Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

«Συνειδητά η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεπουλήσει την ΔΕΗ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εμείς χτυπάμε το καμπανάκι, μέσα στον χειμώνα θα θρηνήσουμε θύματα.

«Χωρίς ρεύμα θα θρηνήσουμε θύματα»



1Share to Google+Share to PinterestShare to LinkedInShare to PocketShare to EvernoteShare to Περισσότερα...

Εφιάλτης οι διακοπές της ΔΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά
Από τη
Γιώτα Φλώρου
Προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινότητά τους ζώντας μέσα στην ένδεια στην οποία τους «έσπρωξαν» άθελά τους οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών. Τώρα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να περάσουν τον ερχόμενο χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι τα άτομα και οι οικογένειες που βρέθηκαν χθες το πρωί έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30, διεκδικώντας απλώς την αξιοπρέπειά τους.

«Συνειδητά η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ξεπουλήσει την ΔΕΗ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εμείς χτυπάμε το καμπανάκι, μέσα στον χειμώνα θα θρηνήσουμε θύματα. Δεν είναι οι άνθρωποι αριθμοί, η Πολιτεία οφείλει να τους προστατεύσει» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο Τάσος Καραγιώργος, συντονιστής του κινήματος ΑΛΑΝΥΑ (Αλληλεγγύη - Ανυπακοή - Ανατροπή) που διοργάνωσε την κινητοποίηση.

Η Μαρία Αγριμάκη είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και ήρθε στη συγκέντρωση από τη Νίκαια. Οπως λέει, έλαβε επιστολή από τη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος εδώ και περίπου έναν μήνα. «Μόλις χτυπάει κουδούνι στο σπίτι, τρέμω μήπως είναι η ΔΕΗ και μου κόψει το ρεύμα. Είμαι ΑΜΕΑ και άνεργη. Παίρνω κάποια επιδόματα, από τα οποία όμως τι να πρωτοπληρώσω; Το ρεύμα το χρειάζομαι, γιατί πώς θα μεγαλώσω δύο παιδιά; Επίσης κάνω και ινσουλίνη και τα φάρμακα θέλουν ψυγείο».

Η Χριστίνα Βέη κρατά στα χέρια της έναν λογαριασμό της ΔΕΗ που αναγράφει το αστρονομικό ποσό των 12.000 ευρώ. Ομως, όπως αναφέρει, είναι άνεργη εδώ και πέντε χρόνια, με μηδενικό εισόδημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει. «Μου έστειλαν δύο χαρτιά με καταγγελίες ότι θα μου κόψουν τη σύμβαση με τη ΔΕΗ. Είμαι σε απόγνωση. τον άλλο μήνα γεννά η κόρη μου, τι θα κάνω χωρίς ρεύμα; Εχω και τη μάνα μου σπίτι, που είναι κατάκοιτη. Θα μπορούσε η ΔΕΗ να διευκολύνει τους ανθρώπους χωρίς εισόδημα» λέει με παράπονο στη φωνή της.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ, ενώ στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...