Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Κραυγή» αλληλεγγύης..... Με συλλήψεις και μειωμένες συγκοινωνίες ξημέρωσε η πανευρωπαϊκή απεργία στην Ισπανία!!!!!....


Μαδρίτη: Με την ελάχιστη εξυπηρέτηση συγκοινωνιών, όπως σε κάθε απεργία, ακυρώσεις πτήσεων και 28 συλλήψεις από τα μεσάνυκτα και έπειτα ξημέρωσε στην Ισπανία η 14η Νοεμβρίου, ημέρα κινητοποιήσεων στον ευρωπαϊκό Νότο. Xειρόφρενο στα τρένα και ακυρώσεις πτήσεων και στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, από τα μεσάνυχτα και μετά έχουν γίνει 28 συλλήψεις και έχουν τραυματιστεί δώδεκα άτομα -οι τρεις εκ των οποίων αστυνομικοί.

Τα ισπανικά συνδικάτα, σύμφωνα με την El Pais, αναφέρουν ότι η συμμετοχή στην απεργία στους κλάδους που ξεκινούσαν από τα ξημερώματα είναι αρκετά υψηλή και κυμαίνεται κοντά στο 90%.

Τα ξημερώματα, πικετοφόροι έβαλαν συμβολικά φωτιά σε λάστιχα μπροστά από την κεντρική αγορά της Βαρκελώνης, την MercaBarna. Μειωμένη είναι η κίνηση και στην κεντρική αγορά της Μαδρίτης, την MercaΜadrid.

Τα πρώτα λεωφορεία, για το ελάχιστο των δορμολογίων, ξεκίνησαν από τα αμαξοστάσια με τη συνοδεία αστυνομίας. Μέχρι το πρωί, είχαν ακυρωθεί περίπου 700 πτήσεις σε όλα τα ισπανικά αεροδρόμια. Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης είναι ομαλή, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Στην Πορτογαλία, οι σιδηρόδρομοι σταμάτησαν τα δρομολόγια από τη νύχτα της Τρίτης.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης έκλεισαν οι συγκοινωνίες σταθερής τροχιάς στην Λισαβόνα και το Πόρτο. Τα δρομολόγια στον Τάγο προσφέρουν μόνο την ελάχιστη εξυπηρέτηση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...