Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ


Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ
Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί, αποφάσισαν χθες Σαββατο οι εργαζόμενοι όλων των σωματείων των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα το Σαββατοκύριακο έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, όπως είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις Οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ), ενώ τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.
Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
Η σημερινή συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς πολλοί επέρριψαν ευθύνες σε συνδικαλιστές του μετρό για τους χειρισμούς τους στο θέμα. Πάντως, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες και όχι εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.
Χάρη στο μέτρο της επίταξης υπηρεσιών, τα δρομολόγια ξεκίνησαν από τις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής με ρυθμούς και συχνότητα δρομολογίων Σαββατοκύριακου.Σε δηλώσεις του , ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ικανοποιημένος απο την απόφαση των εργαζομένων να βάλουν ξανά μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς αλλά, όπως τόνισε, "ακόμα πιο ικανοποιημένοι είναι οι επιβάτες".

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, εκτός από τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τον ΟΣΕ, θα λειτουργήσουν κανονικά καθ' όλο το Σαββατοκύριακο.Ενδέχεται, βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις τα δρομολόγια να είναι πιο αραιά λόγω έλλειψης του πλήρους προσωπικού βάσει των συνθηκών.

Νέα ταλαιπωρία την προσεχή Πέμπτη
Υπενθυμίζεται ότι για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου έχει προκυρηχθεί παναττική 24ωρη απεργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, η οποία και δεν έχει ακυρωθεί με βάση τα έως τώρα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...