Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Έχτισαν την πόρτα στο Δρομοκαΐτειο.....

Μυστρί και λάσπη πήραν στο χέρι σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου και έχτισαν συμβολικά την πόρτα του Νοσοκομείου, διαρτυρόμενοι για την πολιτική του Υπουργείου Υγείας που υποβαθμίζει την δημόσια ψυχική υγεία και απειλεί τις θέσεις εργασίας των ίδιων.

Την Παρασκευή γράψαμε ότι στο ΨΝΑ θα υπάρξουν 150 διαθεσιμότητες. Ωστόσο η υφυπουργός Ζέτα Μακρή διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, ενώ στους διαδρόμους του Υπουργείου διακινούνται άλλες φήμες, όπως ότι κλινικές του Δαφνίου θα μεταφερθούν σε γενικά νοσοκομεία τής Αθήνας (Σισμανόγλειο κτλ.), ενώ μία κλινική του Δαφνίου θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο τής Βούλας. Είναι για μια ακόμη φορά φανερό ότι συνολικός σχεδιασμός δεν υπάρχει και κάθε μέρα προκύπτουν και άλλες προτάσεις, προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου, το οποίο οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο αποκαλούν "μνημό...συνο" της δημόσιας υγείας.
Ενδεικτικό της προχειρότητας που χαρακτηρίζει τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπ. Υγείας είναι η μεταφορά της Κλινικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Χανίων στο εκεί γενικό νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και άρον άρον η ψυχιατρική κλινική επέστρεψε στις παλιές της εγκαταστάσεις, αν και εντάσσεται διοικητικά στο γενικό νοσοκομείο. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί αν τα έκτακτα ψυχιατρικά περιστατικά και οι εισαγγελικές εντολές μεταφέρονται, για παράδειγμα, στο υπερκορεσμένο "Αττικόν" ή άλλο ανάλογο νοσοκομείο της Αθήνας, αντί στο Δαφνί και στο Δρομοκαΐτειο...     

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας, μαζί με αυτούς του Δαφνίου, όπου πραγματοποιείται στάση εργασίας. σε ανακοίνωση του Σωματείου του Δαφνίου αναφέρεται ότι αντιμετωπίζουν με άκρα επιφύλαξη την αναδίπλωση της κ. Μακρή και δηλώνουν ότι δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία. «Ετοίμαζαν αιφνιδιασμό και δεν τους βγήκε», σημειώνουν. 

Μαζί με τους εργαζόμενους στο Υπουργείο πήγαν και αρκετοί πολιτικοί και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων από το Χαϊδάρι.
 



Αναρτήθηκε από ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...