Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Χουντική τροπολογία για αυταπάγγελτη δίωξη όσων υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία και περιουσία κατέθεσε στα μουλωχτά η κυβέρνηση ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ. Απροκάλυπτη επίθεση στη Δημοκρατία. Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες τα απολοιφάδια του Θεοφιλογιανάκου και του Ιωαννίδη.


Αντί να υπερασπιστούν όπως διατείνονται τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, κατέθεσαν τροπολογία ντροπή για τη Δημοκρατία που ποινικοποιεί την υπεράσπισή της από τα μέλη του κινήματος στα ειρηνοδικεία, προκειμένου να λεηλατήσουν ανενόχλητοι τη κοινωνία.

Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, περιλαμβάνει η τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου