑ κατά 30 ευρώ.
- Περικοπή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας (για όσους δημόσιους υπαλλήλους εξακολουθούν να τα λαμβάνουν).
- Περικοπή των μισθών όσων ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια.
- Περικοπή του εφάπαξ κατά 23% για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και για τα άλλα Ταμεία.
- Περικοπή των συντάξεων από 700 ευρώ και πάνω, σε ποσοστά που κυμαίνονται από 2% έως 15%.
- Περικοπές των δεύτερων και τρίτων συντάξεων, καθώς και των συντάξεων άγαμων θυγατέρων.
- Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων τους σε ποσοστά έως και 35%.
- Κλείσιμο και συγχωνεύσεις οργανισμών και κάθε είδους φορέων του Δημοσίου (υπολογίζονται περίπου σε 50).
Ο κατάλογος των μέτρων σοκάρει. Οχι γιατί θα φέρει μια ακόμη πιο αυστηρή λιτότητα και θα οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στη φτώχεια και στο οικονομικό περιθώριο, θέτοντας ακόμη και ζήτημα επιβίωσης για χιλιάδες οικογένειες. Προκαλεί σοκ γιατί είναι εξαιρετικά... απλουστευτικός. «Πόσα μας λείπουν; Τόσα. Από ποιους μπορούμε να τα πάρουμε; Από αυτές τις ομάδες και τέλος». Καμιά πρόνοια για την ανάσχεση της ύφεσης. Κανένα πλάνο ανάπτυξης. Κανένα σχέδιο ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας και αύξησης του παραγόμενου προϊόντος. Ο τρόπος σκέψης του οικονομικού επιτελείου μοιάζει τόσο απλός που προκαλεί φόβο πως απλώς... έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες. Τι φαντάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πως θα γίνει όταν κοπούν κι άλλο οι μισθοί; Δε θα περιοριστεί κι άλλο η κατανάλωση; Δε θα κλείσουν κι άλλα μαγαζιά; Δε θα μειωθεί κι άλλο η φορολογητέα ύλη; Με λίγα λόγια, δε θα εισπράττει ακόμη λιγότερα το κράτος;
Η κυβέρνηση όφειλε, πριν επεξεργαστεί το πακέτο των περικοπών που θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες, να επεξεργαστεί ένα πακέτο μέτρων και παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να φρενάρουν την ύφεση και να φέρουν έστω μια μικρή ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Κι αυτό οι πολίτες δεν το έχουν ακόμη δει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...