Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Eurovision 2013 χωρίς Ελλάδα και Κύπρο....(ΚΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ....ΣΚΑΣΙΛΑ)!!!!!.....




Eurovision 2013 χωρίς Ελλάδα και Κύπρο
Η οικονομική κρίση, όπως όλα δείχνουν, χτύπησε και τον μουσικό διαγωνισμό. Εδώ και μέρες ακουγόταν ολοένα και πιο έντονα το σενάριο της μη συμμετοχής μας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει τον Μάιο του 2013 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ειδικά μάλιστα μετά και τη μη συμμετοχή τόσο της Πορτογαλίας όσο και της Πολωνίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν, όπως και η χώρα μας, έντονα οικονομικά προβλήματα. Μετά τη δήλωση, δε, και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Συγκεκριμένα, μιλώντας ο κύριος Κεδίκογλου στο Βήμα FM, είπε πως «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει φέτος στον διαγωνισμό της Eurovision, ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».

Οπως όλα δείχνουν, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision απασχολεί
έντονα τους υπεύθυνους της ΕΡΤ, χωρίς όμως να βγαίνει κάτι επίσημο προς τα έξω.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του ελληνικού fun club της Eurovision συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, Τζώνη Καλημέρη, αλλά δεν πήραν κάποια επίσημη απάντηση αναφορικά με την ελληνική συμμετοχή στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, για να μπορέσει να συμμετάσχει η χώρα μας στον διαγωνισμό, το κόστος ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών για τη προώθηση του τραγουδιού, τη δημιουργία βιντεοκλίπ και άλλα έξοδα, το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Σημαντικό ρόλο βέβαια έχουν και οι χορηγοί, όπως συνέβη πέρσι. Ομως, αυτό στις μέρες μας ίσως να μην έχει σημασία, μια και για πολλούς φαντάζει πρόκληση την ώρα που εκατομμύρια Ελληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, η χώρα μας να συμμετέχει (σαν να μη τρέχει τίποτα) στον εν λόγω διαγωνισμό.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι η ΕΡΤ είχε απευθυνθεί στι [Η Ηβη Αδάμου είχε εκπροσωπήσει πέρσι την Κύπρο, που είναι πολύ πιθανόν να αποσύρει και αυτή τη συμμετοχή της για φέτος.] ις δισκογραφικές εταιρείες, με την Universal να αναλαμβάνει το όλο εγχείρημα. Ετσι η εταιρεία της Ελευθερίας Ελευθερίου είχε αναλάβει πολλά από τα έξοδα προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το ελληνικό κράτος και η ΕΡΤ πλήρωσε τα έξοδα της μετάδοσης στην EBU και τη μετάβαση των δύο απεσταλμένων της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Στην ίδια γραμμή με την Ελλάδα φαίνεται να κινείται και η Κύπρος, αν και από το καλοκαίρι οι υπεύθυνοι είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ Μάκης Συμεού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια συμμετοχή): «Συζητιέται σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής».(Υ.Γ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:"ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ.....Μ......Ι ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...