Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Στην 30η πταισματοδίκη Αθηνών για την μηνυτήρια αναφορά κατά των Ρούσκα Κοντονή και την παράνομη και αντισυνταγματική διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Κατέθεσαν σήμερα στην 30η πταισματοδίκη Αθηνών και σε συνέχεια της χθεσινής κατάθεσης από τους Π. Λαφαζάνη και Δ. Στρατούλη σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά κατά των Ρούσκα (προέδρου στου συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθήνας) και Κοντονή, που κατατέθηκε από την ΛΑ.Ε και συνεπέγραψε το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α, το μέλος του κινήματος μας Τάσος Καραγιώργος μαζί με την Mania Barsefski υπεύθυνη του τμήματος δικαιωμάτων και την Δέσποινα Σπανού υπεύθυνη πολιτισμού της ΛΑ.Ε.

Να σημειώσουμε ότι ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παν. Λαφαζάνης, τα στελέχη της ΛΑ.Ε, Δημ. Στρατούλης, Δέσ. Σπανού και Μάνια Μπαρσέφσκι και ο Τάσος Καραγιώργος, μέλος του Κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α., κατέθεσαν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 12.30 μ.μ., στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά περί τελέσεως κακουργηματικών πράξεων για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018.

Για το θέμα αυτό ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στην πταισματοδίκη του 30ου προανακριτικού τμήματος Αθήνας.
Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24/1/2018, είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί γιατί έγιναν:

*Χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών αλλά και

*Χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιριών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

*Με παραβίαση των συνταγματικών αρχών της δημοσιότητας, της διαφάνειας, της προστασίας του δικαιώματος της λαϊκής μικροϊδιοκτησίας, την οποία εγγυάται το άρθρο 22 του Συντάγματος, καθώς και με αποκλεισμό της πρόσβασης, ενημέρωσης, συμμετοχής και ελέγχου από όσους δεν έχουν γνώσεις και μάλιστα εξειδικευμένες ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου