Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Συμμετοχή του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α στη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε με την πανελλήνια ομοσπονδία Ελλήνων Ρομ ''Ελλαν Πασσέ'' (Ελάτε Κοντά).

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), αποτελούμενη από τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτη Λαφαζάνη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Δημήτρη Στρατούλη, την εκπρόσωπο της Επιτροπής Δικαιωμάτων Μάνια Μπαρσέφσκι και τον Τάσο Καραγιώργο, εκπρόσωποο της Κίνησης ΑΛ.ΑΝΥ.Α. – Αλληλεγγύη, Ανυπακοή, Ανατροπή, συναντήθηκε με ευρεία αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομ, «Ελλάν Πασσέ» («Ελάτε Κοντά»), και διεξήγαγε μαζί της στα γραφεία της μία πρώτη εποικοδομητική και σε καλό κλίμα σύγκλισης απόψεων συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομ στην χώρα μας.
Η αντιπροσωπεία της «Ελλάν Πασσέ» ενημέρωσε τη ΛΑ.Ε. για την γκετοποίηση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την υπέρμετρη, ρατσιστικού τύπου αστυνομική καταστολή που αντιμετωπίζουν διαρκώς οι Ρομ στους καταυλισμούς τους, όπου οι συνθήκες εξακολουθούν να παραμένουν αυτές της εξαθλίωσης, επισημαίνοντας παράλληλα τις ανακολουθίες των προεκλογικών εξαγγελιών και αυτής της κυβέρνησης με τα πεπραγμένα της .
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. εξέφρασε στην Συνομοσπονδία «Ελλάν Πασσέ» την αμέριστη αλληλεγγύη της, τονίζοντας την ανάγκη να επιλυθούν άμεσα προβλήματα όπως το στεγαστικό, η ηλεκτροδότηση και η καθαριότητα των καταυλισμών, η πρόσβαση των παιδιών Ρομ στα σχολεία, ο εμβολιασμός τους και γενικότερα η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή τους περίθαλψη, αλλά και η χορήγηση ειδικής άδειας λιανικού εμπορίου ευρέως φάσματος για τους πλανόδιους μικροπωλητές Ρομ, ώστε να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν διαρκώς άδικα και υπέρογκα πρόστιμα για δραστηριότητες από τις οποίες εξαρτούν την επιβίωσή τους.
Ειδικότερα, η ΛΑ.Ε, εξέφρασε την διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες ενάντια στον σκληρό αστυνομικό αυταρχισμό με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ρομ.
Η ΛΑ.Ε. δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις επαφές της με την «Ελλάν Πασσέ» για τον συντονισμό κοινών αγώνων, με στόχο την καταπολέμηση των ρατσιστικών διακρίσεων και την πλήρη, ισότιμη ένταξη των Ρομ σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής.
Το κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που με οποιοδήποτε τρόπο βιώνουν την ανθρωπιστική κρίση, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό την απαξίωση του κρατικού μηχανισμού και κάθε είδους βία και αυθαιρεσία που τους αφαιρεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, την Αξιοπρέπεια, την Περηφάνια και την Ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...