Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΗΡΥΞΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΝΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν και ο λαός στα τάρταρα, κάθε αποσπασματική διεκδίκηση είναι σεβαστή, όμως οδηγεί όπως και αποδείχτηκε με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται με το επερχόμενο συλλαλητήριο της Αθήνας σε κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο, αφού επιμελώς προάγεται ο εθνικός διχασμός που οδηγεί στον κατακερματισμό της κοινωνίας και το αδιέξοδο.
Το γιατί, αποτυπώνεται ξεκάθαρα από το σύνολο των αντιδράσεων, μέσα από δηλώσεις και αντιπαραθέσεις που πλέον παίρνουν διαστάσεις εμφυλίου.
Η χώρα αυτό που σήμερα χρειάζεται χωρίς να υποτιμάται να απαξιώνεται και να ακυρώνεται καμμία προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνίας, είναι κάτι πολύ βαθύτερο, μαζικότερο, πιο ευρύ και ενωτικό, η απαίτηση για οριστικό τέλος στα μνημονιακά δεσμά το ξεπούλημα και την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας και αποθήκη ψυχών της Μεσογείου.
Ενας παλλαικός ξεσηκωμός ενάντια σε όλα αυτά που μας γονατίζουν και μας υποτάσσουν, ενάντια στις βάρβαρες, αντιλαικές, καταστροφικές και κοινωνιοκτόνες πολιτικές των μνημονίων υποταγής, ενάντια στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της λεηλασίας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου, ενάντια στα σχέδια των δανειστών και των τραπεζιτών για οριστική διαγραφή της χώρας και του λαού από τον παγκόσμιο γεωγραφικό άτλα, ενάντια σε όλους και σε όλα που μας στερούν το παρών και μας διαγράφουν το μέλλον.
Ενα πλατύ λαικό, πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο Αντίστασης και Ανατροπής που θα έρθει να ενώσει και όχι να διχάσει, που θα δρομολογήσει εξελίξεις για ένα καλύτερο αύριο και δεν θα παγιώσει το χθες.
 Ενα μέτωπο αντίστασης, νίκης και Ανατροπής.
H μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο συλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και όπως αναμένεται και σε αυτό της Αθήνας, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του Μακεδονικού που φυσικά και είναι ένα τεράστιο ζήτημα με πολλές πολιτικές προεκτάσεις, όμως αυτό, ήταν μόνο η αφορμή.
 
Η αιτία είναι η οργή ο θυμός και η αγανάκτηση και τελικά η καταδίκη όλων των βάρβαρων αντιλαικών και καταστροφικών πολιτικών που εδώ και μια δεκαετία εφαρμόζονται από τους μνημονιακούς υπηρέτες και τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και προσπαθεί να εκφράσει με κάθε ευκαιρία.
Αντί λοιπόν να επιδιδόμαστε σε μια ακατάσχετη πλειοδοσία χαρακτηρισμών για τη ποιότητα και τη σύνθεση του, σε ένα κυνήγι μαγισσών και δράκων, θα ήταν καλύτερα να αφουγκραστούμε την αγωνία και τις προσδοκίες του, να αποκωδικοποιήσουμε τα ζητούμενά του, να αποκρυπτογραφήσουμε τη φωνή του.
Ο κόσμος αυτός δεν διαδηλώνει μόνο για τη Μακεδονία όπως κάποιοι σκόπιμα και για δικούς τους λόγους αφήνουν να διαφανεί.
Ζητάει λύσεις που θα πρέπει να του προτείνουμε, βήμα για να ακουστεί και χώρο να αναπνεύσει, να ξανασταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει μπροστά.

Ζητάει όραμα και Ελπίδα για το παρών που του έχουν αφαιρέσει και το αύριο που του έχουν διαγράψει και κάποιοι, θα πρέπει να του προτείνουν λύσεις, να του δώσουν Ελπίδα, να τον εμπνεύσουν και να του δώσουν ρόλο πρωταγωνιστή που θα διαμορφώνει και δεν θα ακολουθεί τις εξελίξεις και αυτό είναι υποχρέωση όλων μας.
Θα πρέπει να γίνει καταννοητό ότι με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και κολλήματα και μεθόδους του χθες καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών, που δυστυχώς έχουν δικαιολογημένα απαξιώσει όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, δεν χτίζεις το αύριο, δεν προσελκύεις, δεν εμπνέεις και πως οι μέχρι τώρα ''σπασμωδικές και άτολμες αντιδράσεις'' είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος εξουσίας που τρίβει τα χέρια του βλέποντας την αποσύνθεση, την αποδιοργάνωση και τον κατακερματισμό τόσο της κοινωνίας όσο και των δημοκρατικών προοδευτικών ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων που δεν βρίσκουν ''χώρο σύγκλισης'' και μοιραία δεν μπορούν να αποκτήσουν δυναμική, να εμπνεύσουν και να προσελκύσουν αυτό το κομμάτι του λαού που ψάχνει εναγωνίως να εναποθέσει τις ελπίδες του για το αύριο.
Αυτό θα πρέπει να γίνει καταννοητό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, μέλλον δεν υπάρχει, αφού σαν μαλλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.
Η ανεπάρκεια και ο τυχοδιωκτισμός σε όλα τα επίπεδα και φάσματα βλάπτει σοβαρά το μέλλον της χώρας και του λαού μας και οδηγεί νομοτελειακά σε επικίνδυνες ατραπούς και βαθειά αδιέξοδα.

Τάσος Καραγώργος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου