Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Διαπλοκής συνέχεια...Σε 13 από 6 οι σταθμοί διοδίων στη Εγνατία. Η ''φιλολαική πολιτική'' της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η ''αναθεώρηση'' των συμβάσεων παραχώρησης προς όφελος των πολιτών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

1
diodia drosoxori
Εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των διοδίων στο Δροσοχώρι, παρά τις αντιδράσεις που εκφράζονται από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής και παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς είχαν δοθεί.
Η λειτουργία του σταθμού άλλωστε, μαζί με άλλους πέντε στην Εγνατία Οδό, προβλέπονταν από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το 2014.
Σήμερα οι πιέσεις από τους «θεσμούς» έχουν γίνει πιο ασφυκτικές για άμεση λειτουργία τους, καθώς περιλαμβάνονται στο «πακέτο» για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες!
Προ μηνός βέβαια, από τα Γιάννινα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών δεσμεύονταν ότι τα διόδια στο Δροσοχώρι δεν θα τεθούν σε λειτουργία παρά μόνο όταν εφαρμοστεί το αναλογικό σύστημα.
Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν θα γίνει και ο σταθμός θα ξεκινήσει άμεσα την λειτουργία του κάνοντας την διέλευση του αυτοκινητόδρομου ακόμη ακριβότερη...
Ακριβή θα είναι και η μετακίνηση προς το Μέτσοβο και το Ανατολικό Ζαγόρι με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε μία περίοδο όπου η κρίση βαθαίνει και οι υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνουν.
Αν και στους νέους σταθμούς που προστίθενται σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού,μ υιοθετηθούν χρεώσεις αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν σήμερα στους σταθμούς διοδίων που λειτουργούν, τότε το κόστος ολόκληρης της διαδρομής μπορεί να φτάσει και στα 25-30 ευρώ.
Σε όλο το μήκος του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της χώρας, προβλέπεται να λειτουργήσουν συνολικά δεκατρείς σταθμοί διοδίων.
Αναλυτικά:
1. Στην θέση Τύρια η οποία βρίσκεται στην περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Βρίσκεται στο 47ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού. Ο συγκεκριμένος σταθμός λειτουργεί και σήμερα. (Χρεώσεις για ΙΧ: 2,4 ευρώ και για δίκυκλα: 1,7 ευρώ)
2. Ύστερα από 30 χιλόμετρα, θα πληρώσει για δεύτερη φορά στον καινούργιο σταθμό διοδίων της Παμβώτιδας ο οποίος θα λειτουργήσει στο 77ο χιλιόμετρο.
3. Στο Μαλακάσι το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Μετσόβου (είναι ο δεύτερος από τους συνολικά επτά σταθμούς που λειτουργούν και σήμερα με χρεώσεις για ΙΧ 2,4 ευρώ και για δίκυκλα 1,7 ευρώ). Βρίσκεται στο 117ο χιλιόμετρο δηλαδή σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τον προηγούμενο σταθμό της Εγνατίας.
4. Στη θέση Βενετικό, στο 148ο χιλιόμετρο προστίθεται ακόμη ένας καινούργιος σταθμός προκειμένου να επιβληθούν διόδια για τη διαδρομή από την Παναγιά μέχρι την Κοζάνη μια απόσταση 84 χιλιομέτρων.
5. Στον Πολύμυλο Κοζάνης που βρίσκεται στο 228ο χιλιόμετρο. Ο σταθμός λειτουργεί και σήμερα (Είναι ο τρίτος από τους επτά υφιστάμενους σταθμούς διοδίων. Χρεώσεις για ΙΧ: 2,4 ευρώ και για δίκυκλα: 1,7 ευρώ). Πληρώνοντας στον Πολύμυλο, διανύεις την απόσταση Κοζάνης-Κλειδίου (απόσταση 83,8 χιλιόμετρα).
6. Στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης. Και αυτός ο σταθμός βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία στο 298ο χιλιόμετρο. Είναι ο τέταρτος από τους επτά υφιστάμενους σταθμούς διοδίων (Χρεώσεις για ΙΧ: 1,2 ευρώ και για δίκυκλα: 0,8 ευρώ). Πληρώνοντας στα Μάλγαρα διανύεις την απόσταση Κλειδίου-Καλοχωρίου (μια απόσταση 24,1 χιλιομέτρων)
7. Ο σταθμός Θεσσαλονίκη θα είναι και αυτός καινούργιος και θα προστεθεί στο 322ο χιλιόμετρο. Μπαίνει για να πληρώνει ο οδηγός για την απόσταση Καλοχωρίου-Λαγκαδά (21,3 χιλιομέτρων).
8. Στην Ανάληψη στην περιοχή Λαγκαδά, ένας σταθμός που λειτουργεί και σήμερα και ο είναι ο πέμπτος από τους επτά που υπάρχουν. (Χρεώσεις για ΙΧ: 2,4 ευρώ και για δίκυκλα: 1,7 ευρώ) . Βρίσκεται στο 349ο χιλιόμετρο και αφορά στην απόσταση από τον Λαγκαδά μέχρι την Ρεντίνα (51,3 χιλιόμετρα).
9. Στην Ασπροβάλτα επίσης μπαίνει καινούργιος σταθμός στο 395ο χιλιόμετρο. Από τη Ρεντίνα μέχρι τον Στρυμόνα είναι μια απόσταση 28,5 χιλιομέτρων.
10. Στη Μουσθένη Καβάλας βρίσκεται ο έκτος από τους επτά υφιστάμενους σταθμούς (Χρεώσεις για ΙΧ: 2,4 ευρώ και για δίκυκλα: 1,7 ευρώ). Βρίσκεται στο 443ο χιλιόμετρο.
11. Καινούργιος είναι και ο 11ος σταθμός στην Καβάλα και στο 476ο χιλιόμετρο.
12. Στον Ιασμο Κομοτηνής είναι ο έβδομος σταθμός από τους επτά που λειτουργούν σήμερα.(Χρεώσεις για ΙΧ: 2,4 ευρώ και για δίκυκλα: 1,7 ευρώ). Θα αφορά στην απόσταση των 70,7 χιλιομέτρων από την Χρυσούπολη μέχρι την Ανατολική Κομοτηνή. Ο σταθμός βρίσκεται στο 536ο χιλιόμετρο
13. Τελευταίος σταθμός στη διαδρομή από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη θα είναι αυτός στην Μέστη (καινούργιος και αυτός στο 580ο χιλιόμετρο). Αφορά στη διαδρομή Ανατολικής Κομοτηνής-Αρδανίου, μια απόσταση 90,1 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...