Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Συνειδητό έγκλημα διαρκείας στη Νίκαια. Αφησαν χωρίς ρεύμα επί μια βδομάδα οικογένεια παρά τις εκκλήσεις της ηλικιωμένης μητέρας να μην το κόψουν επειδή η κόρη της αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.



Εικόνες που κόβουν την ανάσα έζησαν τα μέλη του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α σήμερα το πρωί στη Νίκαια όπου κλήθηκαν να επανασυνδέσουν το ρεύμα οικογένειας που βρίσκεται σε απόλυτη ένδοια και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με την εικόνα που αντικρύσαμε, με την καρκινοπαθή ηλικιωμένη μητέρα που μας υποδέχτηκε να μας οδηγεί στο δωμάτιο που βρίσκονταν η 55χρονη κόρη της κατάκοιτη και σε απόγνωση δίπλα στο μηχάνημα του οξυγόνου που δεν λειτουργούσε και δίπλα της ο ανάπηρος σύζυγος, ανήμπορος να αντιδράσει και με δάκρυα στα μάτια να μας εκλιπαρεί για να δώσουμε ''ανάσα στη γυναίκα του''.

Ενδεικτικό του συνειδητού εγκλήματος που συντελείται, είναι η αδίστακτη στάση που κρατούν τόσο η διευθύντρια στη ΔΕΗ Καμινίων, όσο και η τομεάρχης Αττικής Μπαλλή στην Αριστείδου, όπου απευθύνθηκε η μητέρα και τους προσκόμισαν τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη δραματική κατάσταση όλης της οικογένειας, παρακάλεσαν να επανασυνδεθούν και να ρυθμίσουν την οφειλή τους, με την απάντηση να είναι αρνητική με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι θα περιμένουν έγκριση από το σύστημα.
Ομως το σύστημα σκοτώνει και το αποδεικνύει καθημερινά.

Η οικογένεια μπορεί πλέον να έχει ρεύμα, το χαμόγελο όμως δεν επανήλθε στα χείλη τους αφού το σοκ που έχουν υποστεί από το μαρτύριο που τους επέβαλε ''η αδίστακτη και βάρβαρη στάση που τηρούν στη ΔΕΗ'' με κυβερνητικές εντολές και που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί, θα κλιμακωθεί και θα σκορπίσει ατέλειωτο πόνο σε μια κοινωνία που ακόμα δεν έχει αντιληφθεί που ακριβώς μας οδηγούν.

Αυτό που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μας, είναι πέρα από τις δραματικές σκηνές που βιώσαμε γα ακόμα μια φορά, ''η εικόνα της ηλικιωμένης μάνας την ώρα που αποχωρούσαμε, να μας σταυρώνει με δάκρυα στα μάτια και να μας εύχεται.....κουράγιο.
Το θέμα προφανώς και δεν θα μείνει έτσι, αφού ήδη το κίνημά μας ετοιμάζεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης της ΔΕΗ προκειμένου να κριθούν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά που αποδεδειγμένα βιώνουν την απόλυτη ένδοια, όπως και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για να διερευνήσει ποινικές ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης που δίνει τις εντολές, για έκθεση σε κίνδυνο ζωής πολιτών με ενδεχόμενο δόλο.

Και κάτι ακόμα.
Πλέον, θα πρέπει όλοι οι θεσμικοί φορείς, κόμματα, δήμοι, περιφέρεια, βουλευτές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στα κοινά, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν να σταθούν ουσιαστικά δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται και δολοφονούνται, να καταγγείλουν και να πιέσουν την κυβέρνηση να δώσει λύση ''άμεσα'' πριν είναι πολύ αργά.

Ο Αγώνας συνεχίζεται.
Κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α (Αλληλεγγύη Ανυπακοή Ανατροπή)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...