Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Με ενα καταπτυστο και εμετικο τιτλο, η Deutsche Welle προβαλλει το θεμα που ανεδειξε η γερμανικη εφημεριδα Süddeutsche Zeitung, με τη συνεντευξη που εδωσε την περασμενη Παρασκευη το κινημα μας και που εχει παρει τεραστιες διαστασεις στα γερμανικα μεσα ενημερωσης. Οι αντιστοιχοι πρετεντερηδες και πορτοσαλτε της γερμανιας, σε μια προσπαθεια αποπροσανατολισμου της γερμανικης κοινης γνωμης, παρουσιαζουν τη συνεντευξη δινοντας με τον αθλιο τιτλο ''κλοπες ρευματος με κοινωνικα κριτηρια'', βαφτιζοντας το κρεας ψαρι και παρουσιαζοντας την επανασυνδεση ρευματος σε κοινωνικα πολτοποιημενα νοικοκυρια, σαν μια πραξη ανομιας. Οι κυριοι της εν λογω εφημεριδας, προφανως ξεχνανε και θα πρεπει να τους το υπενθυμισουμε, οτι η χωρα μας και ο λαος της ζει μια κατασταση πολιορκιας, κατοχης και μεσοπολεμου και πως ενα απο τα βασικα αιτια αυτης της καταστροφης που ζουν οι Ελληνες πολιτες, ειναι οι πολιτικες που επιβαλλει στους εδω υποτακτικους της η ''λατρευτη'' ανκελα μερκελ την οποια φαινεται οτι υπηρετουν πιστα. Σε καθε περιπωση εμεις νοιωθουμε περηφανοι, που ''αναγκαζουμε'' ενα απο τα μεγαλυτερα μεσα ενημερωσης της γερμανιας, να ''επιτεθουν'' τοσο σε εμας, οσο και σε ολη την Ελληνικη κοινωνια που πληττεται βαναυσα απο τις συνεπειες της γερμανικης επικυριαρχιας, δειχνοντας ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ. Μετα λοιπον απο τους εγχωριους προπαγανδιστες συκοφαντες και εκβιαστες της κοινης γνωμης, που βαφτισαν εγκληματικες οργανωσεις τους λαικους αγωνες, σε μια προσπαθεια εκφοβισμου και τροχοπεδης στο λαικο κινημα, εχουμε πλεον και την ''εξωθεν βοηθεια'' στη προσπαθεια φιμωσης και αποδομησης ''επιλεγμενων στοχων''

Κλοπές ρεύματος με «κοινωνικά κριτήρια»

 
 
 
Ρεπορτάζ και σχόλια για την πιθανολογούμενη κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών κυριαρχούν στον σημερινό γερμανόφωνο τύπο, δεν λείπουν όμως και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.
Με τίτλο «Οι πειρατές του δικτύου» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται σε ένα κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα της κρίσης. «Χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί δεν μπορούν πια να το πληρώσουν. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ακτιβιστές συνδέουν ξανά στο δίκτυο τους φτωχότερους των φτωχών, παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα». Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας μιλάει με τον Θεόδωρο Μαρινέλλη, μέλος μίας πρωτοβουλίας πολιτών που αναλαμβάνει την επανασύνδεση ρεύματος για τους κοινωνικά αδύναμους. «Ξέρω ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι πολιτικά ορθό, νομίζω όμως ότι είναι κοινωνικά δίκαιο» λέει ο Μαρινέλλης και διηγείται ένα χαρακτηριστικό περιστατικό. «Τα χειρότερο που έχω δει ήταν μία μητέρα που είδε το παιδί της να το στέλνουν πίσω από το σχολείο, γιατί βρωμούσε, όπως έλεγαν». Η γυναίκα δεν είχε ζεστό νερό στο σπίτι, γιατί της είχαν κόψει το ρεύμα. Ο Μαρινέλλης φρόντισε να αποκαταστήσει, παράνομα, τη σύνδεση τονίζει η Süddeutsche Zeitung.
Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ για τα νοικοκυριά και πάνω από τον μέσο όρο για τη βιομηχανία. Αλλά με το ρεύμα καλείται κανείς να πληρώσει και τους δημοτικούς φόρους, τα τέλη για την ΕΡΤ, καθώς και τον ειδικό φόρο ακινήτων που θεσπίστηκε σε εποχές κρίσης, με αποτέλεσμα ο τελικός λογαριασμός να φτάνει σε τετραψήφια νούμερα. Ο Μαρινέλλης, αλλά και ο φίλος και συνεργάτης του Τάσος Καραγιώργος επισημαίνουν: «Είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι με τις δράσεις μας δεν μπορούμε να σώσουμε τη χώρα. Αλλά δεν μπορούμε και να παραμένουμε απαθείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...