Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;

Δημόσιο χρέος, χρέος επί του ΑΕΠ, έλλειμα, κατά κεφαλήν εισόδημα, αγοραστική δύναμη, βιοτικό επίπεδο. Παγκοσμίως δείκτες της οικονομίας μιας χώρας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Για την Ελλάδα τι;

Το 2010 προκειμένου να μας χώσουν στο ΔΝΤ, να διαγράψουν όλα τα κεκτημένα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και να λεηλατήσουν τη χώρα, επικαλέστηκαν το έλλειμα της χώρας το οποίο ήταν πλασματικό σε σχέση με το έλλειμα που υπήρχε τότε (μιλάνε για 15% πλασματικό και 9% πραγματικό), κάτι για το οποίο αρχικά υπήρξε καταδίκη και μετέπειτα απόλυτη προστασία από ψηλά για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ που φρόντισε κατ' εντολή του τότε υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου, το χρέος που τότε ανέρχονταν σε 320 δις περίπου και το χρέος επί του ΑΕΠ που τότε ήταν στο 120%. Τρεις δείκτες που και πραγματικοί να ήταν δεν δικαιολογούσαν την ένταξή μας στο ΔΝΤ και τα καταστροφικό μνημόνια που επακολούθησαν.

Επίσης το 2010 υπήρχαν και κάποιοι άλλοι δείκτες πολύ σημαντικοί που δεν μπήκαν στον κόπο να μας τους αναλύσουν προκειμένου σήμερα να έχουμε μια εικόνα και να αντιπαραθέσουμε και αυτούς προκειμένου να βγουν κάποια συμπεράσματα.

Οι δείκτες αυτοί δεν χρειάζεται καν να δοθούν με επίσημα στοιχεία και αριθμούς από την ΕΛΣΤΑΤ αφού τους αντιλαμβανόμαστε τόσο από την προσωπική οικονομική δυνατότητα του καθενός όσο και του περιβάλλοντος στο οποίο κινούμαστε, είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα, η αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, δείκτες οι οποί είναι συνάρτηση ο ένας του άλλου και όλοι μαζί της πραγματικής οικονομίας μιας χώρας.

Δέκα χρόνια μετά και έπειτα από μια ανεπανάληπτη επιδρομή και λεηλασία της χώρας και των νοικοκυριών, αλλά και της διάλυσης του παραγωγικού ιστού, έχουμε τους τρεις δείκτες πάνω στους οποίους βασίστηκαν για να σπείρουν τον όλεθρο στη χώρα να μας λένε την αλήθεια τόσο για τώρα, αλλά το βασικότερο για τότε.

Το χρέος, για το οποίο τόσος ντόρος και τόσο δάκρυ είχε χυθεί, από 320 δις που ήταν το 2010 σήμερα ανέρχεται περίπου στα 270 δις. Ο δείκτης του χρέους επί του ΑΕΠ από 120% το 2010 σήμερα ανέρχεται στο 220%. Οσο για το έλλειμα το μόνο που μπορούμε να αντιπαραθέσουμε είναι ότι σε χώρες με τις δικές μας ιδιαιτερότητες, πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές, είναι συνάρτηση της φορολογικής αφαίμαξης όχι στο παραγόμενο εισόδημα, που θα ήταν το λογικό, αλλά στην ήδη φορολογημενη περιουσία μέσω Ενφια, τεκμηρίων κλπ κάτι που αποτελεί ντροπή για ένα υποτιθέμενο πολιτισμένο κράτος δικαίου και της λογικής. Τα λεγόμενα υπερπλεονάσματα που μας πλασάρουν, είναι ματωμένα πλεονάσματα θράσους και πολιτικής αλητείας και καμιά σχέση με την εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν δεν έχουν. 

Αν κάνουμε μια σύγκριση της πραγματικής οικονομίας και της πραγματικότητας στα νοικοκυριά το 2010 με το σήμερα, σίγουρα θα απογοητευτούμε αφού έπειτα από μια δεκαετή λιτότητα με φορολογική αφαίμαξη των εισοδημάτων, δήμευση και αφαίρεση της περιουσίας των πολιτών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οργανισμών, διάλυση της αγοράς, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, έκρηξη της ανεργίας, αφαίρεσης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων με επικράτηση συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα και γαλέρας και μισθούς πείνας, περικοπές επιδομάτων, μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και συνθήκες εξαθλίωσης χωρίς τρόφιμα χωρίς ρεύμα, νερό στα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας, αυτό που σίγουρα βγάζουμε ως συμπέρασμα είναι ότι πέρασε μια δεκαετία με θυσίες του λαού και υποσχέσεις για πέρασμα σε μια νέα εποχή ανασυγκρότησης της χώρας και ανάτασης της καθημερινότητας των πολιτών και αντ' αυτού βλέπουμε αντί για μια δημιουργική καταστροφή με το βλέμμα στο μέλλον, να επικρατεί μια καταστροφική δημιουργία που ήρθε για να μείνει, να ελέγξει, να υποτάξει, να παραδώσει τη χώρα στα νύχια των αγορών, των τραπεζιτών και των Βρυξελλών και τον λαό στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την απόγνωση.

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλα ή απροσδόκητα έξοδα μπορεί να επιβαρύνουν οποιονδήποτε. Η λήψη ενός προσωπικού δανείου για απροσδόκητες οικονομικές δυσκολίες μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμη και χωρίς την κακή πίστωση να σας βαραίνει. Πού μπορείτε να πάτε όταν χρειάζεστε δάνειο σε όλη την Ευρώπη; Η απάντηση είναι CREDITMUTEL μέσω creditmutelhome@gmail.com!

    Όταν εμφανιστούν απροσδόκητα έξοδα στα κατώφλια σας, αφήστε το CREDITMUEL να σας βοηθήσει να βρείτε κάλυψη. Ένα δάνειο από αυτόν τον σπουδαίο οργανισμό μπορεί να είναι η λύση που χρειάζεστε  για να μην καταπονεθείτε όταν αρχίζουν να συσσωρεύονται τα έξοδα της καθημερινής ζωής. Σήμερα σας προσφέρθηκε μια τέλεια λύση, κάντε σήμερα αίτηση για δάνειο από 3.000 έως 5000000 ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 5%. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αμέσως και επικοινωνήστε με το ταχυδρομείο γρήγορης απάντησης μέσω creditmutelhome@gmail.com. Είμαστε πάντα ανοιχτοί.

    Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και γι' αυτό είμαστε εδώ για να μειώσουμε τις πιέσεις. Η λήψη δανείου μέσω της CRREDITMUTEL είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη. Είτε πρόκειται για προσωπικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτου ή επιχειρηματικό δάνειο, στόχος μας είναι να είμαστε το καλύτερο διαδικτυακό δάνειο στην Ευρώπη. Ζήστε έναν νέο και καλύτερο τρόπο λήψης δανείου όταν επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω creditmutelhome@gmail.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...