Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Λουλούδια και διπλές ταμειακές....Πώς αποκρύπτονται έσοδα της νύχτας!!!!!!

ΤΗΝ  ΩΡΑ ΠΟΥ 1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ...ΚΟΡΟΙΔΩΝ!!!!!

Οι τρόποι που σκέφτονται οι επιχειρηματίες της νύχτας για να αποκρύπτουν έσοδα δεν στερούνται φαντασίας. «Ενας τρόπος είναι να μην κόβονται εισιτήρια στην είσοδο», εξηγεί στην «Κ» εργαζόμενος στον χώρο. «Ενας άλλος τρόπος είναι να μην τιμολογούνται με ταμειακή μηχανή τα δεύτερα και τρίτα ποτά. Υπάρχουν διπλές μηχανές που εκδίδουν αποδείξεις. Η μία εκδίδει αποδείξεις μόνο για ένα τμήμα των εσόδων. Και όταν είναι να έρθει ένας ελεγκτικός μηχανισμός τότε εμφανίζουν για εκείνη μόνο την ημέρα την αληθινή ταμειακή μηχανή, οπότε το μαγαζί είναι σύννομο τουλάχιστον ως προς τις εισόδους του. Ενας άλλος μηχανισμός είναι η υπερτιμολόγηση της αγοράς των λουλουδιών. Είναι μια καθαρά μαύρη διαδικασία και μάλιστα πολλοί από τους γνωστούς τραγουδιστές παίρνουν και ποσοστό από τα λουλούδια!!!!!!!!!!.(ΑΠΟ 10.000-15.000 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!!!!!!!!!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΟΙ....ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΑΟΙΔΟΙ!!!!! ΚΙ ΕΞΩ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ)!!!!!!!!!.................

»Επίσης, μαύρα χρήματα αποδίδουν τα πρώτα τραπέζια. Οι πρώτες σειρές των τραπεζιών σε κάποια κυριλέ μαγαζιά πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές. Μπορεί να φτάσουν σε μυθώδη ποσά. Είναι η ίδια συλλογιστική με τις μπροστινές ξαπλώστρες στη Μύκονο. Το μεγάλο μεροκάματο κάποιου τραγουδιστή δεν προέρχεται μόνο από την αμοιβή του, αλλά και από την επανακυκλοφορία του μαύρου χρήματος. Γίνεται ένας εσωτερικός κύκλος. Δεν περιμένει μεγάλο μαγαζί να βγάλει λεφτά από τα πενήντα ευρώ που μπορεί να πληρώσει κάποιος πελάτης. Αντίστοιχα συμπληρωματικά έσοδα υπάρχουν από τα πάρκινγκ, τα περισσότερα από τα οποία είναι παράνομα. Υπάρχουν φυσικά και άλλες κομπίνες πολύ πιο χυδαίες, όταν για παράδειγμα κάποιος τιμολογεί ποτά -με πλαστά τιμολόγια- ως κανονικά, ενώ είναι “μπόμπες”. Φανταστείτε εκατό μπουκάλια ουίσκι που υποτίθεται είναι μάρκες, ενώ στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένα σε κάποιο εργαστήριο της Αττικής».
Οι ιδιοκτήτες και οι «λαγοί» Εξαιρετικά προσφιλής όρος στη νύχτα είναι οι εταιρείες off shore, τις οποίες διαθέτουν επιχειρηματίες και τραγουδιστές. «Πολλοί τραγουδιστές έχουν off shore», εξηγούν στην «Κ».
«Οτιδήποτε ποσό εισπράττουν, εξάγεται απευθείας. Αν κάποιος έχει βάλει τον εαυτό του ως κεντρικό διαχειριστή της off shore και δεν είναι Ελληνας πολίτης, δεν έχει καμία δικαιοδοσία πάνω του το ελληνικό δημόσιο. Σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται άλλοι ως ιδιοκτήτες off shore από τους πραγματικούς».
Υπάρχει τρόπος να χτυπηθούν αυτά τα φαινόμενα; Ολοι οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή συμφωνούν ότι πρέπει να απαγορευθεί στον οποιονδήποτε έχει να κάνει με μαγαζιά να διαθέτει ατομική επιχείρηση.
«Πρέπει να γίνει μετατροπή όλων αυτών των επιχειρήσεων σε ανώνυμες εταιρείες, ή τουλάχιστον σε εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, με βιβλία πρώτης και δεύτερης τάξης. Γιατί πολλές φορές στα μαγαζιά ο ιδιοκτήτης δεν έχει την άδεια στα χέρια του. Εχει ένα “λαγό”. Δεν φαίνεται ο ίδιος. Εχει βάλει έναν σερβιτόρο, την ξαδέλφη του πατέρα του ή κάποιον άλλο με αντικειμενικά χαμηλό εισόδημα.
Επίσης, μπορεί ο ελεγκτής να στηθεί έξω από ένα μαγαζί και να μετράει πόσοι μπαίνουν. Και μετά να εξετάσει αν έχουν κοπεί τα αντίστοιχα εισιτήρια. Βέβαια, οι φορολογικές υποθέσεις, αν γίνει μια καταγγελία και φτάσουν κάπου, αποσβαίνονται σε εννέα χρόνια. Αν έχεις έναν κολλητό εφοριακό και την κλειδώσει σε ένα συρτάρι, τελείωσε... Γι’ αυτό στο εξωτερικό σκέφτονται να εγκαταστήσουν τη λεγόμενη χρέωση μέσω κινητού. Θα υπάρχει ένα ειδικό μηχάνημα που θα τσεκάρει τη χρέωση και το οποίο έχει αδειοδοτηθεί από την εφορία. Δεν είναι τυχαίο ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει το μοντέλο των νυχτερινών μαγαζιών της Ελλάδας.
Αν αλλάξει αυτή η νοοτροπία, θα αλλάξει και ο τρόπος διασκέδασης. Δεν θα πηγαίνει κανείς να κάθεται πέντε ώρες μέσα σε ένα μαγαζί με καπνούς. Είναι θλιβερό να βλέπεις τους γέροντες, σε χοροεσπερίδες των συλλόγων τους, να κοιμούνται όρθιοι και να πέφτουν πάνω στο πιάτο».
Ο χορός της κομπίνας «Μια άλλη κομπίνα είναι οι χοροί οι οποίοι προαγοράζονται. Εκεί υπάρχουν και οι λεγόμενοι ντίλερ χορών. Ανθρωποι οι οποίοι πηγαίνουν σε συλλόγους -από συλλόγους τραπεζών μέχρι γυμναστικούς- και προτείνουν χοροεσπερίδες σε κέντρα όπου εμφανίζονται γνωστοί καλλιτέχνες. Τους “πουλούν” χαμηλή τιμή την οποία σχεδόν κανείς δεν αρνείται, παίρνουν τα λεφτά σε μετρητά, τα δίνουν στον επιχειρηματία και παίρνουν τη μίζα τους. Και φυσικά δεν κόβεται κανένα παραστατικό.
»Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τα σχολεία από την περιφέρεια. Πηγαίνουν διακόσια παιδιά σε ένα κέντρο και πληρώνουν δέκα ευρώ το καθένα. Και κανείς δεν δίνει παραστατικό ούτε σε αυτά, ούτε στους γονείς τους, ούτε στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων».
(Στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έχει στηθεί, εδώ και αρκετά χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες μηχανές παραγωγής μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΔΟΕ, από τα 1.600 κέντρα διασκέδασης και μπαρ με μουσική, τα μισά εμφανίζονται ζημιογόνα και μόλις το 6% του συνόλου δηλώνει καθαρό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ!
Αυτομάτως εγείρονται ερωτήματα: κλείνουν άραγε οι ζημιογόνες επιχειρήσεις; Εχει πραγματοποιηθεί ποτέ έλεγχος για το «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών, για να εξεταστεί η συμβατότητα των περιουσιακών στοιχείων των ιδιοκτητών με τα δηλωμένα τους έσοδα; Ανάμεσα σε πολλές απορίες, υπάρχει μία και μοναδική βεβαιότητα: στη νύχτα τα μαύρα λεφτά είναι πάρα πολλά.
Ο τρόπος με τον οποίο αποκρύπτονται τεράστια ποσά, έχει μεν τα χαρακτηριστικά λαβύρινθου, αλλά δεν είναι αδύνατο να χτυπηθεί στη ρίζα. Από τη μία, δηλαδή, μπορεί να ισχύει η παροιμία «όσο εξελίσσονται οι κλειδαριές, εξελίσσονται και οι κλέφτες», από την άλλη, όμως, με κατάλληλες κινήσεις, και τα μαύρα της νύχτας θα μειωθούν δραματικά αλλά και η διαπλοκή μεταξύ επιχειρηματιών της νύχτας και εκπροσώπων δημοσίων φορέων θα υποστεί καίριο πλήγμα.
Οι μαρτυρίες ανθρώπων που δουλεύουν σε μουσικά κέντρα της νύχτα εδώ και πολλά χρόνια, είναι αποκαλυπτικές. Διότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τους σκοτεινούς δρόμους του μαύρου χρήματος. Για ευνόητους λόγους, όλοι οι άνθρωποι που μας μίλησαν ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Φανερός και κρυφός τζίρος «Για να βρούμε τον τζίρο ενός μαγαζιού σε μία ημέρα», μας λέει γνώστης του χώρου, «πρέπει να κάνουμε το εξής: Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα μαγαζί το οποίο χωράει πεντακόσια άτομα. Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό 500 επί τη μέση κατανάλωση, η οποία είναι το εισιτήριο και το δεύτερο ποτό. Ο συνδυασμός του μέσου όρου του εισιτηρίου μαζί με ένα ποτό ακόμη είναι ο μέσος όρος κοστολόγησης του κάθε πελάτη.
Αν δηλαδή η είσοδος κοστίζει 20 ευρώ και το δεύτερο ποτό 10 ευρώ, πολλαπλασιάζουμε τα 30 ευρώ με το 500 και έχουμε 15 χιλιάδες ευρώ. Απ' αυτές τις 15 χιλ., οι 7,5 χιλ. είναι το κόστος για τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, τους ηχολήπτες, τους φωτιστές και τα μηχανήματα, το συνολικό κόστος του προγράμματος, δηλαδή, και οι υπόλοιπες 7,5 χιλ. πηγαίνουν στην επιχείρηση. Το 50/50 είναι μια υγιής σχέση. Πολύ συχνό φαινόμενο, είναι να προσλαμβάνουν τους μουσικούς με κανονική σύμβαση ΙΚΑ και να παρουσιάζουν μια μισθοδοσία. Αυτή η μισθοδοσία, φυσικά, βρίσκεται στο κατώτατο επίπεδο, οπότε υπάρχει απόκρυψη και φοροδιαφυγή.
Επίσης, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τραγουδιστών που προσλαμβάνονται αντίστοιχα. Κι εκεί η απόκρυψη χρήματος είναι πολύ μεγάλη. Δηλαδή, μπορεί να φαίνεται ότι ένας τραγουδιστής παίρνει πεντακόσια ευρώ και να παίρνει στην πραγματικότητα 2,5 - 3 ή 4 χιλιάδες ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι μαύρα. Στη νύχτα, οι αμοιβές των τραγουδιστών είναι σύννομες στην καλύτερη των περιπτώσεων σε ένα ποσοστό 50%, και στη χειρότερη σε ένα ποσοστό που δεν φθάνει ούτε στο 10%».
Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Πιο εντυπωσιακοί ακόμη είναι οι τρόποι που σκαρφίζονται οι επιχειρηματίες για να αποκρύπτουν έσοδα και κατά συνέπεια να χάνει έσοδα το κράτος.
Τα στοιχεία του ΣΔΟΕ Συγκεκριμένα στοιχεία του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν το μεγάλο «πανηγύρι» του μαύρου χρήματος:
- Από την έναρξη της εφαρμογής του νέου φορολογικού νόμου, την περίοδο Απριλίου - Μαΐου 2012 και μόνο για την Αττική, έχουν διενεργηθεί 802 έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης - χώρους μαζικής εστίασης, έναντι 501 την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Οι έλεγχοι έχουν βρει 449 παραβάτες (έναντι 210 το 2009) και έχουν καταγράψει συνολικά 23.021 παραβάσεις (έναντι μόλις 860 το 2011).
- Από τα 1.600 κέντρα διασκέδασης ανά την επικράτεια, περίπου τα μισά εμφανίζονται ζημιογόνα. Τα υπόλοιπα εμφανίζουν ιδιαίτερα χαμηλά κέρδη. Συγκεκριμένα, τα 361 δηλώνουν καθαρό εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ, 311 από 15.000 έως 80.000 ευρώ και μόλις 97 (το 6% του συνόλου) πάνω από 80.000 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά οι ''θεωρίες συνομωσίας'' δεν δείχνουν να είναι και τόσο θεωρίες, πόσο μάλλον συνομωσίας.

Ακου ρε φίλε έκπληξη. Βιολογικά εργαστήρια κατασκευής ιών στην Ουκρανία, προφανώς όχι για θεραπευτικούς λόγους και μάλιστα, χρηματοδοτούμε...